Yoghurt en flessenlikker!
Gebruik jij een zogenoemde flessenlikker om pakken en flessen uit te schrapen?
Als toetje eten wij altijd magere yoghurt, meestal van het huismerk. Vroeger kocht ik ook vaak Melkan yoghurt, maar op een gegeven moment maakten zij de yoghurt veel dikker. En ik heb mijn yoghurt graag wat vloeibaarder.
Yoghurt met kartonnen tuit versus plastic dop
Ook bij de Albert Heijn is de yoghurt vaak wat dikker en ‘lobbiger’, maar laatst kon het even niet anders, en kocht ik daar mijn yoghurt. Maar niet alleen de samenstelling is anders dan de magere yoghurt van de C1000: ook de verpakking!
Wat waar de yoghurt van huismerk zo’n kartonnen punt heeft die je kunt uitvouwen, zit op de Albert Heijn verpakking een witte plastic dop.
En die dop, vind ik geen aanwinst! Ik heb het gevoel dat ik veel eerder knoei en dat het dus minder makkelijk schenkt. Bovendien is het veel lastiger om het pak goed uit te knijpen als het bijna leeg is.
Kortom: in de kwestie plastic dop versus kartonnen tuit, wint wat mij betreft de kartonnen tuit. Die is bovendien ook nog milieuvriendelijker lijkt mij zo.
Flessentrekker, flessenlikker en flessenschraper
Om een pak yoghurt echt goed leeg te krijgen gebruiken veel mensen een zogenoemde flessentrekker, ook wel flessenlikker of flessenschraper genoemd. Maar wacht even: er is wel degelijk een verschil tussen een flessenlikker en een flessenschraper!
Hieronder een flessenschráper van Blokker . Deze kost bijvoorbeeld 2,99:
En hieronder zie je een voorbeeld van een flessenlikker van Blokker. Voor 9,99 koop je er bij Blokker 3 tegelijk:
Zoals je ziet, ziet zo’n likker er meer uit als een lepel. Een flessenschraper heeft een soort halve cirkel onderaan. Ik heb de hele Xenos webshop doorzocht op zoek naar een Xenos flessenlikker, maar ze hebben die gewoonweg niet!
Dat verbaast me gezien het enorme assortiment aan keukengerei van Xenos. Een champignonborstel hebben ze bijvoorbeeld wel! Waarom dan geen Xenos pannenlikker?1
Flessenlikker AH
Stel, je bent bij de supermarkt. Kun je daar dan naast je pak yoghurt ook meteen een flessenlikker kopen? Bijvoorbeeld een flessenlikker bij AH? Goed nieuws: dat kan! Een flessenschraper van AH is zelfs helemaal niet duur. Voor 0,99 cent koop je onderstaande Vocelli flessenschraper bij AH:
Flessenlikker Action
Hoewel een flessenschraper niet duur hoeft te zijn, is bij de Action alles vaak nog net iets goedkoper. Maar op dit moment kon ik bij de Action geen flessenlikker of flessenschraper in hun assortiment vinden. Het enige wat ik tegenkwam is een Action pannenlikker! Die kost dan ook maar 85 cent. Maar voor een pak yoghurt heb je er weinig aan.
Zo’n pannenlikker gebruik ik voor cake bakken.
Flessenschraper Hema
Bij de Hema verkopen ze flessenlikkers onder de noemer flessenschraper.
Samenvattend
Vroeger, toen yoghurtpakken nog helemaal van karton waren, kon je het pak makkelijk openen en dan met een flessenschraper de laatste inhoud eruit schrapen. Sinds de komst van de plastic dop op yoghurtpakken kan dat niet meer. Best stom eigenlijk! Want plastic is slecht voor het milieu, en je verspilt yoghurt omdat je er niet goed bij kunt.
Handig voor iedereen die het laatste uit zijn yoghurtpak wil schrapen: er zijn verschillende termen voor een flessenlikker. Je kunt ook zoeken op flessenschraper of flessentrekker.
Wat eten jullie als toetje?
Wat vind jij de prettigste verpakking van yoghurt?
Bestaat er eigenlijk nog yoghurt in glazen flessen?
Discover more from Huisvlijt
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Ik vind die plastic doppen juist veel fijner met schenken, grappig om dat verschil te lezen. Die kartonnen ‘tuitjes’ worden bij mij altijd zo smerig. En flessenlikkers hadden we vroeger thuis. Ik vond het vooral heel fijn om ze na gebruik af te likken;).
Wat een grappige gewoonte Naomi : )
Een vernieuwing die nergens op sloeg, die dop. Ik maak een pak yoghurt op het laatst altijd helemaal open aan de bovenkant. Dan druk ik het pak plat en rol hem op. Dan komt alle yoghurt er uit.