Reacties

Stelen in de supermarkt? — 17 reacties

 1. De zelfscan gebruik ik niet omdat je als dief bestempeld wordt als je per ongeluk iets zou vergeten te scannen!
  Gewoon naar de kassa dus.

 2. Er was toch eens een bisschop,die zei,dat een brood stelen voor je hongerige kinderen geen zonde was?Ik ken iemand,die soms heel krap zit en dan een banaan uit het kinderbakje eet. (ze kan een kilo van mij krijgen,maar wil dat niet,moeilijk)

 3. Eens iets vergeten te scannen kan natuurlijk altijd wel eens voorkomen, maar bewust iets vergeten past niet in mijn normen. Ik zou me er niet goed bij voelen.

 4. Ik gebruik die zelfscan bijna nooit. Veel te ingewikkeld. En ik vind dat we niet het werk van cassiere moeten wegpoetsen. Mensen horen in een winkel, niet steeds meer apparaten.

 5. Ik vraag me bij dat soort berichten wel af of het gaat om stelen met opzet of om per ongeluk vergeten bij de zelfscan, maar goed, daar zal vast over nagedacht zijn. Wat mezelf betreft vind ik het echt not done om te stelen en dus ook niet in de supermarkt. Maar ik geef toe dat ik elke controle bij de zelfscan bang ben dat ik per ongeluk wat vergeten ben te scannen. En ja, dan bedoel ik dus echt per ongeluk! Ik herken die angst van je dus helemaal.

 6. Geen zelfscans voor mij want betaal liever aan de kassa want persoonlijk contact vind ik ook belangrijk. Door die zelfscans die nu meer en meer komen of de kassaloze winkels die er ook al ergens zijn geef je iemand die wil stelen wel zo meer kans denk ik. En net wat Naomi al schreef kan je ook iets per ongeluk vergeten of je hebt het product niet goed voor de scanopening gehouden. Hier in winkel staat er wel altijd iemand die op afstand meekijkt. En af en toe is er ook een controle, maar helpt wellicht ook niet altijd. Soms gaat dat ding ook af na zoveel keer gebruik heb ik eens gezien en dan ontvang je ook een controle van je inhoud tas. Dan sta je daar wel voor schut voor al die mensen. Het zal de toekomst worden van dat zelfscannen denk ik maar voor mij hoeft dit niet. Het is een wereld van drukte en haast geworden en ook personeel tekort is veelvuldig aanwezig en zo een scan is dan de oplossing maar zolang de kassa's er nog zijn dan betaal ik daar.

 7. Ik gebruik de zelfscan niet. Ik wil graag iemand bij de kassa voor menselijk contact. En Al helemaal voor ouderen voor wie het bezoek aan de supermarkt een van de weinige sociale contacten is die er nog is overgebleven.

  Verder vind ik het belangrijk dat we contant kunnen blijven betalen. Weinig mensen beseffen hoeveel zelfbeschikkingsrecht we kwijtraken als cash wordt afgeschaft.

  Als je gecontroleerd wordt bij Jumbo en het was onterecht dan krijg je een stempel op een stempelkaart. Als die vol is krijg je een cadeautje oid. Een van mijn zoons is de laatste weken regelmatig gecontroleerd. En onterecht :-)

 8. Ik maak geen gebruik van de zelfscan, ik betaal altijd aan de kassa, wel koop ik waar mogelijk steeds minder in de supermarkt, de opmerking dat prijzen hoger worden en de goeien dan maar met de slechten moeten lijden vind ik nogal kort door de bocht. De klant heeft niet gevraagd om een zelfscan, dat word ons min of meer oplegd door de supermarkten. Ook naar Ikea ga ik niet meer omdat je daar ook alleen maar via zelfscan kunt betalen. Mijn boodschappen koop ik weer zoveel mogelijk bij de groenteboer, vlees rechtstreeks bij een boer, kaas en zuivel bij een boerderijwinkel.

 9. Ik ga als ik weinig boodschappen heb wel naar de zelfscan.
  En als ik gecontroleerd moet worden, kom maar, heb niets te verbergen.
  Ik kijk altijd wel als ik een boodschap heb gescand of die 'aangeslagen' is.

 10. Het is een lastig verhaal. Naar de omzet afgemeten gaat het om zeer weing. Zelf zou ik een opspitsing willen zien tussen diefstal door eigen personeel en door klanten. Een regiospupermarkt die geen zelfscan heeft geeft toe dat de helft door eigen personeel gebeurt. https://www.foodpersonality.nl/branche-cijfers/branche-cijfers/17713/aart-van-haren-vomar-40-tot-50-winkeldiefstal-door-personeel Dat u overigens al jaren zo.

  Zelf vraag ik wel eens bij de zelfscanbewakers of ze vaak mensen pakken die iets niet heben gescanned. Zowel bij de grote AH XL als bij de zeer drukke Jumbo geven ze aan zelden iemand te pakken. Ik denk dat het lekker simpel is om de zelfscan de schuld te geven.

  Zelf denk ik dat het ook erg verschilt per winkel.

 11. Controle heeft niets te maken met terecht of onterecht, toch? Ik wordt ook weleens gecontroleerd en heb nog nooit het gevoel gehad: Oh, ze denken dat ik wat gestolen heb. Nee, het is gewoon een steekproef en terecht. Ik heb me er ook nog nooit ongemakkelijk onder gevoeld. Als je zoveel vrijheid krijgt om zelf je boodschappen te scannen, vind ik het logisch dat er nu en dan gecontroleerd wordt. Hooguit vind ik het lastig als ik snel een boodschapje wilde doen en nu een poosje moet wachten op een winkelmedewerker. Maar dat is het risico. 9 van de 10 keer ben ik sneller klaar bij de zelfscan. Ik vind het ideaal, maar kan me wel voorstellen dat het diefstal in de hand kan werken, hoewel je ook bij een gewone kassa prima alvast wat in je tas kunt stoppen voordat je de kassa passeert, lijkt mij. Ik heb er gelukkig geen ervaring mee ;-)

 12. Het is ook een stuk makkelijker geworden om te stelen door de zelfscan, maar het is niet nieuw dat men steelt uit een winkel.
  Maar ik doe er niet aan mee, daarom ook geen problemen met een controle.
  Een mens kan zich vergissen, maar niet met een grote hoeveelheid niet betaalde goederen. Hans

 13. Ik denk dat het merendeel niet steelt omdat ze geen geld hebben. Maar gewoon omdat ze vinden dat ze recht op gratis spullen hebben. Rare ontwikkeling vind ik dat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder