|

Kar met wieltjes supermarkt, mandjes en trolleys

supermarkt mandje op wielen

Kar met wieltjes supermarkt

Nog niet eens zo lang geleden kon je bij de supermarkt kiezen uit twee mogelijkheden: een karretje op wielen of een vierkant plastic mandje. Aangezien je bij de meeste supermarkten verplicht een karretje/mandje moet gebruiken pakte ik voor kleine boodschappen een mandje. Ook omdat je daar geen muntje in hoeft te doen.

Mandje op wielen met handvat

Maar inmiddels is er een handige tussenvorm: een mandje op wielen, met een uitrekbaar handvat. Het lijkt op zo’n koffer/trolley waarmee mensen op vakantie gaan. Ik voel me altijd net alsof ik de hond uit laat als ik met dat mandje boodschappen doe. Ik ben erg blij met de komst van het mandje op wielen. Het heeft namelijk een flink aantal voordelen:

 • Je hoeft niet te tillen
 • Er kan meer in dan in zo’n vierkant mandje
 • Er hoeft geen muntje in
 • Omdat het mandje-op-wielen kleiner is dan een karretje, loop je minder risico dat je teveel koopt. Lees ook: Kosten boodschappen per maand. Wat is reëel?

Lidl: kar met wieltjes supermarkt- Plus: mandje op wielen supermarkt

Op de maandag dat het koffie drinken bij mij thuis is, doe ik mijn boodschappen altijd in Terborg. Ik ‘doe’ dan eerst de Lidl. Wat ik daar niet kan halen koop ik bij de Plus. Bij de Lidl neem ik een kar met wielen, want daar haal ik veel. Maar bij de Plus kies ik voor zo’n mandje met wielen. Die puilt meestal wel erg uit als ik bij de kassa kom, maar ik vind het toch handiger dan zo’n karretje waar een munt in moet. Op de één of andere manier vind ik dat dan teveel gedoe!

Kar met wieltjes supermarkt

De kar met wieltjes was er eerder dan het mandje. En eerder dan het mandje op wielen. De kar met wieltjes is de klassieker! Het liefst willen supermarkten dat je een kar met wieltjes gebruikt. Daar kan immers meer in! De allereerste kar met wieltjes stamt uit 1937. Tot 1985 kon je gewoon een kar met wieltjes pakken in de supermarkt. Daarna kwam het systeem dat je er een muntstuk in moet gooien, om hem te kunnen gebruiken.

Ik vind een kar met wielen trouwens vaak best lastig te besturen! Dan willen de wielen niet goed rollen. Of ze zijn heel stroef!

kar met wieltjes supermarkt
Kar met wieltjes supermarkt

Kar op wielen bij de Action

Van de week moest ik groep 7 en 8 naar Ulft rijden voor de techniekles. Om de tijd te overbruggen tussen halen en brengen ga ik dan altijd even Ulft in. Ze hebben daar ook een mooie Action! En bij de Action in Ulft bleken ze nu ook mandjes op wielen te hebben. Niet alleen dat: op het handvat stond ook nog eens dat ze ‘antibacterieel’ waren. Antibacteriële handvatten zijn nieuw voor mij.

Wat heeft jouw voorkeur: een karretje, een mandje of een mandje op wielen? En ben jij al antibacteriële handvatten tegengekomen?

Similar Posts

27 Comments

 1. De mandjes op wieltjes vind ik niet zo handig je heb snel te veel en het mandje mag niet mee naar buiten .

  1. Dat het mandje niet mee naar buiten mag wist ik niet. Maar ik geloof dat ik dat ook niet geprobeerd heb. Meestal pak ik de boodschappen binnen de supermarkt over in een doosje.

 2. Nee, nooit van gehoord zelfs! Misschien een idee voor Action om de pinautomaat ook anti-bacterieel te maken. Op dat ding schijnen miljarden engerds rond te kruipen ;-)

 3. Die mandjes op wieltjes zijn in de winkel wel handig, alleen bij de kassa niet zo. je moet zo bukken om je boodschappen eruit te halen en op de band te leggen!
  Dat anti-bacterieel geloof ik eigenlijk niet zo in.

