Geld besparen met bol.com. Kan dat?

geld besparen met bol.comGeld besparen met bol.com.

Ik pas het regelmatig toe.

Bol.com begon ooit als een online boekenwinkel, maar inmiddels kun je er voor van alles en nog wat terecht. Je kunt bijna alles bij bol com kopen. En als je het handig aanpakt kún je geld besparen door bij bol.com te kopen. Maar je moet wel kritisch zijn, en goed opletten.

Geld besparen met bol.com

1. Koop boeken, dvd’s en cd’s tweedehands via bol.com

Eén van de goede services van bol.com is dat ze mensen de mogelijkheid bieden hun boeken tweedehands door te verkopen. Als je een bepaald boek zoekt op bol.com dan zie je automatisch of er tweedehands exemplaren van zijn. Omdat het koopproces geregeld wordt via bol.com verloopt het doorgaans vlot en professioneel.

Bij Marktplaats heb je nog wel eens dat een koper ineens niets meer van zich laat horen bijvoorbeeld. Bovendien wordt per boek aangegeven hoe de staat van het boek is. Sommige boeken zien er als nieuw uit. Door ze tweedehands te kopen ben je goedkoper uit, en vaak heb je een prachtig uitziend boek.

Hier onder een schermafbeelding van het boek Kom hier dat ik u kus. Ik heb met een pijl aangegeven waar de link naar de tweedehands exemplaren staat:

Screen Shot 2018 03 17 at 10.34.51

In dit geval bespaar je toch mooi 4,50.

2. Kies de juiste producten bij bol.com

Sommige producten zijn goedkoper op bol.com dan elders, andere zijn duurder. Het is daarom belangrijk om goed te kijken wat je koop via bol.com. Volgens de Consumentenbond kun je beter geen drogisterijartikelen, babyverzorgingsmerken als Natusan en Zwitsal en babyvoeding van Olvarit e.d. kopen. Ook materialen als verf, kit en lijm zijn relatief duur.

Maar op speelgoed kun je juist wel vaak geld besparen met bol.com.

3. Maak gebruik van de gratis verzending

Als je bij bol.com iets koopt voor minimaal 20,- is de verzending gratis. Maar soms kom je net niet aan dat bedrag. En stel nou dat je iets kocht voor 19,95! Dan is het wel zuur dat je net de gratis verzending misloopt. In dat geval kun je voor 0,05 cent een ebook kopen. Maar hoe vind je zo’n goedkoop ebook?

Op de site webshopkortingen kun je een bedrag invoeren waarop je wilt zoeken bij bol.com. Bijvoorbeeld: 0,00 tot 0,50 cent.  Hier onder een voorbeeld:

Screen Shot 2018 03 17 at 10.48.23

N.B. Als je voor 9,99 lid wordt van bol.com Select, dan krijg je alle producten onder de 20,- ook gratis thuisbezorgd. Dit lidmaatschap duurt 1 jaar en loop automatisch af. Je zou even kunnen uitrekenen of dit voor jou voordeliger is.

4. Maak gebruik van Bespaarcontinu

Bol.com heeft een speciale app ontwikkeld: Bespaarcontinu. Daarmee krijg je korting op producten die je dagelijks gebruikt. Kopen met korting is altijd leuk! Denk aan toiletpapier, maandverband etc. Hier onder een afbeelding van de producten die onder Bespaarcontinu vallen:

Screen Shot 2018 03 17 at 10.54.48

N.B. Ook hier moet je wel weer controleren of het echt goedkoper is bij bol.com.

5. Besparen met bol.com: zijn er kortingsbonnen?

Zoals zoveel webshops zijn er voor bol.com vaak ook kortingscodes in omloop. Kijk voordat je afrekent altijd even of er ergens nog een kortingscode te halen valt. Daarnaast is een veelgebruikte bol.com kortingscode hack om gebruik te maken van cashback sites.

Bol.com kortingscode hack: 2 stappen

Je schrijft je in bij een cashback site, en gaat vervolgens via hen naar bol.com. Dat kan je dan een cashback van 4% opleveren. Collega blogger One broke girl gebruikt twee cashback websites om te besparen op bol.com. Dat doet ze in 2 stappen:

 • Ze gaat eerst naar shopbuddies.nl, en via hen naar bol.com om iets te kopen. Dat levert haar 4% cashback via shopbuddies op.
 • Vervolgens gebruikt ze tijdens het betaalproces op bol.com cadeaubonnen. Die bol.com cadeaubon koopt ze op de site Cashback XL. Bijvoorbeeld een bol.com cadeaubon van 5 euro. Daarop krijgt ze ook weer 4% cashback.

In totaal krijgt ze zo 8% cashback op haar aankoop bij bol.com. Dit is dus niet zozeer besparen met bol.com als besparen op bol.com!

Bol.com kortingscode hack

6. Artikel paar dagen later goedkoper? Neem contact op met Klantenservice

Niets is zo vervelend als 100,- euro betalen voor een product, en een paar dagen later zien dat het ineens voor 89,- te koop is. In zo’n geval is het de moeite waard om contact op te nemen met de klantenservice van bol.com. Soms is het mogelijk dat je het verschil terugkrijgt. Het is in ieder geval het proberen waard. Dit kan heel eenvoudig via de chatservice:

bol.com

N.B. Als je het artikel via bol.com bij een extern bedrijf hebt gekocht kan dit lastiger zijn.

7. Gebruik je airmiles bij bol.com

Heb je nog airmiles? Dan kun je die bij bol.com gebruiken om korting te krijgen. 200 airmiles leveren 1,- korting op. Zie ook bol.com betaalmethoden.

8. Gebruik de asr Vitality app voor geld besparen met bol.com

Ik gebruik de asr Vitality app en verdien daarmee maandelijks voor 15 euro aan cadeaubonnen van bol.com.

Geld besparen met bol.com samengevat

Bij bol.com kun je terecht voor heel veel verschillende producten. Als je het slim aanpakt, kun je geld besparen met bol.com. De makkelijkste manier van bezuinigen met bol.com is door producten daar tweedehands te kopen. Daarnaast zijn sommige producten er voordelig, en hoef je vanaf 20,- geen verzendkosten te betalen.

Bol.com heeft 2 bijzondere producten waarmee je goedkoper uit kunt zijn:

 1. Select: eenmalig 9,95 betalen, en voortaan altijd gratis verzending. Ook als je iets bestelt dat minder dan 20,- kost.
 2. Bespaarcontinu: een app waarmee je korting krijgt op dagelijkse producten. (Maar check wel of je echt goedkoper uit bent!)

In totaal gaf ik 7 methodes voor geld besparen met bol.com. Wist je dat sommige mensen ook geld verdienen met bol.com?

Leestips

Koop jij regelmatig bij bol.com? Wat zijn je ervaringen?

Bron afbeelding: Shutterstock

Similar Posts

39 Comments

 1. Ohh wat slim om iets super goedkoops erbij te doen idd… Want de marketing truc is natuurlijk dat je iets koopt van hogere waarde, waardoor je iets koopt wat eigenlijk niet in eerste instantie nodig was.. Ga dat een volgende keer voor gratis verzending zeker proberen

 2. Met boeken heb ik prima ervaringen. Met elektronica minder. Een van mijn zoons heeft tot twee keer toe (achter elkaar) een kapotte headset toegestuurd gekregen, je kon aan de verpakking al zien dat het al eerder was open gemaakt. Elektronica zal ik er dus niet meer kopen.

 3. Wat een goeie tips. Ik bestel regelmatig producten bij bol.com dus dit is zeker handig om in de gaten te houden voor de volgende keer.

 4. Wat een handige tips. Als wij wat nodig hebben wachten we tot we rond de 20 zitten en de verzendkosten dan niet meer hoef te betalen. Dit scheelt al. We zouden niet 1 ding bestellen van 5 euro

 5. Ik wilde onlangs wat bestellen maar kwam net niet aan het bedrag en moest ik dus die verzendkosten betalen. Dat vond ik zonde en heb het dus maar niet besteld. Ging om een paar cent… handig deze tips ga ik de volgende keer opletten!

 6. als ik net niet aan de verzendkosten kom kijk ik altijd of ik iets goedkoops kan scoren voor 1-2 euro zodat ik de verzendkosten bespaar. ik koop vrijwel nooit bij bol.com

 7. Heel handig dit artikel! Ik gebruik Bol nog steeds te weinig ‘verstandig’ en vooral als een manier om snel nog even iets in huis te halen als ik ergens heen moet of een cadeautje nodig heb .. Moet ik misschien eens iets aan doen!

 8. Wat een fijn artikel! Ik heb ook gemerkt dat vergelijken loont, en zo kan je op verrassend leuke koopjes uitkomen :) En dat is iets waar we allemaal wel blij van worden denk ik.

 9. Wat goed om die e-books erbij te doen. Ik heb wel vaker dat je een boek wilt bestellen en die kost dan 19,95 of nog erger 19,99 en dan moet je dus iets uitzoeken, wat dan vaak weer een tientje kost. Ik ga deze tip onthouden!

 10. Aan de ene kant ben ik heel blij met Bol.com, meestal is het product de volgende dag bij je thuis en dat is ideaal. Aan de andere kant zijn bedrijven als deze de hoofdreden waarom de winkelstraat hier in de omgeving veel leegstand heeft, veel wazige budgetwinkels en belwinkels waar je nooit iemand ziet. Toch neem ik je tips wel mee, want ja, ik bestel er ook wel eens.

 11. Wat een goeie tips! Ik bestel niet zo heel vaak via bol.com, maar mijn man soms wel! Sommige producten koop ik liever in een fysieke winkel, voor andere shop ik toch graag online en dan zoek ik ook wel de koopjes uit! :-)

 12. Ik vind de gratis verzending bij bol.com echt super.
  Ook fantastisch dat je achteraf kan betalen, dan kan ik eerst
  beslissen of ik het wel wil houden voor je met gedoe van
  terugbetalingen zit!

 13. Het is altijd handig om prijzen te vergelijken. Want Bol.com is niet altijd voordelig. Daarnaast loont het zeker om tweedehands boeken e.d. te kopen.
  Verkopen via Bol.com raad ik niet aan. Daarvan hou je maar weinig over.

 14. Ik neem vaak ook wel tweedehands artikelen ligt er natuurlijk wel aan wat. heb ook regelmatig boeken verkocht via bol vind het wel erg fijn

 15. Wij kopen voornl boeken bij bol en onze fitbits komen er vandaan,
  ook handig wanneer je een nw bandje nodig heb. De service van bol is tot volle tevredenheid.

 16. Die app bespaarcontinue kende ik nog helemaal niet. Wat een goede tip zeg! Tweedehands boeken, cd’s en dvd’s kopen via bol.com is fijn als je ze koopt, maar las je ze verkoopt hou je er echt bijna niks aan over.

 17. Wat handige tips! Ik wist het niet dat bij bol Airmailes kan gebruiken. Wij hebben Airmiles en wij weten niet hoeveel punten hebben wij nu (nog nooit gecheckt). Gisteren bestelde wij LEGO bij bol, telaat dus om airmiles te gebruiken. Volgende keer dan maar

 18. Zelf heb ik wel met enige regelmaat gebruikt gemaakt van Bol.com. Vaak gebruik ik dit voor de inkoop en verkoop van mijn schoolboeken. Top service! en snelle levering. Van de airmiles wist ik nog niet, bedankt voor de tip ;-)

 19. Ik wist helemaal niet dat bol.com kortingsbonnen heeft. Snel eben kiek’n! Tweedehands doe ik niet snel bij bol.com. Ik houd van nieuwe boeken haha ;-)

 20. Vooralsnog heb ik bol.com vooral gebruikt bij het aanschaffen van boeken en een aantal keren knutselspullen voor mijn werk besteld. Ik heb er tot nu toe altijd goede ervaringen mee, ook met de tweedehands boeken.

 21. Ik moet toegeven dat ik zelf nooit gebruik heb gemaakt van deze tips, maar ik wist ze wel :) Tweedehands kopen via bol.com is inderdaad een handige tip!

 22. Ik koop echt vaak bij bol.com. Ideaal voor cadeaus (speelgoed voor neefjes en nichtjes), DVD’s, boeken… Wel uitkijken soms inderdaad, want bepaalde zaken kunnen best wel duurder zijn dan in een andere winkel. Maar ik ben echt wel tevreden van hun service. Dat van die goedkope e-book wist ik nog niet, super! :-)

 23. Ik bestel wel eens dingen voor mijn moeder bij Bol.com. Meestal omdat het dan sneller bij haar afgeleverd wordt, dan ik bij haar kom. Maar ik houd me eigenlijk nooit zo bezig met of iets ergens anders goedkoper is. Ik had allang rijk kunnen zijn, geloof ik. Maar ik let daar dus nooit op.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.