Reacties

De 3e sterfdag van mijn vader: de wond is mooi geheeld — 10 reacties

  1. Kan wel met een beetje een benijdend gevoel kijken naar mensen die hun ouders pas op latere leeftijd verliezen. Mijn vader overleed toen ik 23 was, mijn moeder toen ik 35 was. Ze zijn laat getrouwd en kregen daardoor pas laat kinderen, dus ze zijn niet op jonge leeftijd overleden. Mijn vader was ten tijde van zijn overlijden 75 en mijn moeder 76. Maar ze hebben wel een groot deel van mijn leven niet meegemaakt. Mijn vader stierf 2 jaar voor mijn trouwen en mijn moeder toen mijn dochter 7 was. Maar mijn moeder was toen al een aantal jaren dement, dus bewust heeft ze het niet meegemaakt. Ten tijde van mijn scheiding vond ik dat wel een zegening voor haar. Maar als kind is toch wel hard dat je mooie en verdrietige dingen niet met je ouder kunt delen en voor mijn dochter was er het gemis van een actieve opa en oma. De ouders van mijn ex waren een stuk jonger, maar schoonopa voelde zich te jong om opa te zijn dus aan die opa en oma heeft ze ook niet heel veel mooie herinneringen en met speciale dagen zoals het halen van school diploma's, zwemdiploma's waren ze er meestal ook niet bij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder