Reacties

Opgelicht via bol.com — 27 reacties

 1. Ik heb contact opgenomen met Bol.com ik heb een heel gesprek met de klantenservice gehad. Ze laten een eerste (en vooral dure) bestelling nooit op een ander adres bezorgen.
  Verder geven ze toe dat dit soort en andere soorten fraude helaas wel voorkomen maar dat ook dit weer opnieuw bekeken zal worden om dit soort fraude te voorkomen.
  Ik ben er wel van geschrokken want ik koop veel kleren bij Wehkamp (ook online).

  Die hebben trouwens een ander probleem dat mensen 10 dingen bestellen zonder bezorgkosten en 9 weer gratis laten ophalen. Daarom moet je tegenwoordig voor ophalen 2,95 betalen.
  Als je (zoals ik) daar soms fysieke moeite mee hebt en niet achterlijk heb besteld maar bv. 2 stuks voor de maat, dan mag dat. Je kunt dan bellen dat je fysiek niet naar het brengpunt kunt en dan halen ze het gratis af. Dat vind ik nou wel weer service!

  Nou een heel verhaal maar ik ben er ook maar even ingedoken.

  • Dankjewel Pakketje! Het klinkt alsof ze er bij bol.com zeker wel goed mee bezig zijn en op de hoogte zijn van dit soort fraude. Wel erg dat er mensen zijn die op deze manier misbruik maken....

  • Dat vroeg iemand inderdaad ook aan Tom op zijn blog, maar het blijkt dus dat bij het legitimeren bij het pakketje ophalen ook nog wel eens iets fout gaat. Tom schrijft dat ze misschien een nep-id gebruiken.

 2. Pff, nooit van gehoord, maar wat een gedoe zeg, als je daar slachtoffer van wordt. Ik betaal zelf ook graag achteraf, nadat ik ooit mijn volledige(!) keuken vooraf betaalde. En toen ging de keukenboer failliet. Stress, stress, stress...Uiteindelijk kwam het goed, maar ik heb er veel van geleerd, laten we het daar maar op houden;).

 3. Met Esje eens; je moet je identificeren bij het afhaalpunt. Dus daarmee zou je aan moeten kunnen tonen dat jij het niet besteld en afgehasld hebt.

  • Als je het pakket in een pakjesautomaat laat komen heb je enkel de code nodig om eraan te kunnen.
   Aangezien je toch een e-mailadres hebt om de fake-account aan te maken komt die code daarop aan.

 4. Joh, zo simpel, ik zal wel een slechte crimineel zijn, want ik had hier zo nooit over nagedacht. Het komt misschien ook omdat ik eigenlijk zeldzaam iets online koop. Ik ben van de stenen winkel.

  Love As Always
  Di mario

  • Ja, het klinkt inderdaad helemaal niet zo moeilijk hè? Daar verbaasde ik me ook over. Maar eigenlijk maar goed dat deze constructie nooit bij ons was opgekomen ; )

 5. Nee erg bijzonder, misschien moet je het Kassa/Opgelicht/of welke was het op NPO 1 of 2, die van de week Bol ook even aanpakte op de onzin die ze vertelde over al die verkopers op hun site.

 6. Zou je dan als oplossing je account bij bol.com kunnen verwijderen zodat slimmers niet er achter kunnen komen dat jij bij bol.com een account heb dat ze kunnen frauderen.En Bol.com herkend het adres niet.Ik vind dat de privesie ernstig ondermijnt word.En dat een verkoop website als B.V bol.com zich daar moet indekken.(wil die niet zijn klanten kwijtraken hierdoor.En dus ook andere verkoop websites...)

 7. Jazeker mee te maken gehad. De achteraf betalen service heeft gelukkig toen mijn adres geblokkeerd. Hier moet veel meer aan gedaan worden! De politie stuurde me in eerste instantie weg toen ik aangifte wilde doen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder