Reacties

Waterwratjes: de ultieme lijst met 57 huis, tuin en keuken tips! — 55 reacties

 1. Jeetje wat een enorme lijst met middeltjes en oplossingen. Maar wat vervelend ook dat ze bij de meesten ook gewoon blijven zitten zeg. Ellende. Wel weer wat geleerd, nooit geweten dat het van een virus komt.

 2. Jee.. wat een lijst, dat het zo'n probleem was wist ik helemaal niet. S heeft ze wel gehad, maar een paar keer aanstippen was het weer weg.

  Love As always
  Di Mario

 3. Hier hadden ze ze ook, maar ze zijn weer vanzelf verdwenenen, net als gewone wratjes. Al heb ik die wel aangestipt volgens mij, maar na twee keer waren die weg

 4. Ik had er nog nooit van gehoord, wist niet dat het zo'n ding was. Gewone wratjes ken ik wel, dat aanstippen vind ik altijd vreselijk

  • Dat is een flinke lijst! Ik zou vooral advies vragen van een professional.

  • Dat is altijd het beste inderdaad. De ervaring leert dat professionals meestal zeggen dat het vanzelf overgaat, uiterlijk binnen een jaar.

 5. Wow, dat is een enorme lijst. Ik heb er zelf gelukkig nooit last van gehad, maar weet van anderen dat het een behoorlijk langdurig en irritant probleem is. Wat mij betreft kunnen ze er beter meer aan doen dan alleen afwachten. Het maakt kinderen namelijk soms ook heel onzeker.

 6. Ha Nicole,

  schitterend, zoals jij weer onderwerpen weet te vinden.
  Deze is heel handig voor ls je er last van hebt (van die wratjes bedoel ik dan he)
  ;-))
  Heb er gelukkig geen last van, die wratjes. Maar vroeger wel nm we smeerden er paardebloemsap op, kan ik me herinneren.

  Groetjes!
  Marlou

 7. Wat een waslijst. Nooit gedacht dat het zo'n probleem was. Ik heb hier 2 jonge kinderen en wij hebben er nog nooit last van gehad. Zelfs van luizen zijn we tot nu toe gespaard gebleven.
  Maar ik ben wel blij dat ik dit nu weet, als het probleem zich stelt weet ik er toch al iets over en val ik minder uit de lucht.

  Dankjewel dus
  Groetjes Eva
  http://www.notanotherdiva.com

 8. Mijn kleindochter heeft er op dit moment heel veel! Meer dan mijn eigen dochters ooit hebben gehad. Ik weet uit de tijd dat mijn dochters klein waren dat het vanzelf weer over gaat. Ik ging er destijds mee naar de huisarts en zij vertelde dat je verder niets hoeft te doen, dus toen mijn dochter mij een fotootje stuurde van de wratjes van mijn kleindochter, kon ik direct vertellen wat het was! Kleindochter heeft er zelfs eentje tussen haar wenkbrauwen. De meesten zitten op haar romp en in de ellebogen en knieholtes.

 9. Jeetje wat een lijst, we hebben er wel eens een bevroren bij een dochter, dat is een litteken geworden. Bij de jongste is er 1 overgebleven die met enige regelmaat actief wordt

 10. Wat een hoop manieren om te proberen ervan af te komen! Ik heb er zelf gelukkig nooit last van gehad, maar een vriendin wel en zij had er altijd veel last van.

 11. Mijn hemel, wat een lijst! Ik heb het zelf nog nooit gehad (en Mila volgens mij ook niet). Wat een narigheid. Hoofdluis hebben we allebei gehad (zij voor het eerst op haar 5e en ik op mijn ... wat was het? 45ste?) en dat vond ik al verschrikkelijk. Dit klinkt overigens net zo erg. Heel naar voor de kindjes.

 12. Ik had hier nog nooit van gehoord. Wel oppassen met zink dat je dit niet te dik aanbrengt en als je het aanbreng, dat je het dan als het ware stempelt op de huid

 13. Wow wat een grote lijst aan opties. Dat maakt het voor mij als lezer weleen beetje onoverzichtelijk merk ik. Het is me iets teveel. Ik had als kind wel waterwratjes onder mijn voet. Dat is weggehaald door de huisarts. Volgens mij met stikstof. Ik kan me voornamelijk herinneren dat het erg koud aanvoelde.

 14. Wat tof dat je reacties van je volgers in je blog hebt verwerkt. Ik ben ook sceptisch over het op blote voeten gymmen. En slippers zijn niet nodig in een zwembad voor dit misschien, maar tegen schimmel toch echt wel...precies wat je zegt. Eigenlijk zou er ook nog beter geventileerd moeten worden in die gebouwen. Ik denk dat dat misschien al een hoop scheelt?

  • Misschien niet tegen deze wratten, maar wel andere zaken die met vocht en warmte te maken hebben xxx

 15. Geen ervaring mee. Wel met gewone wratjes, die kreeg mijn zoon onder aan zijn voeten. Volgens mij van het zwembad toen. Wat een crime was dat!

 16. Mijn zoontje heeft 1 (ik denk) waterwratje op zijn knie. Heb er eerlijk gezegd nog niks mee gedaan, zolang hij er zelf geen last van heeft. Maar fijn om te weten wat de mogelijkheden zijn!

  • In principe hoef je ook niets te doen Danielle. Volgens de huisartsen zal hij vanzelf verdwijnen in een periode van ongeveer maximaal 1 jaar.

 17. Ik heb als kind ooit eens een voetwrat gehad en mijn moeder dacht dat het een splinter was - dagen heeft ze die proberen eruit krijgen - zo pijnlijk dat ik het me nog steeds herinner :o

 18. Klinkt als een ware plaag die dingen PPfff. Maar de lijst met hulpmiddeltjes lijkt bijna eindeloos. Wanneer de HA niets wil of kan doen (wat mij sterk lijkt) kan je in ieder geval zelf nog aan de slag.

 19. Kijk, dit is nog eens een publicatie vol nuttige info voor mensen die meer willen weten over waterwratjes of deze willen verhelpen. Met deze tips moet dat vast goed komen.

 20. Wat een fijne uitgebreide blogpost. Heel veel kinderen (en volwassenen) die lasthebben van wratjes, ik zelf ook. Aanstippen met stikstof vind ik het beste werken. Na een paar dagen is de wrat dood en valt het van je lichaam af. Of je helpt het een handje ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder