Reacties

Mijn ervaring met Mindler de online therapie app — 49 reacties

 1. Interessant stuk! Nu net de Corona gaan sowieso veel meer dingen via schermpjes die eerst niet konden (of wat wel kon, maar wat niet zo geregeld was en wat 'men' dus niet wilde doen).

  Ik hoop dat de kennis en flexibiliteit behouden blijft. Juist ook dit soort dingen kunnen heel handig zijn om vanuit huis te kunnen doen.

  • Ja, het heeft beslist voordelen. Het maakt het laagdrempeliger denk ik, en je hebt als cliënt ineens vele meer keus uit therapeuten omdat je niet persé aan locatie gebonden bent.

 2. Ik heb contact via videobellen met mijn psychotherapeut via een app uit de zorgverlening en dat werkt wel goed. Het is anders dan direct contact, maar we kennen elkaar al meer dan een jaar dus dat helot wel mee.

  • Ik kan me voorstellen dat het een voordeel kan als je elkaar in eerste instantie wel 'in real life' gezien hebt. Je therapeut kent je dan al, en kent je lichaamstaal en dergelijke.

 3. Het zou een oplossing kunnen zijn voor als je snel hulp nodig hebt. Ik weet niet hoe het in Nederland is maar hier in België zijn er soms wachttijden van 3 maanden. Dat is trouwens niet alleen bij de psychologen zo maar ook bij de oogartsen, dermatologen enz....

  • Het wisselt hier heel erg Bernadette, maar inderdaad, ook hier zijn zeker wachttijden. Het helpt als je naar een particuliere psycholoog gaat is mijn ervaring. Daar zijn de wachtlijsten vaak korter.

 4. Misschien krijgen dit soort aanbieders nu door Corona de aandacht en clienten die ze verdienen. Want maanden wachten als je hulp nodig hebt is bijna geen doen.
  Heb er zelf geen ervaring mee.

 5. Het is voor iedereen heel persoonlijk of dit werkt. Voor mij is het geen optie, maar ik kan me wél heel goed voorstellen dat het voor anderen heel prettig kan werken.

 6. Ik heb mijn eigen traject bij een coach grotendeels via internet gedaan (maar niet via deze app). Het is wel veel prettiger om echt bij elkaar te zijn. Op het scherm zie je lang niet alle lichaamstaal, maar het is beter dan aan de telefoon. Mijn coach wil wel mensen in elk geval de eerste keer zelf zien. Hoe meer je van iemand ziet, hoe beter je kunt helpen.

  En verder hangt het heel erg af van de hulpverlener zelf, de ervaring, de kennis, en bovenal in hoeverre de persoon zelf nog issues heeft (want die heeft iedereen, en vooral hulpverleners....).

  • Helemaal mee eens Karien. Als het alternatief de telefoon is, dan lijkt me deze vorm waarbij je in ieder geval ook beeld hebt beter.

 7. Ik heb er momenteel geen nood aan, maar heb dit stuk wel met interesse gelezen. Ik wist niet dat de mogelijkheid er was. Voor mij zou het denk ik geen ideale oplossing zijn. De face to face contacten lijken me nog net iets persoonlijker en een grotere houvast. Maar ik ben zeker dat dit voor velen wél een oplossing kan zijn. Misschien verlaagt het de drempel zelfs voor sommigen om ermee te starten aangezien ze het vanuit hun eigen vertrouwde omgeving kunnen doen.

 8. Ik denk dat het niet eens verkeerd is om het op deze manier te doen en misschien gaan we die kan wel helemaal op. Natuurlijk zal het voor velen ook niet werken en zij hebben meer baat bij face to face contact. Toch is videobellen een oplossing in deze tijd.

 9. ik heb een aanvulling: een GZ-psycholoog is niet zomaar iemand die een universitaire studie heeft gedaan. Na de universitaire studie psychologie mag je je een psycholoog noemen. Daarna kan je een postdoctorale opleiding doen (hoger universitair) van ruim 2 jaar om GZ-psycholoog te worden.

 10. ik denk dat het een fantastisch extra hulpmiddel kan zijn, maar dat therapeut en client elkaar wel ook in echt gezien moeten hebben. Een scherm heeft veel beperkingen.

 11. Ik vind het een goede ontwikkeling want er is online veel ogelijk en vaak is dit ook nog een stuk efficiënter. En voor sommigen is het ook makkelijker om het online te doen.

 12. Voor nu is het heel handig. Maar ik kan me ook indenken dat naar een fysieke afspraak gaan beter is. Omdat je dan van alles moet doen. Opstaan, douchen, de deur uit. Dat soort dingen.

 13. Ik had er al eens positiefs van gehoord maar voel niet de nood om deze zelf te gaan gebruiken. Maar verder vind ik het wel goed omdat het toch drempelverlagend werkt zo’n app...

 14. Ik ben ervan overtuigd dat naar de praktijk zelf gaan veel beter is, maar in tijden van Corona is dit een ideale oplossing om online een consult te volgen. Het kan je helpen!

 15. Mijn schoonmoeder (psychologe) was een van de eersten jaren geleden die ook via een soortgelijke vorm werkte (naast de fysieke offline therapie). Destijds was het nog helemaal nieuw. Ik kan mij voorstellen dat het nu een van de meest gebruikte therapie-mogelijkheden is die ook 'safe' aanvoelt. Heel fijn dat dit er is voor mensen die nu in de problemen komen, want dat het gebeurt, dat kan ik mij heel goed voorstellen. Het is zo'n onwerkelijke situatie waar we nu met zijn allen in zitten.

  • Ja hè? Je hebt helemaal geen referentiekader voor de coronacrisis, omdat het zo nieuw is allemaal. We tasten met z'n allen in het duister.

 16. Ik kan me best voorstellen dat dit zou kunnen werken, ik heb er geen ervaring mee, dus geen idee of het bij mij zal passen. Ik sta sowieso ietwat huiverig tegenover therapeuten, maar dat is vooral een stuk onwetendheid van mijn kant.

 17. Ik ben zelf hulpverlener én ik heb zelf ervaring als cliënt. Online therapie kan zeker, maar het is zeer afhankelijk van het soort therapie, van de cliënt en van de hulpverlener... Voor mij werkt het minder goed omdat ik dan het echte contact dat voor meer vertrouwen en veiligheid zorgt, mis

 18. Het lijkt mij prima kunnen ja. Zeker nu met corona blijkt hoeveel er best op afstand kan. Ik heb vorige week voor mijn zoontje een consult gehad met de neuroloog per telefoon. Ging prima. Het is natuurlijk niet altijd te doen, een mammo gaat wat lastig bijvoorbeeld maar een psycholoog zou juist weer prima kunnen denk ik dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder