Reacties

Motivatietest: wat motiveert jou? — 16 reacties

 1. Mooi testje, 12 punten, ik ben dus ook enorm intrinsiek gemotiveerd. Had dit eigenlijk ook wel gedacht.
  Ik had appelmoes koken in gedachten, van appels die hier al meer dan een week gezellig op het aanrecht liggen. Bij vraag 2 kon ik dus niet maar 1 punt invullen :-)
  Ik ga het nu direct doen!

 2. Ik kom uit op +10 dus behoorlijk intrinsiek.
  Ik had als test de was opvouwen en opruimen want dat is echt mijn zwakke punt. En het klopt wel.
  Er is niemand die tegen me zegt ga de was opvouwen, maar zelf vind ik het altijd fijn als ik het weer gedaan heb. Heb er namelijk echt een hekel aan terwijl het zo makkelijk is.

  • Eigenlijk extra goed van je dat je dan nog zo intrinsiek gemotiveerd bent om die was weg te werken als je er zo'n hekel aan hebt! Je hebt dus goede zelfdiscipline.

 3. Ik hoef de test niet eens te doen, ik weet zo wel dat ik vooral intrinsiek gemotiveerd ben. Ik heb het nl niet op regels van buitenaf. Dat wijt ik aan mijn persoonlijkheidstype :D
  In mijn gezin zijn we veel bezig met MBTI. Er zijn testen online om uit te zoeken welk type je bent. En of je introvert of extrovert bent, of je introvert feeler bent of extrovert. Je kunt het zien als hokjes, wij zien het al een manier om verder te ontwikkelen. We begrijpen elkaar iig een heel stuk beter.

 4. Leuk en makkelijk testje!
  Heel belangrijk om jezelf bij dingen waar je veel energie in stopt af te vragen waaróm je ze eigenlijk doet: omdat je het zelf wilt of omdat je denkt dat het van je verwacht wordt. In dat laatste kun je je lelijk vergissen. Zonde van je energie en tijd!

  • Ja hè, dat vind ik ook. Intrinsieke motivatie is wat dat betreft echt van jezelf. Hoewel extrinsieke motivatie zeker ook nuttig kan zijn. Zeker als het aan intrinsieke motivatie nogal ontbreekt.

 5. Meestal doe ik dingen omdat ik zelf al wel graag wil, dan ben ik al heel gemotivereerd. Dan heb ik de motivatie niet nodig van andere bron of personen. En zeker als je geniet van wat je doet, het maakt het alleen maar makkelijker. Wel sommige dingen heb ik niet altijd tijd om te doen, maar als het goed voor mij is dan maakt ik er tijd voor. Ik ben gelukkig gedisciplineerd genoeg. ;-)

 6. Eerlijk gezegd denk ik dat zo'n test ook niet helemaal eerlijk is, want je geeft toch ook 'gewenste' antwoorden. 'Nee, echt hoor, dit wil ik zelf, en ik ben zo blij dat ik een doel ga bereiken ermee, ik zet echt door, hoor!'.
  Dat is wat ik zie bij mensen die bijvoorbeeld stoppen met roken. 'Ja, fiijn hoor, ik krijg meer lucht en zo, en ik proef ook weer van alles!'.
  En drie maanden later roken ze weer.
  Motivatie is veel complexer. Natuurlijk wil je het doel bereiken, natuurlijk wil je graag geloven dat je dit zelf wil doen. Maar dat helpt je niet met jezelf motiveren, helaas.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder