Tea topic: hoe belangrijk is geld voor jou?

hoe belangrijk is geld voor jou

Het Tea Topic van vandaag is de vraag:

‘Hoe belangrijk is geld voor jou?’

Tsja, geld is in zoverre belangrijk voor me dat ik er graag ‘genoeg’ van heb.

Hoe belangrijk is geld voor jou?

En met genoeg bedoel ik:

Genoeg geld om de hypotheek te kunnen betalen, en elke dag eten te hebben.

Daarnaast heb ik graag een bedrag op mijn spaarrekening als vangnet. Oh ja, en graag ook genoeg geld voor een abonnement op de bibliotheek!

Afgezien daarvan boeit geld me matig.

Huisvlijt Linkparty Reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

https://fresh.inlinkz.com/js/widget/load.js?id=c0efdbe6b4add43dd7ef

Hoe belangrijk is geld voor jou?

Similar Posts

8 Comments

 1. Ik had altijd geld genoeg maar nu met al die prijsverhogingen wordt het toch wel krap. Bijvoorbeeld om eens een leuk jurkje te kopen! En ik doe echt heel lang met mijn kleding! Ik ben heel zuinig van aard maar nu moet ik echt rekenen. En een terrasje pakken zit er al helemaal niet in. Vorige week was ik met mijn kleinzoon op pad en dacht laten we even wat drinken. 1 koffie en een sinas samen €6,50. Is toch niet meer te doen!

 2. Ik vind geld best wel belangrijk. Voor alle zaken die jij opnoemt plus nog heel wat extra’s zoals geld om te reizen wanneer we daar zin in hebben, om vaak uit eten te gaan, om leuke kleren te kopen, om onze kinderen af en toe wat toe te kunnen steken, enz.

 3. Ik herken helemaal wat jij zegt. Geld is voor mij belangrijk in de zin van: het maakt je leven net wat makkelijker als je er voldoende van hebt. Een bedrag op de spaarrekening vind ik fijn, maar ik hoef echt geen miljoenen te hebben. Liever niet zelfs.

 4. Ik heb niet veel nodig, ga zelden weg, net uit eten, geen terrasjes. Als we te eten en te drinken hebben en de vaste lasten kunnen betalen vind ik het prima.

 5. Ik heb graag genoeg om rekeningen te kunnen betalen, het huis, de auto en eten. Geld boeit mij ook matig. Het heeft een te grote rol in onze maatschappij en werkt allerlei criminele bezigheden in de hand.

 6. Geld is een schaars goed dat men verkrijgt in ruil voor arbeid. Er dient genoeg verdiend te worden om een normaal leven te kunnen leiden. Dat wil zeggen dat men daar de vaste lasten, de primaire levensbehoeften en normale gangbare zaken (schoolgelden, kleren etc.) van kan betalen. Een deel ervan maandelijks sparen vind ik wel belangrijke voor onvoorziene uitgaven te kunnen bekostigen.
  Ik heb ruim 50 jaar maandelijks premie ingelegd bij een pensioenfonds en die betaalt momenteel mijn opgebouwde pensioen uit.
  Veel heb ik echter niet nodig en kan er goed van rondkomen.

 7. Hetzelfde als jij. Als ik mijn rekeningen kan betalen en te eten heb, ben ik allang blij. En een spaarpotje voor onvoorziene kosten is fijn. Ik ben tevreden.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.