Het familieportret

het familieportret

Het familieportret draait om… familie!

Van je familie moet je het hebben

‘Van je familie moet je het hebben,’ gaat het spreekwoord. Familie is belangrijk, en dat zie je bijvoorbeeld terug in de populariteit van het programma Het Familiediner. Daarin worden ruzieënde familieleden bij elkaar gebracht voor een familiediner. Want familie blijf je altijd. Dat zegt ook Els Stein in haar boek De fontein.

De programmamakers varieerden een keer met het thema, en brachten in plaats van familie, vriendínnen bij elkaar. Maar hoewel ook deze aflevering goed scoorde, was de ontvangst niet zo geweldig als bij familieleden.

En wat te denken van programma’s als Spoorloos! Ook die zijn gebaseerd op familiebanden.

Het Familieportrét

Inmiddels is er nog een programma waarin families centraal staan, namelijk Het Familieportret, dat wordt uitgezonden op RTL4. Daarin wordt iedere week een portret geschetst, van drie generaties van een familie. Je leert ze kennen, en hoort de familieverhalen.

Initiatiefnemer van zowel het televisieprogramma als de bijbehorende website is tot mijn verrassing DELA! DELA motiveert dit als volgt:

‘Wij vinden het belangrijk dat familieverhalen verteld en gedeeld worden. Door het delen van mooie momenten helpen we bij het levend houden van herinneringen. De ontroerende, grappige en emotionele verhalen die bij iedere familie horen maken hen tot wie ze nu zijn.’

Ik moet zeggen dat ik dit een prachtige motivatie vind.

Familieportret met konijnetanden

Nu ben ik mij aan het bezinnen, of ik zelf niet een leuke familiefoto heb om in te sturen! Maar de enige die ik nu kan bedenken is een familiefoto ten tijde van het twaalfeneenhalf jarig huwelijk van mijn ouders. Ik was toen 11, had konijnetanden, droeg een hawaiiblouse, had stekeltjes, en vond mezelf stoer. Die foto is echt afschuwelijk!

Wat betekent familie voor jou?
Heb jij een bijzonder familieportret op Het Familieportret staan? Laat het me weten, dan ga ik kijken!!!

Similar Posts

4 Comments

  1. Nee, geen foto op die site. Maar wel een boek vol foto’s van gezinnen/families van over de hele wereld. 1000 in totaal, GEWELDIG boek! (van Unicef naar ik meen) en zo te horen ook een aanrader voor jou. Ooit gekocht via een witte-boekenmarkt voor een paar euro.

  2. Dat klinkt gezellig en goedkoop, Jo! Dat ga ik zeker in gedachten houden. Soms heb ik een heel korte aandachtsspanne, en dan is het heerlijk om plaatjes te kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.