 4. Anti-bacterieel heb ik nog niet gezien. eerlijk gezegd geloof ik dat ook niet echt.
  Ik vind de mandjes op wieltjes wel makkelijk. Als ik met de jongste naar de supermarkt ga en hij zit in de buggy pak ik er altijd zo een. Ik haak dan het handvat achter een van de handvatten van de buggy.. Dan trek ik de boodschappen zo mee. Een gewoon mandje is dan te lastig, de buggy is niet met één hand te duwen.

 5. Ik vind ook de mandjes die je kunt trekken niet handig wanneer je bij de kassa bent aangekomen.
  Ik neem altijd een karretje of een mandje. Ga bijna nooit voor de middenweg ;-)

  Ik had vanochtend bij de Aldi geluk. Er stond een karretje die niet vastgeketend zat aan de anderen. Dus die genomen, na het boodschappen doen zet ik het karretje weg en blijkt er een euro munt in te zitten.
  Waarom zou iemand niet even de moeite hebben genomen om die er zelf weer uit te halen?

  Groetjes Jenny

 6. Ik vind het ideaal. Met ons tweepersonen-gezin hebben we meestal zo weinig boodschappen dat een kar wel erg groot is, maar genoeg dat een mandje zwaar wordt. Zeker als je een keer dingen als koffie/melk/pasta/rijst meeneemt, dat weegt best wel alles bij elkaar.

 7. Ik gebruik het liefst een mandje wat ik aan m’n arm draag, zodra het te zwaar word weet ik dat ik teveel heb :-) De mandjes op wielen vind ik te diep en ze maken lawaai. Het anti bacteriële hengsel gedoe is typisch weer zo’n gevalletje van de smetvreescultuur waarin we tegenwoordig verkeren. Ik geloof er niet in…

 8. Die trolleys vind ik ondingen. Ik neem altijd een gewoon karretje. De muntjes heb ik altijd voorradig en vind ik geen probleem.
  De antibacteriële handvatten heb ik nog niet gezien. Ik kom bijna nooit bij de Action.

 9. Voor de weekboodschappen heb ik altijd wel een kar nodig. Als ik tussendoor met de kinderwagen ben, kies ik voor zo’n mandje op wieltjes. Kan een hoop in en hoef je niet te trekken.

  Dat antibacterieel, daar geloof ik dus écht niet in!

 10. Bij de Lidl in Hongarije hebben we nu ook sinds kort mandjes met wieltjes.
  Vind ik toch wel superhandig, vooral als je even geen muntje bij de hand hebt.
  Ik ben vaak ook geneigd om de kar veel te vol te douwen. Dat is ook echt Hollands,
  want de Hongaren hebben meestal maar een paar dingen in hun kar.

 11. P.S. Ik ben je nog steeds niet vergeten voor het interview voor Expat mama’s ;)
  Ik struikelde over de eerste vraag om in het kort mijn levensverhaal te vertellen.
  Volgende week zit ik voor 2 weken relaxt bij m’n moeder in Nederland en dan ga ik er eens rustig voor zitten.
  Groetjes Patricia :)

 12. Ik denk zomaar dat ze het anti -bacterieel noemen omdat het glad is en niet met ribbeltjes of ruw is. De binnenkant van mijn koelkast is ook anti-bacterieel e ook het enige wat ik hierbij kan bedenken is dat de wanden glad zijn. En misschien blijven er op een glad oppervlak minder bacteriën achter of vermenigvuldigen die ‘beestjes’ zich niet. Iets anders zou ik ook niet kunnen bedenken bij een anti-bacterieel handvat.

  1. Nu moet ik eigenlijk even terug naar de Action in Ulft om die handvatten nader te bekijken! Ik kan me niet herinneren hoe ze er precies uit zagen. Ik was vooral onder de indruk van die statement dat ze antibacterieel zijn.

 13. Ik vind een karretje heerlijk! Een mandje wordt mij altijd te zwaar, en dus heb ik met mezelf afgesproken alleen een mandje te nemen als ik niet meer dan 2 boodschappen ga halen. En zo is een mens de hele dag maar aan het denken, wikken en wegen. Maar daar geniet ik ook weer van.

 14. Voor de wekelijkse boodschappen hanteer ik een winkelkar. Voor de snelle tussendoortjes gebruik ik een mandje met wieltjes. Omdat het met een gewoon mandje te zwaar wordt en ook omdat ik een kar eigenlijk onhandig vind. Je staat daarmee al vrij snel iemand in de weg en/of vice versa ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.