Foto obesitas leidt tot nieuwe ideeën voor jouw foto’s!

fotobehang
Dit fotobehang heeft een enorm effect op je gevoel van ruimte!

Ken jij de term foto obesitas al?

Ik kwam hem laatst tegen in Vrij Nederland.

Foto obesitas verwijst naar de enorme hoeveelheid foto’s die we tegenwoordig hebben.

Omdat je geen fotorolletje kunt verpesten, of geld hoeft neer te tellen om het resultaat te zien, maken we heel makkelijk en veel foto’s. En al die foto’s leiden dus tot foto obesitas.

Steeds meer producten voor foto’s

Geen wonder dat er steeds meer producten op de markt komen voor foto’s! Je kunt foto’s tegenwoordig bijvoorbeeld op bijna alles laten afdrukken. Op aluminium, hout, canvas, bekers, tassen, muismatten noem het maar op! Je zou bijna vergeten dat je foto’s ook gewoonweg in een fotoboek kunt plakken : )

En nu is er dus ook fotobehang!

Fotobehang van New York gezien

In Doetinchem zit een Espresso House waar je lekkere koffie kunt drinken met gebak. Ik kom er regelmatig op zaterdagmorgen met de kinderen omdat ze de ijskoffie en de appelpunten daar zo lekker vinden.

Wat ik zelf leuk vind aan de Espresso House is het fotobehang van New York. Een hele wand is bekleed met een foto van Times Square, inclusief gele taxi’s en dergelijke. Daardoor heb je echt een beetje het gevoel alsof je in New York zit koffie te drinken.

Ik vind fotobehang werkelijk een leuke uitvinding.

Fotobehang van een bos in je slaapkamer lijkt mij wel wat

Met fotobehang kun je bijvoorbeeld net doen alsof je bed in een bos staat! Simpelweg door je slaapkamermuren te behangen met behang van een bos. Dit idee spreekt mij toch erg aan omdat ze zeggen dat een groene omgeving rustgevend werkt. Dus dat lijkt me ideaal in de slaapkamer.

Soorten fotobehang

Je kunt fotobehang vinden in diverse categorieën.

 • Op kamer van het huis. Dus bijvoorbeeld fotobehang voor de gang, keuken, woonkamer etc.
 • Op thema. Bos, landkaarten, natuur, dieren, gebouwen, vintage, voertuigen, mensen, patronen, kunst, eten en drinken etc.
 • Persoonlijke foto’s. Je kunt foto’s van jezelf op fotobehang laten zetten. Persoonlijk hoef ik geen levensgrote foto van mijn trouwdag of zo, maar je kunt natuurlijk ook een andere persoonlijke foto gebruiken.
 • Professionele afbeelding kopen, en die op fotobehang zetten.

Geef je huis sfeer met fotobehang

Met fotobehang kun je heel snel en makkelijk een bepaalde sfeer oproepen. Onderstaande foto zou je bijvoorbeeld op fotobehang kunnen laten drukken voor een heel eng effect. Ik zou tenminste niet graag bij je op bezoek komen als je dit behang had:

fotobehang
Yikes.

Deze superenge pop vind ik niet erg geschikt als fotobehang, maar ik gebruik hem even om het effect van fotobehang te demonstreren!

Conclusie over fotobehang

Net als gewoon behang, is fotobehang een makkelijke en snelle manier om je huis een andere uitstraling te geven. Fotobehang is bovendien een goede manier om iets te doen met foto’s die anders misschien gedoemd zijn rond te slingeren op je computer.

Leestip

Zelf behangen

Fotoplank

Herken jij het verschijnsel van foto obesitas? En hoe ga je met foto’s om?

Similar Posts

29 Comments

 1. Soms maak ik een fotoboek bijvoorbeeld voor de 16 de verjaardag van onze kinderen of van een bijzondere vakantie. Maar de meeste foto’s staan op de computer en op mijn telefoon.

  1. Leuk Marion! Eén van mijn maandagochtend koffievriendinnen maakt gewoon elk jaar een fotoalbum per kind van het afgelopen jaar. Ze heeft al een hele verzameling. Ik vind dat erg leuk. De truc is denk ik om daar op tijd mee te beginnen.

   Mij zakt de moed bij voorbaat al in de schoenen bij de gedachte aan de ontelbare foto’s die ik heb.

 2. Haha, ik wijk zo af van het gemiddelde. Ik heb amper foto’s. Ik maak ze zelden. Ik zal dan wel foto-anorexia hebben.
  Bij uitstapjes krijg ik wel eens foto’s doorgestuurd die de anderen gemaakt hebben. Heb ik geen fototoestel dan, jazeker, een kleine Nikon en een grote Canon met twee superlenzen erbij. Menig fotograaf is er jaloers op. Ik heb alleen niks met foto’s maken.

  Groet,Greet

  1. LOL! Dit moeten ze eigenlijk horen bij Vrij Nederland Greet: foto anorexia ; )

   Ik ben wel benieuwd naar je goede camera’s: waarom kocht je die als je eigenlijk niks met fotos maken hebt? Of waren ze een cadeautje?

  2. Inderdaad, ik zou dat nooit voor mezelf kopen. Verkopen vind ik ook raar, want tja, het was een kado. Dus ik leen ze vaak uit, aan mensen die nog niet eerder met zulke goede apparaten hebben kunnen werken of een aankoop overwegen en best wel eens willen proberen of het wat voor hen is.

  1. Ik zou graag beweren dat ik ze zelf had geschoten met mijn iPhone ; )

   Maar ze komen van Pixabay. Deze foto’s kun je, als het copyright het toestaat, dus gebruiken om je eigen fotobehang mee te laten drukken.

  2. Aha! Dank voor je reactie.

   Ze zien er beide namelijk zo luguber uit, ik vroeg me af of het in Tsjernobyl is…

 3. HAH, foto obesitas! Weet je zeker dat je die term niet zelf hebt bedacht? :D
  Ik heb ook belachelijk veel foto’s, maar niet van mezelf. Selfies doe ik alleen als het echt moet.

 4. Ik denk, dat ik wel aan foto obesitas lijdt :D
  Ik heb nog alle foto’s vanaf mijn eerste digitale camera, ergens rond 2000 en ik vind het soms leuk om weer eens terug te kijken en daar ook vooruitgang in te zien.
  Daarbij zijn foto’s herinneringen, die ook meestal weer een glimlach oproepen.

  Een deel van mijn foto’s gebruik ik voor mijn website, ik heb 1 kleine wissellijst om af en toe een foto van mezelf in te doen, niet van mezelf, maar door mezelf gemaakt ;)
  Onlangs 1 foto van heel tere witte bloemetjes op canvas laten afdrukken, maar ik zal verder niet zoveel in huis ophangen.

  Of ik mijn muren zo zou willen bekleden, dat denk ik niet!
  Het geeft zeker een ruimtelijk gevoel of een bepaalde sfeer, maar het zou mij snel te druk zijn.

  Wat betreft de slaapkamer, mijn bed staat zo, dat ik naar buiten kan kijken en dan vooral veel bomen zie, ‘s nachts hoor je soms een bos-uiltje om de sfeer van de natuur compleet te maken ;)

  Groetjes Lily

  1. Zo zie je maar weer Lily, soms blijk je ergens aan te lijden waarvan je niet eens wist dat het bestond ; )

   Fijn dat de foto’s mooie herinneringen en een glimlach bij je oproepen. Dat is denk ik ook wat foto’s zo speciaal kan maken.

   Leuk dat je sommige ook voor je website kunt gebruiken. Wat is de url van je site? Ik zou graag eens kijken naar je foto’s.

   En je hebt een prachtig uitzicht uit je slaapkamerraam als ik het zo lees.

 5. Fotobehang… moet ik aan vroeger denken.. ouderwets imo

  En fotoboeken? Pff. De oudste is al 10. Daar ben ik ook nog steeds mee bezig. Vanaf haar 1ste week geloof ik????

 6. Ik ben gek op fotograferen, maar met ipad en telefoon krijg ik toch niet zo mooie fotoos als vroeger. En behang zou voor mij toch niet werken. Liever een lemen of houten muur, dat is echte natuur!

 7. Hahahaha, zo’n pop wil je toch niet aan de muur vastgeplakt hebben? Ik zou de kamer niet meer in durven als dat me elke keer aanstaart als ik binnen loop. Maar een foto van een bos zou ik wel leuk vinden in onze slaapkamer, inderdaad.

 8. Hoezo teveel foto’s..haha echt verschrikkelijk hoeveel foto’s er op onze externe harde schijf staan. Wel probeer ik van beide kinderen per jaar een fotoboek te maken (maar die van 2016 moet ik nog aan beginnen….)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.