Wat te doen met foto's? 6 leuke ideeën!

wat te doen met foto's

Deze post over de vraag Wat te doen met foto's werd geschreven door Mickey!

Het gaat over het probleem van de digitale foto's die blijven hangen in de digitale wereld, en nooit de overstap redden naar de échte wereld. Mickey geeft ideeën om die digitale foto's tastbaar te maken.

Na elke leuke gebeurtenis zoals een verjaardag, vakantie of jubileum worden er vaak weer tientallen foto’s aan de digitale albums toegevoegd.

Sinds de opkomst van digitale fotografie is er een overvloed aan foto’s. Het is zonde dat het grootste deel van de foto’s verstopt blijft voor vrienden en familie in digitale fotoalbums. Er zijn online allerlei fotoproducten te vinden waarmee foto’s wel tot hun recht komen. Zie ook mijn post oude foto's opruimen.

Ik help je graag verder en heb daarom 6 leuke dingen opgezocht die je met de foto’s kunt doen!

Wat te doen met foto's

1. Kerstkaart maken

Een jaarlijks terugkomende traditie, de één verstuurd trouw ieder jaar vele kerstkaarten naar familie en vrienden. De ander houdt het intiemer of laat de traditie aan zich voorbij gaan. Een gepersonaliseerde kerstkaart met een leuke foto van het afgelopen jaar geeft net iets extra’s.

kerstkaarten

2. Fotoboek maken

Dankzij moderne software is het voor iedereen mogelijk om de mooiste fotoboeken te maken. Een fotoboek maken van het afgelopen jaar of als cadeau geven tijdens een speciale gelegenheid zijn enkele goede mogelijkheden om de mooiste herinneringen te bundelen en te delen met anderen.

fotoboek maken

3. Fotokalender maken

Fotokalenders komen in verschillende soorten, zo zijn er: jaarkalenders, bureaukalenders, verjaardagskalenders en familieplanners. Elke kalender kan worden opgemaakt met foto’s uit jouw verzameling. Een mooie fotokalender in de woonkamer is een originele manier om elke dag een nieuwe herinnering op te halen.

foto kalender

4. De fotoslinger

Komt er een verjaardag aan en zijn er veel leuke dingen gebeurd in het afgelopen jaar? Dan mag de fotoslinger niet ontbreken op het feestje. Een mooie fotoslinger maken is zo gedaan en is een eyecatcher op elk feestje.

foto slinger maken

5. Foto agenda / school agenda maken

Gaat je zoon of dochter naar de middelbare school? Grote kans dat er een agenda aangeschaft moet worden. Een foto agenda maken is leuk om te doen en je hebt er een jaar lang plezier van. Kies alleen maar leuke en vrolijke foto’s dan wordt in je agenda kijken weer leuk.

mini agenda

6. Fotoalbum maken

De laatste tip die ik voor jullie heb is een fotoalbum, uniek in de markt. Een fotoalbum onderscheid zich met een ringband van de bekende fotoboeken en is de goedkoopste optie om foto’s te bundelen. Met de gratis beschikbare software kan iedereen er één maken.

foto album

Met alle tips bij elkaar hoop ik je genoeg inspiratie te geven om weer eens door je foto archief te speuren. Opzoek naar de mooiste momenten om bij elkaar te brengen en te delen met anderen. De mooiste fotoproducten laat je maken bij hetfotoalbum.nl.

Leestip

Zelf een verjaardagskalender maken

Verjaardagskalender wc

Ook leuk: zet je foto's op een fotoplank!

Bedankt Mickey voor je leuke ideeën! Mijn favoriet is de fotoslinger!

Wat is jouw favoriet?

Similar Posts

23 Comments

 1. Dat is wel waar, in dit digitale tijdperk blijven veel foto's hangen in de digitale wereld en worden ze nooit echt tastbaar. Ook wel handig, dat geeft wat minder rommel in huis. ;-)

  Wij selecteren onze mooiste vakantiefoto's om er een album van te (laten) maken. Ze hebben we aan iedere vakantie een mooie aandenken.

 2. Ik zou dan voor een 'ouderwets' zelf in plakken foto boek gaan, dat vind ik zelf net iets persoonlijker! Een scrapbook maken ofzo. Die foto slinger is ook echt heel erg leuk!

 3. Onze beste foto's worden al jaren in albums afgedrukt. Scheelt plakken, want dat deed ik ook nooit met analoge foto's De lijm beschadig je foto's, of de fotohoekjes laten los. Mijn afgedrukte foto's zitten en albums met van die plastic hoesjes. Ook niet ideaal. Album: ideaal.
  Eén keer zijn we gezwicht voor een kalender, maar dat was geen succes. Het was niet te beschrijven, en de uiteindelijk bewaar je zo'n kalender ook niet.
  Net als met 'oude' foto's laten we van bepaalde foto's een grote versie drukken, als kadootje voor familie, bijvoorbeeld.
  Eigenlijk doen wij best veel met onze foto's... De leukste zijn gewoon afgedrukt.

  1. Die fotohoekjes werkten bij mij ook niet Daenelia! Terwijl het idee zo goed klinkt, omdat je dan niet met plaksel zit te knoeien en de foto onaangetast blijft. Maar de foto's bleven bij mij nooit zitten.

 4. Ik lees : 6 leuke ideeën , maar zie er maar 4 in het artikel ?
  Of kijk ik er overheen ?
  Ben zelf dol op fotograferen en verwerk die in Project Life albums ...
  Er is een hele enthousiaste groep in Nederland die dit ook doet !
  Als iemand wilt weten wat dat precies inhoudt : ff googelen !
  Fijne feestdagen ,

  Groetjes Annemiek

 5. Fotoboek is mijn favoriet, daar kun je nog eens doorheen bladeren en herinneringen ophalen.Maar daarnaast vind ik dat je toch erg veel met digitale foto's kunt doen.

  1. Ja, daar heb je wel een punt inderdaad. Ik had stiekem het gevoel dat de foto's van vroeger eigenlijk leuker waren, maar daar kon je natuurlijk verder veel minder mee doen. Behalve dan inplakken.

   Digitale foto's bieden veel meer opties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.