Reacties

Yoghurt en flessenlikker! — 25 reacties

 1. Sinds ik op mezelf woon, eet ik eigenlijk bijna nooit meer een toetje. Vroeger was het standaard onderdeel van het eten, maar om een of andere reden kom ik er niet echt meer aan toe. Ik zal het wel weer eens proberen, want het is toch extra calcium. In ieder geval vind ik een plastic dop hygiënischer, maar verder ben ik het helemaal met je eens voor wat betreft de voordelen van de tuit! Het schenkt makkelijker en je kunt het pak veel makkelijker helemaal uitknijpen. En dan is het ook nog eens beter voor het milieu!

 2. Hier eten we ook yoghurt en vla uit pakken. Yoghurt maak ik ook wel zelf. Maar mijn voorkeur gaat ook uit naar die tuit om de zelfde reden. Als het aan mij lag zou ik de voorkeur geven om zelf pap of pudding te koken maar manlief houdt daar niet van en dan wil het niet.

 3. Wij vinden yoghurt met een tuit eigenlijk prettiger, ook omdat we voor ons gevoel die pakken beter leeg kunnen maken. Met een dop is misschien wel hygiënischer. Ik probeer zoveel mogelijk te varieren met het toetje, de ene dag yoghurt waar we meestal roosvicee of suiker in doen en de andere dag probeer ik zelf iets te maken. Griesmaal, vanillevla, rijstepap en soms als ik iets meer tijd heb een luxer toetje wat meestal uit de oven komt.

 4. Ik vind die dop ook niks. Ten eerste vind ik het zonde dat ze (nog meer) plastic in een pak doen wat nergens voor nodig is. Daarnaast wat jij ook hebt, het uitknijpen gaat niet zo goed.

 5. Wij eten heel soms een toetje in de vorm van vla en pudding , vaak kook ik zelf pudding. Yoghurt eet m'n man vaak s'morgens met cruesli en inderdaad bij ah hebben ze een dop erop zitten. Maar de pakken zijn evengoed helemaal open te maken en dan kan je met een flessentrekker (te koop bij oa blokker) alle yoghurt er heel goed uithalen.

 6. Jaaa, idd, een flessenlikker, die gebruik ik ook altijd! Ik vind ze met die schroefdop toch wel handiger, ik heb vaak het probleem dat ik die pakken met katronnentuit niet goed open krijg, heb er altijd ruzie mee! Tja... En zo heeft ieder z'n eigen dingetjes, haha.

 7. ik varieer in toetjes, wel of niet, yoghurt, jelly, koekje bij de thee, vla, mona ( als ze onder een euro zijn) enz enz . IK prefereer de plastic dop, lekt niet en even goed leeg te knijpen denk ik........

 8. Ik vind de pakken met dop prettiger. In onze ijskast hebben wij niet zoveel plek om pakken staande te zetten en deze pakken kan ik dus gewoon neerleggen zonder dat ik bang hoef te zijn dat het gaat lekken. Is een pak leeg... dan knip ik het pak open om de restjes eruit te halen en dan maakt het eigenlijk niet uit of er een tuit of dop op zit. Maar nu koop ik niet alleen de dop hoor, koop vla en yoghurt wat in de aanbieding is en let dan niet op tuit dop. Sjonge wat een verhaal weer ;)

  Fijn weekend!
  Groetjes Isabelle

 9. Laatst hadden wij ook yoghurt in Pak. Best te doen. Totdat zijn broer -mannen hè- wilde overtroeven en die deed daar een stropdas bij aan. Dat ging me dus te ver. Nu zijn we aan de Beker. En de naam is; Soya. Alpro-soya.

 10. Ik vind die pakken met een dop veel hygiënischer. Het lukt me vaak niet om die pakken met een tuit netjes open te maken. Pakken met een dop kun je neerleggen en je kunt ze ook helemaal leegmaken. Ik heb alleen pakken melk met een dop. Wij hebben het liefst Turkse of Griekse yoghurt en die zit in emmertjes.

 11. Wij houden het op de gewone, simpele volle yoghurt, verder af en toe een vanillevla. Ik heb ook een hekel aan de -plastic- doppen, dus ben op zoek naar de flessen. Waarschijnlijk kan ik het hier in het dorp bij de boerenlandwinkel wel krijgen, maar ben er nog niet aan toe gekomen.
  I let you know!

 12. hallo !

  IK werkt bij de keuken (bejaardehuis) en ik doe pap van rijste en griesmeel beker maar op de boven kan staat op binnenkort komt er nieuwe pak van griesmeel en rijstepap met de dop !!!

 13. De dop is misschien goed bedoeld, maar wat mij betreft verre van een verbetering. Dat het hygiënischer zou zijn kan ik me niet voorstellen. Nog nooit ziek geworden van een pak yoghurt zonder dop. De dop veroorzaakt juist meer knoeien. Ik zeg weg die dop.

 14. De flessenlikker was handig bij de vroegere flessen.
  Bij de pakken en zeker die met een schroefdop niet bruikbaar.
  Ik zet het pak altijd op zijn kop in de koelkast als deze bijna leeg is. Hans

 15. Ik vind die plastic doppen juist veel fijner met schenken, grappig om dat verschil te lezen. Die kartonnen 'tuitjes' worden bij mij altijd zo smerig. En flessenlikkers hadden we vroeger thuis. Ik vond het vooral heel fijn om ze na gebruik af te likken;).

 16. Een vernieuwing die nergens op sloeg, die dop. Ik maak een pak yoghurt op het laatst altijd helemaal open aan de bovenkant. Dan druk ik het pak plat en rol hem op. Dan komt alle yoghurt er uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder