Reacties

Pleister nodig? Wat is een goede? Lees nu het antwoord! — 60 reacties

 1. Ik koop mijn pleisters bijzet kruidvat en die vind ik goed, als ik dan ga douchen alten ze van zelf los en dan gaan ze er makkelijk af, ( niet als je hem even onder de kraan houdt hoor, dan laatje niet los, je moet echt even goede onder de douche staan, wil het loslaten) anders werk ik ze er in een ruk vanaf, hup heb je het meteen maar gedaan.

 2. Hier is bij een pleister voor de kinderen vooral belangrijk: wat staat erop! Voor mezelf gebruik ik eigenlijk zelden pleisters en als ik ze al gebruik dan pak ik er vaak maar 1 van de kids omdat die binnen handbereik zijn haha

 3. Wauw lang geleden dat ik een pleister nodig had! Ik vind die pleisters die je zelf moet knippen juist superhandig, zeker bij een snee of iets wat een groter oppervlakte heeft. En pleisters verwijderen gaat in mijn ervaring makkelijker als ze nat en warm zijn... na het douchen! :)

 4. Heel irritant van die (vaak goedkope) pleisters die na een uur alweer half loslaten... Daarom toch fan van Hansaplast, wel wat duurder natuurlijk maar die blijven beter zitten. Ik verwijder pleisters meestal tijdens het douchen, dan worden ze toch al vaak wat zachter...

 5. Ik ga meestal voor elastische pleisters. Nu had ik laatst hele goede! Blijven goed zitten zelf als ze nat zijn geweest. Beetje dom dat ik onlangs de verpakking heb weggegooid want ik weet het merk niet meer...#dom
  Heb meestal geen goede ervaring met eigen merk, want die laten snel los. Dan ga ik meestal voor Hansaplast

 6. Hier het liefst Hansaplast of witte sensitive pleisters ivm overgevoeligheid voor een aantal huismerkpleisters. Begin je met een wondje eindig je met 2 of 3, niet mijn idee van wondverzorging. Liefst de pleisters die je nog zelf moet knippen, die krijg ik vaak stukken beter op beweegbare delen vast.

 7. Ik ben zelf nogal redelijk kritisch als het op pleisters aankomt. Ik gebruik alleen de witte Hansaplast Sensitive pleisters omdat ik een hele gevoelige huid heb. Van gewone pleisters krijg ik vreselijke jeuk en uitslag!

 8. die Hansaplast heb ik ook altijd in huis maar ik mis in het lijstje nog van die hele grote pleisters (merk onstnapt me even). Ik ben er vorige week nog moeten gaan kopen omdat er één op zijn knie gevallen was en het was nogal een grote schaafwonde.

 9. "pleisters die goed blijven plakken vaak ook moeilijk te verwijderen zijn" Eigenlijk heel logisch. Maar meteen ook de reden dat ik vaak geen pleister gebruik. En als ik wel een pleister moet gebruiken, dan liever een spray pleister. Heb jij die al eens gebruikt?

 10. Interessant zeg! Ik had nog niet eerder een onderzoek over pleisters gelezen. Ik heb altijd Hansaplast in huis, misschien ook maar is het gewone huismerk van de AH meepakken.

 11. Normaal geen probleem met pleisters maar sinds dit jaar kan ik pleister helemaal niet meer hebben. Ze gaan branden en halen echt deel van bovenste huid daarmee af :(

 12. Gelukkig hoeven wij ze hier maar zelden te gebruiken maar heb altijd wel een verbanddoos in de auto en het keukenkastje liggen. Met voor de 'ik piep maar het valt reuze mee' wondjes characterspleisters en voor het echte werk Hansaplast!

 13. Wij gebruiken hier bijna geen pleisters, dus als ik er ooit 1 nodig ben moet ik ook echt even zoeken. Ik heb het liefste wel losse pleisters dat ik niet eerst hoef te knippen.

 14. misschien een beetje raar, maar ik probeer zo min mogelijk pleisters te gebruiken. Vaak zijn ze helemaal niet nodig en stelpt de wond van zelf. Ik vind de wonderbrand, zo heet het geloof ik wat ze in de horeca gebruiken erg fijn. Geen problemen met verwijderen dat je jezelf pijn doet en ook veel hygiënischer dan een pleister.

 15. Als verpleegkundige al veel ervaring met pleisters gehad, haha. Voor thuisgebruik vind ik doorgaans dat de zelf te knippen pleister vaak het beste blijven plakken, maar steriel kan je ze moeilijk noemen... dat wil niet zeggen dat ze niet kunnen dienen voor bepaalde zaken natuurlijk.

  Ik werk trouwens doorgaans met een compres en daarop tegaderm of zo....

 16. Ik heb een lange zoektocht gedaan naar de ideale pleister omdat ik medicatiepleister op mijn huid moet plakken en daarover iets beschermend. Na lang zoeken, want vele lieten los en waren niet water bestendig of zaten niet goed, is de Action Aque pleister er bij mij als beste uitgekomen. Goedkoop en handig. Ik moet elke dag een nieuwe plakken dus dat kan rap oplopen. Nu dus ideaal met deze en voel ze totaal niet zitten en kan er mee douchen of zwemmen. Ideaal dus. :D

 17. Om een pleister wat makkelijker te verwijderen, kun je de plakstrip van de pleister voor het verwijderen met een beetje olie insmeren. Even laten intrekken. Dan kun je de pleister er zo vanaf halen. De olie vervolgens uitsmeren waar de plakstrip van de pleister gezeten heeft, en alle vieze plaksel wat achterblijft gaat makkelijk weg.

 18. Ik gebruik eigenlijk altijd pleisters van Hansaplast of iets vergelijkbaars. En ik háát die rotdingen. Ik heb ze vaak op mijn handen (vingers) en bij de eerste de beste druppel water (regen, handen wassen, de afwas doen) glijden ze van je huid. Prima verdienmodel van de fabrikant, want dan moet je weer een nieuwe plakken en ze zijn al zo duur.
  Kan iemand me in vredesnaam een pleister aanraden die dat NIET doet? Die gewoon blijft zitten tot ik hem er af haal?

 19. Had ik dit maar eerder gelezen, mijn man is vanmorgen bij de jumbo geweest en we proberen zo weinig mogelijk boodschappen te doen in de lockdown. Ik rekende op het Kruidvat maar de Hansaplast is veel duurder dan Jumbo huismerk, die nu dus ook nog beter schijnt te zijn dus. Nouja... Als je alles weet van tevoren hè.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>