Reacties

Schoolspullen lijst: wat is echt nodig, en wat niet? — 30 reacties

  • Nou precies! En hij kan zoveel dat je alsnog een 'gewone' rekenmachine nodig hebt voor vakken als economie, omdat je er anders blijkbaar informatie in kunt zetten om te spieken.

 1. Schoolspullen kopen was voor mij echt altijd een hoogtepuntje van mijn zomervakantie. Ik ging naar de Hema en kocht schriften, pennen en al die dingen. Maar wel altijd de goedkope versie, want dat het nergens op slaat om voor tientallen euro's aan schriften te kopen, snapte ik ook wel.

 2. Ooo, de herinneringen! Ik vond zo'n flexibele geodriehoek overigens altijd veel handiger. Die zijn minder kwetsbaar. En een agenda vind/vond ik zelf wel heel prettig. Naast de dure grafische rekenmachine is er ook een simpele goedkope die wel een aanrader is. Ook omdat we vroeger bij bepaalde vakken juist geen grafische rekenmachine mochten gebruiken bij toetsen, omdat je er ook wat tekst in kwijt kon destijds ;) Anti-spiek!

 3. Die speciale potloden heb je volgens mij alleen nodig als je het vak tekenen kiest in de bovenbouw.
  Het meisje op het filmpje zegt dat ze nooit een usb gebruikt, maar onze kinderen gebruiken hem soms wel. Bij presentaties enz.
  Een agenda hebben ze op het middelbaar onderwijs bij ons afgeschaft. Iedereen kijkt online op de planner voor huiswerk enz.
  Kaften doen we dan weer wel en gymkleding is ook echt verplicht.

 4. Heerlijk, die herinneringen! Ik was gek op schoolspullen kopen. Stiekem nog steeds ;-) Gelukkig voor mijn ouders hoefde die rekenmachine maar één keer haha.

  Ook ik vond de flexibele geodriehoek veel fijner. Man vindt juist een harde ook prettiger. Gelukkig zijn ze er allebei.

  Bij potloden is hb ook een hardheid trouwens, dus dat ze je hb-potloden in verschillende hardheden aan wilden smeren is raar. De gewone potloden die je nu gekocht hebt zijn zonder twijfel hb, want dat is de gewone-potloden-hardheid, dus die zijn sowieso goed. (Sorry, een beetje een pennen en potloden-nerd hier ;-) )

 5. Post komt wat laat 😉 de schoolspullen moet je al bestellen voordatde vakantie begint. Ipad kan mijn zoon 3vwo zeker niet zonder, daar wordt bijna alles meegedaan, een agenda is totaal overbodig. Ipad Is ook verplicht, gymkleding weer niet dat mag jezelf weten. Een usb is echt nodig voor presentaties. Kafen gebeurt met stoffen hoesjes, die gaan meerdere jaren mee.

  Om wat rekening met het millieu te houden kun je als ouder toch echt wel het gebruik van broodtrommels en een drinkfles verplicht stellen, maar het is wat laat om er op de middelbare school nog mee te beginnen, gemiste kans. Als ik ziewat mijn zoon aan boeken e.d. meesleept, is een eastpack toch echt niet groot genoeg, om de Ipad zit zo'n dikke hoes dat alleen daarme detas al half vol zou zijn en bovendien heeft die geen heupband, wat ik echt een vereiste vind.

 6. Gymkleding met het logo van de school was en is nog steeds verplicht op 'mijn' oude school. Met eigen gymkleding kom je er niet in én je krijgt nog straf ook bovendien.
  In mijn tijd - ik spreek nu over 50-55 jaar geleden - droegen we allemaal hetzelfde uniform dat verplicht moest aangekocht worden in een bepaalde winkel. Een zomeruniform, winteruniform, gymuniform, handschoenen ... Ja, echt ... witte handschoentjes bij het zomeruniform.

  • Wat bijzonder dat jullie zelfs witte handschoentjes droegen zeg! Dat lijkt me best een mooi gezicht.

   Dat je er dan met gym niet inkomt, lijkt me best link voor iedereen die een hekel heeft aan gym. Ik vind het knap als ze die regel succesvol kunnen handhaven.

 7. Zoonlief moest voor de brugklas een bos Atlas hebben en omdat er net een nieuwe uitgave was er niets 2ë hands te koop. Hij kreeg de atlas van opa en oma samen met alle woordenboeken. De atlas is een keer opengeslagen toen hij jaren later naar Finland ging met school. De woordenboeken zijn nooit gebruikt. Internet was sneller.
  Van het kopen van school spullen maken we altijd een uitje, compleet met mc. Donalds. De Hema is favoriet

 8. Nog een budget-tip: op mijn eerste middelbare school riepen ze dat je zowel buitenschoenen als binnenschoenen moest hebben voor gym. Je kunt ook gewoon een paar schoenen kopen, zolang ze geen zwarte zolen hebben. Gooi ze een keer in de was als kind binnen gaat sporten en je hebt een besparing van minimaal 30 euro.

  Wel noodzakelijk, zeker met een klein budget: een abonnement op de bibliotheek. Is gratis tot 18 jaar, en ze hebben er meer dan bij de mediatheek op school.

 9. Zijn de woordenboeken van de lijst? Ook al zo onzinnig maar ja dat bedrijf moet centjes verdienen hè. De atlas is soms handig maar lag net zoals de woordenboeken gewoon op school. Zo'n dure rekenmachine staat allicht op marktplaats. Boeken kaften was verplicht toen ik naar school ging.

 10. Oh die grafische rekenmachine... wat een drama was dat altijd. Ik weet geloof ik tot op heden nog steeds niet goed hoe ik dat ding moet gebruiken. Verder kocht ik (mijn ouders dan) ook meestal alles van de lijst hoor, ik was altijd aardig goed voorbereid. ;)

 11. Oh, jeetje... Da's voor mij lang geleden. Zelfs dochterlief is al tien jaar van de middelbare. Ik vond het altijd wel leuk om op jacht te gaan naar schoolspullen (voor haar en voor mezelf).

 12. Wij hadden ook moeite met de keuze van de schooltas,waaraan moet die voldoen, wat is nou handig en welke veiligheids gadgets zijn nu echt waardevol. We vonden het antwoord in een gratis e-book.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder