Geblokkeerd op marktplaats + Rekenmachine Ti-84 plus ce-t kopen

geblokkeerd op marktplaats

Mijn jongste zoon gaat dit jaar naar 4 Havo en heeft daarvoor zo'n dure grafische rekenmachine nodig. Het gaat om een Texas Instruments Rekenmachine Ti-84 plus ce-t. Nieuw kosten die dingen 115,-.

Dat vind ik nogal wat voor een rekenmachine die je bij bepaalde vakken juist weer NIET mag gebruiken omdat hij zich blijkbaar ook leent om mee te spieken. Van wat ik ervan heb begrepen is het een type rekenmachine waarbij je zowat een aparte cursus nodig hebt om te leren om hem te bedienen.

Maar goed.

Je kunt om die  Ti-84 plus ce-t blijkbaar echt niet heen, in tegenstelling tot de Bosatlas. Die kostbare aanschaf heb ik 6 jaar succesvol weten te mijden.

Ti-84 plus ce-t kopen kopen via Marktplaats

Niettemin wilde ik wel proberen om die Ti-84 plus ce-t goedkoper te krijgen. Zo belandde ik op Marktplaats. Omdat ik net een eng bericht had gelezen dat in deze tijd van het jaar veel mensen worden opgelicht via marktplaats omdat ze, net als ik tweedehands schoolspullen wilden kopen, zocht ik er eentje bij ons in de buurt. Op die manier konden we er naar toe gaan, de rekenmachine controleren, en betalen.

De dichtstbijzijnde rekenmachine kostte 80,-

Marktplaats: Uw account is geblokkeerd

Dus ik besloot de verkoper te mailen. Daarvoor moest ik eerst inloggen bij Marktplaats. Maar vervolgens liep ik tegen een heel onverwacht probleem aan: mijn account op Marktplaats was geblokkeerd! Terwijl ik toch heus niemand heb opgelicht! Sterker nog, ik heb het zelfs niet eens geprobéérd. Ik houd me keurig aan de marktplaats regels!

marktplaats geblokkeerd

Helaas zag ik nergens een link naar de klantenservice, maar op de één of andere manier verscheen rechts onderin mijn scherm een chatfunctie met een chatbot. Met die chatbot had ik een goed gesprek : )

En hij beloofde me dat ik binnen 24 uur bericht zou krijgen van een echt mens.

Hieronder een screenshot van een deel van het gesprek dat ik had met de chatbot van Marktplaats:

Account marktplaats geblokkeerd

Account geblokkeerd op marktplaats: snelle reactie

Maar ik kreeg een paar uur later al een bericht van Marktplaats met excuses. Kijk:

'Ik heb je account in ons systeem gevonden en zie inderdaad dat er een blokkade actief is. De reden hiervan heb ik onderzocht, maar kan daarbij geen concrete aanwijzingen vinden. Een fout van ons, waarvoor mijn excuses. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling geweest. Deze blokkade heb ik daarom per direct opgeheven, waardoor het account voor jou toegankelijk is en je aan de slag kan met het verdienen van centen... of uitgeven natuurlijk! Nogmaals mijn excuses voor het ongemak en veel (ver)koop succes gewenst.'

Helaas was de rekenmachine met de vraagprijs van 80 euro inmiddels verkocht. En eerlijk gezegd vroegen veel verkopers nog best veel voor een tweedehands rekenmachine. Van narigheid heb ik hem uiteindelijk daarom toch maar nieuw gekocht voor 108,50 + 2,95 verzendkosten via 123inkt.nl. Wat ik overigens maar een rare plek vind voor een rekenmachine! Maar goed, hij was daar redelijk voordelig. In totaal betaalde ik 111,45 voor de Texas Instruments TI-84 Plus CE-T color grafische rekenmachine.

N.B. Het was een enorm gedoe  bij 123inkt.nl om al mijn gegevens in te vullen, en de site is heel onoverzichtelijk! Bovendien kostte afrekenen met Paypal 2,50 extra! Gelukkig was er ook een optie om achteraf te betalen, dus heb ik dat gekozen.

Account geblokkeerd op marktplaats

Op marktplaats zelf vind je een pagina getiteld: Account is geblokkeerd. Daar heb je als geblokkeerde gebruiker weinig aan. Er staat bijvoorbeeld nogal verwijtend:

Waarom is mijn account geblokkeerd?
Wij blokkeren je account als je je niet aan onze regels en voorwaarden houdt.

Maar ik had dus juist helemaal niets gedaan wat niet mocht...

Mijn conclusie over de Rekenmachine ti-84 plus ce-t en de marktplaats blokkade

De rekenmachine Ti-84 plus ce-t kost ook op Marktplaats nog best veel vind ik. Daarom heb ik hem uiteindelijk toch maar nieuw gekocht. Wat betreft het feit dat mijn account was geblokkeerd op marktplaats: dat was erg vervelend en ook raar. Maar ik moet zeggen dat ze het bij Marktplaats heel snel en accuraat hebben opgelost.

Hoewel het toen voor de goedkope tweedehands Ti-84 plus ce-t te laat was...

Lees ook mijn post over gelijk oversteken op marktplaats! en mijn post over Wat verkoopt goed op marktplaats?

Wat zijn jouw ervaringen met de dure Rekenmachine ti-84 plus ce-t en met marktplaats?

Vergelijkbare berichten

49 reacties

 1. Wat balen van je marktplaatsacount, maar met dit prijsverschil ook wel weer prima om toch een nieuwe te hebben.
  Ik vond mijn grafische rekenmachine laatst, was erg leuk om terug te zien wat ik er allemaal in opgeslagen had :)

 2. Ja die rekenmachines zijn erg duur. Mijn zoon gaat ook naar havo4. Hij moet (geloof ik) een Casio rekenmachine hebben. Die zijn net zo duur. Je kunt ze wel via school kopen, dan ben je iets goedkoper uit.
  Ik heb nu voor hem geen nieuwe hoeven kopen, want wij hadden er al een van zijn oudere zus
  Scheelt toch weer...

 3. Je kunt ze hier in de randstad voor rond de dertig euro kopen. Het is dan wel een gewone TI 84, geen kleur en geen plus, maar dat is voor de havo ook helemaal niet nodig. Scholen hebben altijd de neiging om te duur en te ingewikkeld materiaal voor te schrijven, zo irritant.

  1. Ik zou wel de voorgeschreven grafische rekenmachine kopen ,want heel veel modellen mag je bij het examen wiskunde a b en c niet meer gebruiken. Dan kan je later als nog een dure aanschaffen. Twee jaar geleden overkwam dat meerdere leerlingen bij mijn dochter in de havo klas. De gewone TI 84 mag je niet meer gebruiken.

 4. Koopje, want je gebruikt zo'n ding de rest van je leven. Mijn rekenmachine kostte ruim 300 gulden. En op batterijen elke 5-10 jaar na ben ik nog dagelijks blij met dat ding.
  Het is een HP die volkomen anders rekent dan de gewone rekenmachines dus niemand wil 'm gebruiken, op mijn werk ben ik daardoor de enige die nooit zijn rekenmachine kwijt is.

 5. Onze kinderen volgden meer dan 15 jaar geleden een vrij zwaar wetenschappelijke richting en hadden beiden zo'n zware grafische rekenmachine nodig. Aangezien leeftijdsverschil tussen onze kinderen net een jaar is, zat de ene een klas hoger of de andere. Het was dus niet mogelijk om de rekenmachine aan elkaar door te geven aangezien ze die vaak op dezelfde lesuren nodig hadden. De eerste week dat onze dochter de hare mee had naar school werd de rekenmachine gestolen en moesten we onmiddellijk voor een nieuw exemplaar zorgen. Ik herinner me nog dat we, in die tijd, 150 euro per machine betaalden wat voor ons een hele hap uit het budget was. De start van het schooljaar kostte ons toen alleen al aan rekenmachines 450 euro aangezien ze elk ene nodig hadden en er ene gestolen werd die moest vervangen worden.

 6. Balen dat je door de blokkade de rekenmachine mis heb moeten lopen. Wat is dat die duur zeg, zoveel voor een rekenmachine? Mijn oudste zoon gaat na de zomervakantie aan zijn studie fiscaal economie beginnen, hopelijk hoeven we niet zo'n dure rekenmachine aan te schaffen.
  Wel fijn dat marktplaats je account weer snel geactiveerd heeft.

  1. Ga er maar wel van uit. Mogelijk nog duurder. Voor wetenschappelijke rekenmachines betaal je gewoon veel. Ze kunnen ook heel veel en je blijft ze de rest van je carierre gebruiken. Die van mij is inmiddels 30 jaar oud en ik gebruik 'm dagelijks op mijn werk.

  2. 30 jaar? Die heb je lang zeg. Wij wachten het af, boekenlijst moet nog binnenkomen. Ik houd het in gedachte dat we er eentje gaan moeten kopen :-)

 7. Wat stom dat je marktplaats account is geblokkeerd. Heel herkenbaar over de rekenmachine. Ik moest vorig jaar dezelfde rekenmachine kopen en gelukkig had de school een goede aanbieding waardoor we hem met korting konden kopen. ????

  Liefs,
  Yousra Yasmins

 8. Mijn oudste is volgende week een brugpieper h/v en ik twijfel nu al over het type rekenmachine. Ik ga denk ik voor de TI 30X ipv de goedkope casio 82fe. Ik heb zelf de 36 en ben daar heel tevreden over.
  Maar ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat je voor h4 wordt verplicht een grafische rekenmachine aan te schaffen. Ze mogen ‘m niet op het examen gebruiken dacht ik. Of is dat inmiddels veranderd?

 9. Behoorlijke prijs, maar als hij hem vaak kan gebruiken is het het geld wel waard. Ook vervelend van heg account, gek dat die dingen perongeluk gebeuren, maar gelukkig is het opgelost!

 10. Goed dat je hem nieuw gekocht heb, ik heb van mijn vriendin vernomen ( bij haar dochter destijds gebeurt ) dat ze op school ook vaak gepikt worden en dan weer verkopen of zelf gebruiken. Dus je weet dan ook nooit wat je koopt, als iemand hem echt kwijt wil prima maar als het gejat is !!!! Misschien tip voor jouw rekenmachiene doe ergens een teken of briefje heel klein opgevouwen bij/tussen de batterijen met naam van je kind of wat jij wil, (van zelfde vriendin die dat later bij nieuwe rekenmachiene van dochter heeft gedaaan) mocht ie gepikt worden heb je altijd bewijs dat het jou rekenmachiene is. Groetjes Petra.

 11. Zo dat is een dure rekenmachine. Ik heb voor mijn zoon voor het gymnasium ook een hele waslijst aan spullen moeten kopen. Twee boeken kocht ik tweedehands, een paar nieuw en een deel van de boeken kon je huren via school. Bespaard in ieder geval wat.

 12. Die rekenmachine heb ik ook gehad en voor school en ik vond hem heel erg handig! En wat naar van marktplaats, ik.heb het ook een keer gehad terwijl ik ook echt niet iemand zou oplichten. Gelukkig was het bij mij toen ook vrij snel opgelost.

 13. Geen ervaring met de rekenmachine. Probeer toevallig via Marktplaats wat spullen te verkopen, maar zo irritant als mensen dan niet komen opdagen. Blijkbaar is dat heel gewoon

 14. Eigenlijk vooralsnog nooit iets via marktplaats gedaan. Maar balen dat je hierdoor net de rekenmachine misliep! Herinner me idd dat je er hele spiekbriefjes in kwijt kon, we hadden zelfs een spelletje met pinguïns op onze Texas rekenmachine!

 15. Dure dingen inderdaad, die rekenmachines. Ik herinner me dat ik er ook zo eentje moest hebben op de middelbare school. Ik had het ook echt niet zonder gekund, dus goeie keuze om hem alsnog te halen!

 16. Wow wat een prijs voor zo'n rekenmachine. Ik zou 'm zelf wel nodig hebben want ik ben echt vreselijk slecht in wiskunde ... maar dan ook nog veel geld er aan uit moeten geven zou helemaal zuur zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.