Reacties

Thuisarts.nl: is dat wat als je ergens mee zit? — 24 reacties

 1. Voor mij werk verwijzen we er regelmatig naar. Wanneer mensen voor een griep allerlei spullen willen kopen. Dit is vaak alleen symptoom bestrijding en helpt echt het genezingsproces niet. Daarvoor bestaat alleen uitzieken. Als ondersteunend advies geven we regelmatig deze site als tip, want er zijn mensen, bij wie het internet alleen nog de waarheid lijkt te spreken.

  • Dan is het fijn dat je naar een betrouwbare site kunt verwijzen Bianca. Uitzieken is tegenwoordig misschien wel iets dat mensen niet graag horen. Ze willen graag controle hebben vermoed ik.

 2. Ik kende het nog niet. Ik heb echter wel een goede les geleerd met kwalen op Google zoeken, dus dat doe ik ook niet meer. Thuisarts is een goed alternatief! Bedankt voor het delen!

 3. Nee, ik kende het niet op deze manier. Ik zoek wel informatie over gezondheid op mbv internet en ik heb een medische opleiding gedaan. Al is die opleiding al even geleden, ik heb er nog steeds veel aan. Verder heb ik opleidingen gedaan van voedingsleer en bachbloesemtherapie. Die combinatie helpt voor mij om veel zaken zelf op te lossen of goed voorbereid naar de huisarts te gaan.
  In jouw voorbeeld over ratten miste ik iets. Wellicht is het spul niet meer te koop, maar ik heb vroeger wratten van mijn zoons zelf behandeld met een spuitbus met een goedje. Werd door de huisarts trouwens ook geadviseerd. Werkte heel goed, het was niet moeilijk om te doen. Behalve dan dat ik het heel vervelend vond om mijn zoons pijn te doen.
  Verder vind ik wondverzorging heel leuk om te doen.

  • Ik bedoelde wratten. Ratten is een heel ande verhaal, daar begin ik niet aan :D

 4. Hier hangt in de wachtkamer een verwijzing naar die site.En zelfs het verhaaltje van de assistente aan de telefoon adviseert thuisarts. Ik kijk ook wel eens.

 5. Mijn huisarts waardeert het wel al zelf al gezocht heb omdat ik serieze info vsn humbug kan onderscheiden. Ik dit kader is er ook een heel leuk programma: dokters vs. internet, een soort quiz op teevee. Kijk maar eens op tv, uitze ding gemist. 3 leken met internet nemen het op tegen 3 artsen met hun kennis!
  Fijne week gewenst! Beetje rommelig ja met die vrije dagen (ik zou graag elke dag hetzelfde hebben haha) maar toch ook weer leuk, deze week!

  • Dat programma ga ik zeker eens opzoeken.

   Hier is het ook rommelig deze week alweer. Het lijkt wel alsof 'normale' weken steeds zeldzamer worden!

 6. Ik had er wel eens meer van gehoord. Zelf ben ik van mening dat er veel verschillende informatie op internet rondgaat over verschillende aandoeningen/ziektes. Soms horror verhalen etc. Al ben ik verpleegkundige, ik zoek bewust niets op , maar ga gewoon naar de huisarts voor advies. Maar deze site lijkt me erg goed. Er is tegenwoordig te veel, en het tot één site te brengen lijkt me goed.

 7. Ik ken deze site zeker! Ik werk als doktersassistente en verwijs er bijna dagelijks naar. Voor voedingsadvies bij verhoogd cholesterol of kinderziektes, heel handig! Ook makkelijk ok thuis nog even na te lezen wat het advies van de dokter ook al weer was, want de adviezen op thuisarts.nl zijn gebaseerd op de NHG-standaarden waarop de huisarts het beleid baseert.

  • Leuk om van een doktersassistente horen Margreeth. Ik kan me voorstellen dat het voor jullie ook prettig is om zo'n duidelijke tip te kunnen geven aan patiënten. En dingen rustig nalezen vind ik ook altijd erg prettig.

 8. ik ken deze site, al ben ik verpleegkundige, toch ga ik eerst naar de huisarts voor advies.
  Het is een betrouwbare site mi, ook onze huisarts verwijst ernaar..
  ook een prettige site om 'even" iets na te lezen.
  toch blijft voorzichtigheid geboden bij het zoeken op internet.

 9. Onze huisarts raadde ons aan om thuis op thuisarts.nl te kijken als we nog vragen hadden of iets wilde nalezen over wat hij precies verteld had. Ik kende het dus al en nu gebruik ik het vaak om even iets op te zoeken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>