Reacties

Welke lijm gebruik jij? — 34 reacties

  • Ik denk dat Jonna's vriend constructielijm of zelfs tack-lijm (dat is een soort super-secondenlijm; google bijvoorbeeld op "tack lijm") gebruikt. Dat zit ook in een soort kit-buis.

   Met die lijm kun je nèt geen huis in elkaar lijmen, maar wel veel...

 1. Bij de kinderen in de klas wordt ook beweerd dat een kindje lijm eet. Of het waar is weet ik niet.
  In huis hebben we prittstiften, fotolijm en velpon/knutsellijm. Zelf ben ik dol op velpon maar laatst heb ik gekeerd dat pritstift veel beter, en mooier, etiketten op potje plakt. En dat terwijl ik de pritsift eigenlijk al minderwaardig, kleuterknutselmateriaal zag, en niet vond dat het geweldig spul was. Bij mij laat het namelijk vaak los omdta ik er dan te weinig van gebruik.

 2. Ik heb net wat lijmen aangeschaft. Van Pattex en Bison en GorillaGlue. Dit omdat ik bij mijn vorige logeerpartijtje ineens een losse zool onder mijn wandelschoen had. Gelukkig had mijn gastheer goede lijm in huis en met wat lijmtangen lijmde ik de zool,in de hoop dat die zou houden. Het is nog steeds goed vastgelijmd (ondertussen zoek ik naar aanbieding wandelschoenen)
  Maar door deze gebeurtenis kwam ik er wel achter hoe handig wat speciale goede lijmen in huis hebben is.
  Verder is er houtlijm, Tesa knutsellijm,behanglijm, Prittstift, plakband, en ducttape in huis.

  • Je bent goed voorbereid Greet. Wat fijn dat je de zool zo goed kon vastlijmen zeg. Zon klem zal ook wel helpen. Hopelijk vind je snel een goede aanbieding voor nieuwe wandelschoenen.

 3. Ik heb hibbylijm in huis en een pritstift. Ook hebben we houtlijm en allerlei kitten in de schuur. Want ja ook bij kit is er een hoop verschil.

  En mijn dochter heeft met sinterklaas haar surprise gemaakt met papiermache. En de lijm heeft ze toen gemaakt met bloem. Het werkte prima!

 4. Die Japanse manier vind ik érg mooi. Je blijft het toch altijd zien waar het gelijmd is. Dan kun je die barst maar beter in de schijnwerpers zetten.

  Verder zou het je nog verbazen hoeveel er gelijmd wordt in de huizenbouw... ;-)

 5. Oei, ik hou eigenlijk niet zo van die lijmstiften, ze drogen bij mij vaak snel uit en ze lijmen niet altijd even goed. Grappig om te lezen dat je ook zelf lijm kunt maken!

  • foto's inplakken in standaard albums doe ik al jaren niet meer. Mijn scrap hobby ligt alweer een jaar stil, maar daar gebruikte ik altijd dubbelzijdig tape voor.
   Verder hebben we wel washitape in huis voor het inpakken van cadeautjes etc.

  • Wat een leuk idee om cadeautjes in te plakken met washi tape! Dat staat meteen ook heel fleurig. Die ga ik onthouden want bij ons is altijd het plakband op. Of kwijt.

 6. Ik heb zo ongeveer alle soorten lijm in huis, alleen geen textiellijm, maar daar heb ook nog nooit aan gedacht of nodig gehad.
  Elke lijmsoort heb ik wel een keer nodig en afgelopen week de strip van een glasplaat uit de koelkast gelijmd met secondelijm, het zal voorlopig wel weer houden...
  Wel heb ik dit keer een flesje met een kwastje gekocht, want met tubetjes lijm ik steevast de vingers aan elkaar, wat overigens vrij makkelijk weg te krijgen is.

  Lijm voor de kinderen heb ik volgens mij vroeger aan de school overgelaten met knutselwerkjes ;)
  Klei kregen ze wel, dat is iets makkelijker schoonmaken...

  Groetjes Lily

 7. Dat lijm in de klas noemen leerkrachten plaksel. Als juf heb ik meerdere malen gezien dat kinderen het opaten. Plaksel is van aardappelzetmeel gemaakt, zullen die kinderen doorhebben dat plaksel in de verte familie is van de frietjes heb ik me weleens afgevraagd. Ik heb het ook maar eens geproefd, maar vind er niets aan ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder