Foto obesitas leidt tot nieuwe ideeën voor jouw foto’s!

Ken jij de term foto obesitas al?

Ik kwam hem laatst tegen in Vrij Nederland.

Foto obesitas verwijst naar de enorme hoeveelheid foto’s die we tegenwoordig hebben.

Omdat je geen fotorolletje kunt verpesten, of geld hoeft neer te tellen om het resultaat te zien, maken we heel makkelijk en veel foto’s. En al die foto’s leiden dus tot foto obesitas.

Steeds meer producten voor foto’s

Geen wonder dat er steeds meer producten op de markt komen voor foto’s! Je kunt foto’s tegenwoordig bijvoorbeeld op bijna alles laten afdrukken. Op aluminium, hout, canvas, bekers, tassen, muismatten noem het maar op! Je zou bijna vergeten dat je foto’s ook gewoonweg in een fotoboek kunt plakken : )

En nu is er dus ook fotobehang!

Fotobehang van New York gezien

In Doetinchem zit een Espresso House waar je lekkere koffie kunt drinken met gebak. Ik kom er regelmatig op zaterdagmorgen met de kinderen omdat ze de ijskoffie en de appelpunten daar zo lekker vinden.

Wat ik zelf leuk vind aan de Espresso House is het fotobehang van New York. Een hele wand is bekleed met een foto van Times Square, inclusief gele taxi’s en dergelijke. Daardoor heb je echt een beetje het gevoel alsof je in New York zit koffie te drinken.

Ik vind fotobehang werkelijk een leuke uitvinding.

Fotobehang van een bos in je slaapkamer lijkt mij wel wat

Met fotobehang kun je bijvoorbeeld net doen alsof je bed in een bos staat! Simpelweg door je slaapkamermuren te behangen met behang van een bos. Dit idee spreekt mij toch erg aan omdat ze zeggen dat een groene omgeving rustgevend werkt. Dus dat lijkt me ideaal in de slaapkamer.

Soorten fotobehang

Je kunt fotobehang vinden in diverse categorieën.

 • Op kamer van het huis. Dus bijvoorbeeld fotobehang voor de gang, keuken, woonkamer etc.
 • Op thema. Bos, landkaarten, natuur, dieren, gebouwen, vintage, voertuigen, mensen, patronen, kunst, eten en drinken etc.
 • Persoonlijke foto’s. Je kunt foto’s van jezelf op fotobehang laten zetten. Persoonlijk hoef ik geen levensgrote foto van mijn trouwdag of zo, maar je kunt natuurlijk ook een andere persoonlijke foto gebruiken.
 • Professionele afbeelding kopen, en die op fotobehang zetten.

Geef je huis sfeer met fotobehang

Met fotobehang kun je heel snel en makkelijk een bepaalde sfeer oproepen. Onderstaande foto zou je bijvoorbeeld op fotobehang kunnen laten drukken voor een heel eng effect. Ik zou tenminste niet graag bij je op bezoek komen als je dit behang had:

fotobehang

Yikes.

Deze superenge pop vind ik niet erg geschikt als fotobehang, maar ik gebruik hem even om het effect van fotobehang te demonstreren!

Conclusie over fotobehang

Net als gewoon behang, is fotobehang een makkelijke en snelle manier om je huis een andere uitstraling te geven. Fotobehang is bovendien een goede manier om iets te doen met foto’s die anders misschien gedoemd zijn rond te slingeren op je computer.

Leestip

Zelf behangen

Muren verven

Herken jij het verschijnsel van foto obesitas? En hoe ga je met foto’s om?

29 Comments

 1. Greet
  • Greet
 2. Em
  • Em
 3. Lily
 4. Yvon
  • Yvon
 5. Sylvia

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh