Amsterdam Zuid versus de Achterhoek

amsterdam zuid

Gisteren reisde ik met mijn oudste zoon mee naar Amsterdam Zuid waar hij een afspraak had vanwege zijn opleiding. Normaliter ren ik rondom de tijd dat ik nu in de trein zat. Dan hobbel ik over de zandweg die dan stikdonker is, en hoop dat mijn voet niet in een kuil belandt.

Amsterdam Zuid is een compleet andere wereld dan ons afgelegen plekje op het platteland. Wat een drukte en nijverheid!

Leuk, maar rust en natuur is toch ook wel heel fijn!

Ik vond het leuk om allemaal te zien, maar toen ‘s avonds de trein station Doetinchem binnentufte was ik toch wel weer blij met de rust van de Achterhoek : )

achterhoek

Ben jij een stadsmens, of meer iemand van het platteland?

Similar Posts

27 Comments

 1. Ik ben beide .
  Ik heb jaren in het centrum van Amsterdam gewoond en woon nu al weer 15 jaar op het platteland. Daar geniet ik van de rust en de ruimte maar soms heb ik enorm de behoefte om naar de stad te gaan.

 2. Ik ben meer een plattelandsmens. Ik ga graag een dagje naar een stad (omdat we in Zeeland wonen wordt dat meestal Gent of Antwerpen, da’s dichterbij voor ons dan de Nederlandse steden) maar o o o wat ben ik altijd blij als we de rust van Zeeland weer inrijden.
  Van waar ik woon (provinciestad) is het een minuut of 10 lopen en ik loop midden tussen de weilanden, heerlijk!

 3. Ik woon een paar km van de Zuidas vandaan, in een dorp weliswaar maar toch omringd door Amsterdam. Het allerliefste zou ik op het platteland wonen maar voor nu, in onze huidige gezinssituatie met zoon van 10 en twee studerende meiden is dit voorlopig nog wel even onze thuisbasis. Maar wie weet ooit…
  Trouwens als wij met de bus en de tram vanuit ons dorp het centrum van Amsterdam in gaan genieten we altijd enorm maar we zijn ook altijd weer blij weer in ons toch rustige dorpje terug te komen na een dagje hectiek van de stad.

  1. Dat lijkt me best bijzonder om in een dorp te wonen en toch ergens ook in de grote stad. Met opgroeiende kinderen lijkt het me inderdaad wel handig. Je hebt alles onder handbereik en er is goed openbaar vervoer. Dat is op platteland een stuk lastiger.

 4. Ik ben echt een dorpsmens, dus plattelandsmeisje! Ik woon in de provincie Grunn en ik ga wel eens naar de stad of assen oid, maar ben altijd zooo blij als ik weer mn dorpje binnen kom rijden….rust en weidse vergezichten…heerlijk!!

 5. Toen ik jong was en studeerde woonde ik in een grote stad en vond het heerlijk. Ik gun het alle jonge mensen om een hele tijd in een fijne grote stad te wonen. Nu woon ik in een kleine provinciestad, aan de zee en vlak bij de bossen, met rust en lucht en weinig mensen en vind dit ideaal!

  1. Het hangt misschien inderdaad ook wel samen met de periode van je leven en je leeftijd. Waar je nu woont klinkt prachtig. Ik heb hier wel bos, maar dan weer geen zee.

 6. Ik heb liever het platteland. Weinig verkeer, geen drukte en gewoon gezelliger. Ik heb als kind altijd gewoond op het platteland. Dat vond ik zalig. Uren rennen door het bos. ;)

 7. Ik woon nu met superveel plezier in het centrum van een kleine stad. Een grote stad is niets voor mij, en een buitenwijk ook niet. Een dorp wel. Eigenlijk kan ik overal gelukkig zijn, ik maak mijn eigen wereld wel.

 8. Mijn oudste dochter vindt het geweldig in Amsterdam, omdat het zo bruisend en internationaal is en ik denk zeker, dat je in je eigen woning een sfeer van rust kunt creëren, maar het zou mijn ding niet zijn.

  Groetjes Lily

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.