Reacties

Couponing Nederland: Bezuinigen met kortingsbonnen + 10 tips — 93 reacties

 1. Bijzonder indrukwekkend en ik denk idd dat in NL zoiets niet kan om de redenen die je al aangeeft. Maar als het zou kunnen zou ik er niet aan beginnen - ik vind mijn werk leuk en ik zou echt heel gedeprimeerd worden als dit mijn dagbesteding zou moeten worden. Dat is volgens mij nog nr 10 op je lijstje: je moet er wel lol in hebben ;-)

 2. Ik heb deze uitzending toevallig ook gezien en heb er ook verwonderd naar zitten kijken. Ik begrijp dat deze mensen hun best doen om hun boodschappen zo voordelig mogelijk te halen. Zou ik ook doen. Wat ik echter niet snap is waarom ze zoveel moeten halen. Ze hebben toch geen tijd om alles op te maken ? En er zitten ook heel veel ongezonde dingen bij. Dat snap ik echt niet. Maar ja, het blijven natuurlijk wel Amerikanen ;-).

 3. Hahahaha ik moest lachen om het resultaat van het filmpje prachtig!!!
  Wauw!
  In NL krijg je vaak korting op de dingen die je normaal niet zou kopen. De dure merken wat heb je bij voorbeeld aan 3 halen 2 betalen als je er maar 1 nodig hebt en je voor 3 euroshopper merken veeeel minder betaald als de 3 A-merken die je met korting betaald, ik probeer het manlief bij te brengen dat ie niet alleen blij thuis moet komen met 210 rollen page wc papier alleen omdat je korting krijgt. ( we hebben een half jaar ons afgeveegd met orange voetbal page papier)
  C1000 is er goed in.
  Misschien is het anders in Amerika? Ik heb wel eens gezien dat iemand een klapper bij hield en tabbladen had voor huishoudelijke artikelen,eten,kleding enz.
  Schitterend.

 4. Littleminimama, ik ben het helemaal met je eens! Dat vertelde ik ook al aan mijn man: als je met behulp van kortingsbonnen bijvoorbeeld Andrelon shampoo veel goedkoper hebt, ben je nog steeds duurder uit dan als je gewoon shampoo koopt bij de Aldi of van een huismerk.

 5. Als het hier bestond zou ik er denk ik niet zo'n race van maken maar alleen voor de produkten gaan die ik nodig heb. Ik ben heel bang dat anders veel over tijd raakt en dat je het dan alsnog moet weggooien.
  En heel vaak gaat het ook nog eens om dingen die je anders ook nooit koopt.

 6. Jeetje, ze heeft niet veel tijd om al die spullen op te maken als ze al wekelijks zoveel uur kwijt is aan het couponing.
  En dan idd al die ongezonde spullen...
  maar het gaat om het idee. Ik krijg van de AH voordeelbonnen en van Lekker Leven krijg ik ook om de zoveel weken een bonnenboekje.
  Dan krijg je koffie en wasmiddel enz. voor weinig.
  Van de AH is het ook mooi meegenomen.

 7. Het grote nadeel vind ik dat de kortingen vooral zitten op de minder gezonde producten. Voor je het weet eet je alleen maar geraffineerde, lang houdbare (merk)spullen die je anders zou laten liggen. Dus nee, ik geloof meer in zoeken naar aanbiedingen (binnen grenzen) die overeenstemmen met mijn persoonlijke boodschappenlijstje!

 8. ook ik duik niet in de papierbak,maar er hangen hier bij ons in Canada zoveel coupons ook bij de ingang. Maar het blijft opletten.Hoeveelheden is echt soms ongekend,maar we slaan ook in om met de winter een voorraad te hebben. In Holland heb je geen temp. van -30 die aanvoelt als -45.Dit gebeurd echt,deze temp.dus is het handig om in huis te hebben. Of als er een blizzard(sneeuwstorm)is,blijf je echt wel thuis en mag je ook de weg niet op.
  Maar er is hier soms wel een beperking,dus maar 2 artikelen ofzo,anders moet je de gewone prijs betalen.Maar dan ga je 2 keer of zo.
  Hier was een coupon op de slagroom bij een liter,een dollar eraf,dat wordt dan 2,89 dollar.is ong. 2,10 euro ,toch leuk meegenomen.
  Groet, van over the ocean,
  Wilma

 9. nedelanders zijn per definitie een gierig rot volk, Alle managers/bestuursleden van de grote supermarkt keten hebben alle mogelijkheden afgedekt zodat de consument, jullie dus!, ABSOLUUT niets gratis meenemen uit de supermarkt. Dit wordt je niet gegund. En dat is precies het karakter van nederlanders.

 10. Het is nauwelijks voor te stellen, maar in de VS kun je kortingsacties stapelen zodat je uiteindelijk betaald wordt om het product mee naar huis te nemen. Geen wonder dat couponners dan producten inslaan die ze helemaal niet nodig hebben of in hun leven verbruiken. Ik hoop dat ze hun ongebruikte voorraden doneren aan een goed doel.

  • Ik heb ook weleens gezien dat mensen dan heel veel doneerden aan de voedselbank. Dat is natuurlijk hartstikke mooi!

 11. Als het hier zou bestaan, zou ik gelijk meedoen. Niet zo heel extreem, maar ik zag 2 weken geleden een vrouw, die was een uur per dag bezig met knippen en sorteren en die rekening ging van $ 857 naar $ 3 ! Nou daar wil ik wel een uurtje per dag aan spenderen. Wel zou ik, net als de vrouw van gisteren, bijvoorbeeld het hondenvoer doneren aan een assiel oid, en een deel van de andere producten bijv. aan de voedselbank.

  • Ja het gaat echt om enorme bedragen die ze besparen! Sommigen zeggen ook echt dat ze er een salaris mee uitsparen. Wat dat betreft doen winkels in Nederland vaak flauw met hun: 'U mag geen verschillende kortingsacties met elkaar combineren!'

  • HAHA, ja die mevr. gaat in de papierpak kruipen om coupons te verzamelen. 30 dezelfde exemplaren van reclamezooi. een voorraad van 50.000 dollar waar ze dan eigenlijk maar 200 dollar voor hebben betaald. Wat moet je dan met zoveel producten. Geef het dan inderdaad weg enzo. Ik vond het lachen toen ze gingen winkelen. Hebben ze 8 uur aan boodschappen besteed en 3 uur aan het berekenen van de transacties en nog eens 4 uur aan de kassa's voor het afrekenen??? Dan bespaart ze wel 1000 dollar. Maar wat me wel opvalt is dat al die mensen die dat doen helemaal niet zo'n overgewicht hebben dus dat is dan wel raar.
   Bij ons zeggen ze wel HAMSTEREN maar daar is het dus echt HAMSTEREN!

 12. Ik heb die uitzending ook wel eens gekeken. Echt extreem. Ik gebruik niet vaak kortingsbonnen, omdat je met korting toch wel duurder uit bent als dat je bijv. B-merken pakt.
  En die enorme hoeveelheden die zij bij elkaar sparen krijgen ze nooit op.
  Wij hebben een NEE/NEE sticker op de bus, dus we krijgen ook geen folders binnen.

 13. Ik zou wel eraan meedoen alleen met de producten die ik gebruik maar in Nederland heb je geen leuke voordeeltjes alleen als ze bijna bij de datum zijn. Ook is altijd een regel in Nederland slecht 4 producten per klant of geen combinaties dus wij kunnen dit nooit doen in Nederland ook al sparen we heel veel bonnen op. Ook krijg je nooit gratis spullen mee!!

  • Maryse, dat is inderdaad waar. Je mag hier ook nooit verschillende bonnen en acties combineren zoals ze in Extreme Couponing wel doen.

 14. Op mij maakte het veel indruk. En ik heb het ook eens hier geprobeerd. Maar inderdaad kun je hier maar 1 kortingsbon gebruiken bij bv. 1 produkt voor 1 klant. Gratis produkten zijn dan meestal bij aankoop van anderen.
  Ik kijk er wel naar uit, maar het is te idioot om dingen te kopen die je niet nodig hebt natuurlijk.
  Eén moeder deed het zo: ze nam iets dat ze eigenlijk niet nodig had (gratis)en ging daarna terug naar de winkel en kreeg het bedrag dan terugbetaald voor DAT produkt. Daar klopt dus eigenlijk iets niet.
  In Amerika kan dit! In België en Nederland niet echt zo. Maar door bons te gebruiken of een kortingkaart of grotere hoeveelheden te kopen kun je wel profijt doen natuurlijk.

 15. Als je zou uitrekenen wat het uurloon is dat ze overhouden aan dat couponing, dan denk ik dat een job interessanter is?
  Zelfs al zou het hier kunnen, ik zou het denk ik niet doen.

  Ik ga wel op zoek naar kortingscodes als ik iets online bestel, dat is dan even 5 minuutjes googelen en vaak vind je wel een code voor gratis verzending of zo, dat vind ik dan wel weer de moeite tov. de tijd die het me kost.

  • Nou, ik geloof dat het voor sommige vrouwen financieel zelfs gunstiger is om dat couponing te doen. Maar goed, dat is in dat programma Extreme Couponing.

 16. Ik vind dat dus zo'n heerlijk tv-programma hè. Lijkt me een heerlijk gevoel, als je die korting dan bij de kassa ziet. Ik word namelijk al blij van m'n Bonusvoordeel bij de weekboodschappen;).

  • Nee hoor. Ik ben oude posts aan het updaten en aan het verbeteren. Bovendien: er verschijnen wekelijks 14 posts op Huisvlijt, en daarvan zijn er 2 posts die zijn ge-update : )

 17. wat je op tlc ziet is wel heel extreem vind ik en eigenlijk zinloos want ik zou er dan liever gezonde en voedzame producten voor hebben dan gif voor je lichaam of je huis te poetsen ;) ik doe zelf ook niet echt aan kortingsbonnen of spaaracties. wel voor andere die dan mijn bon of zegels willen hebben

 18. Maar daar gaat het er niet zo zeer om om gewoon je dagelijkse boodschappen voor de laagst mogelijke prijs te krijgen, maar zoveel mogelijk korting op producten waar ze al soms honderden stuks van hebben. Leuk als je zoveel shampoo etc hebt, maar als je ze nooit gaat gebruiken heeft het weinig zin. Maar als tv is het soms best vermakelijk om te zien;-)

 19. Weet je dat ik het heel vermoeiend vind? Ik baal als ik iets koop waar korting op was en ik het niet weet dus ik let goed op. Zo heb ik nu mascara nodig en pluis ik de folders uit .
  Waar ik het wel geweldig bij vind is korting op concerten, theater, musea enz.
  maar dat is niet elke week zoals de boodschappen.

  • Je zou ook op Voordeelmuis.nl kunnen kijken. Als je de naam van het product wat je nodig hebt intypt, zie je precies waar het op dat moment in de aanbieding is.

 20. Ik zag het gisteren toevallig op tv, volgens mij was dat in België en die vrouw had ook ontzettend veel korting met haar coupons. In Duitsland zijn er ook weinig kortingsbonnen en bijna de moeite niet, jammer wel vind ik.

 21. Als het hier bestond zou ik het zeker inzetten om te besparen op mijn boodschappen. Het leven is al duur genoeg haha. Ik maak ook dankbaar gebruik van de scoupy app, maar alleen wanneer ik een product écht helemaal gratis kan uitproberen.

 22. Je, het werkt blijkbaar verslavend, er zijn ook mensen die zoveel met coupons inslaan dat de er de voedselbank er mee bevoorraden.
  Zelf doe ik er niet aan mee, hou de nee sticker op de brievenbus. Hans

 23. Ik niet, maar ik kijk wel naar de aanbiedingen van dingen die ik regelmatig koop. Het ellende van aanbiedingen zijn dat je dingen gaat inslaan die je normaal niet koopt. Dat is geen bezuinigen. De kunst is alleen te kopen wat nodig is en dat tegen een lagere prijs :)

 24. onder het motto we hebben we al voor betaald knippen en pakken wij de voor niks producten van de week uit de kassabonnen van de Hoogvliet. We zijn hier heel consequent in. het levert hilarische producten op. Maar alles wat wij never nooit gebruiken, wordt door zoonlief arme student meegenomen

 25. Enige jaren geleden waren de kassa's van de Etos nog niet zo goed geprogrammeerd en stapelde ik acties op waarvan ik thuisgekomen ook nog eens geld retour kreeg. Dat in combinatie met het sparen van stickers voor gratis producten leerde de medewerkers veel over de lopende acties. Helaas is dat nu beter ondervangen

 26. Poepoe! Dat zou me teveel tijd en energie kosten, denk ik. Wat ik wel doe, is wasmiddel of shampoo of zo kopen als er ergens een actie is van 2 halen 1 betalen. Maar dan moet mijn voorraad wel bijna op zijn, anders wacht ik gewoon.

 27. Jaaaaa, ik zou dat soms hier ook wel willen hoor. Dat je effe je weekboodschappen voor €5 kan kopen hahaha! Couponing in NL is inderdaad niet de doen en ik kijk ook niet vaak in de folders, omdat ik dan ook inderdaad dingen koop die we niet nodig hebben. Op AH online krijgen we wel steeds vaker onze vaste boodschappen in de bonus of 1+1 gratis en dat vind ik echt heel fijn.

 28. Ik heb op tV gezien. Zo echt veel gekocht en betaal alleen met coupon. Echt leuk om naar te kijken maar ook voor wat zo veel spullen kopen.
  Ik gebruik niet coupon, wel als er actie is.

 29. Ik zou wel aan couponing doen, maar alleen voor producten die ik gebruik. Zo heb ik bijvoorbeeld 6 tubes tandpasta van een merk dat ik graag gebruik in de kast staan, met een 1+1 gratis actie gekocht, tikt lekker aan. Doe dit ook met andere dingen. Vind het een uitdaging. Veel kunnen met weinig geld.

 30. Ik heb die ook die Amerikaanse afleveringen gezien waar ze dat doen. Zo raar dat het gewoon kan, in Nederland zou zoiets onmogelijk zijn. Maar als je alleen al de acties in de gaten houd van producten die je altijd al gebruikt, dan kun je ook al wat besparen.

 31. Ik ben niet zo met kortingsbonnen en acties bezig. Ik maak wel regelmatig gebruik van social deal dat scheelt als je vaak uit eten gaat. Wel doe ik wel een iets voor ander die iets met korting wil kopen. Bijv mijn heeft dan weer actie gezien en of ik dan maar even naar de etos wil gaan

 32. In BelgIe kon je het blijkbaar ook doen in de keten Colruyt, maar die hebben er nu ook grenzen aan gesteld... Het jammere van die coupponners is dat ze ook voor anderen dingen om zeep helpen die eens een enkele keer een onschuldig bonnetje willen gebruiken. Als ik er een tegen kom voor iets dat ik sowieso gebruik, gebruik ik die bon dus ook, anders laat ik hem wel passeren.

  • Ja, het is echt indrukwekkend. Maar ook wel de hoeveelheid rekenwerk die eraan vooraf gaat. Het is echt wel een hele wetenschap krijg ik het idee.

 33. Ik zit altijd gefascineerd te kijken naar dit programma. Super leuk. Wel jammer dan in Nederland ze niet iets soepeler zijn. T hoeft niet perse zoals in Amerika maar iets makkelijker mag best vind ik. Scoupy gebruik ik ook regelmatig.

 34. Als het in Nederland zou kunnen met het combineren van kortingsbonnen had ik het zeker gedaan hoor! Alleen zou ik het ook genant vinden om met 100 kortingsbonnen af te rekenen ;).

 35. Ik vond dat vroeger een geweldig programma, van die Amerikaanse gezinnen met moeder overste die de lead had in een coupon shopping marathon. Zou er zelf niet aan moeten denken.

 36. Wow dat filmpje, ik zou me kapot schamen als ik zoveel coupons zou inleveren en dat zij er zoveel werk van heeft maar als ik die korting dan zie.. dat is wel echt super lekker! Wat interessant dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder