Reacties

Wat is er leuk aan op vakantie gaan? — 22 reacties

 1. Wij gaan eigenlijk(bijna) nooit op vakantie omdat we er niets aan vinden.
  Dus zou er dan met ons ook iets mis zijn net als met jou? Haha...zal wel meevallen toch?
  Alhoewel ik dit weekend wel tegen manlief zei dat wij voor anderen vast maar saaie mensen zijn...het liefst gewoon thuis...

 2. Meestal gaan we 2 keer. 1 keer in Nederland een week en langer naar het buitenland, meestal 6 weken. Over die 6 weken hebben we het nu nog, we hebben niet 1 misse dag gehad. Altijd mooi weer. Dat was genieten. Ik ben ook graag thuis maar als ik eenmaal de deur uit ben is het goed.

 3. Wij gaan regelmatig en graag op vakantie. Eenmaal in de zomervakantie (Griekenland heeft onze veoorkeur) twee weken. In de kerstvakantie een week (in eigen land) en tussendoor nog 2 keer een weekend. De weekendjes worden we uitgenodigd bij mijn ouders die dan een huisje van L.andal huren.
  Het vakantie gevoel duurt bij mij ongeveer een week na afloop maar we koesteren de herinneringen. We kopen altijd een mooie kalender op de vakantieplek in de zomer en die hangt dan het jaar erop op het toilet. Zo kijk ik nu tegen mooie plaatjes van de Griekse Eilanden aan. Vooraf kijken we veel op internet om informatie over de bestemming te zoeken. De kinderen mogen vooraf ook dingen zoeken die ze willen doen en dat geeft veel voorpret.
  Ik heb wel last van inpakstress. We nemen ook altijd veel mee en ik pak altijd alles voor iedereen in maar dat doe ik mezelf aan. Eenmaal in het vliegtuig valt de stress van me af. Het is niet zo dat het dan twee weken alleen genieten is maar we hebben het wel fijn en ook de kinderen vermaken zich heel goed met strand, zee en zwembad. Afgewisseld met een dagje op pad of een excursie hebben wij onze favoriete vakantie wel gevonden. In de kerstweek doen we niet zoveel. Wel nemen we een groter huisje en nodigen vrienden en ouders uit. Gezellig bijkletsen, lekker eten en drinken en wandelen of zwemmen. Omdat wij daar ouders en vrienden treffen kletsen we hier nog lang over na.
  Ilse

 4. Wij gaan zomers meestal drie weken, regelmatig een weekend en in december een maand naar onze dochter in Australië. Ik vind vakantie geweldig. Door andere landen of plaatsen te bezoeken, andere culturen en mensen te leren kennen wordt je zo rijk. Daar hebben wij ons hel leven plezier van!
  We hebben een piepkleine camper (verder geen auto), fietsen achterop. We geven tijdens vakanties en weekendjes weg weinig extra geld uit, alleen aan diesel en camping maar we zoeken wel altijd campings die klein zijn, zonder vertier :-(
  En of we nu een nachtje wegblijven of 21, het is altijd genieten.

 5. Ik heb altijd verschrikkelijk heimwee als ik meerdere nachten van huis ben en al word ik er, sinds ik man en kids bij me heb, niet meer heel ziek van, genieten kan ik toch thuis pas weer.

 6. Hoe vaker hoe beter. Kort, lang, maakt allemaal niet uit. Nieuwe geuren ontdekken, nieuwe kleuren zien. Spullen kan ik niet meenemen, maar mijn herinneringen wel. Het vakantiegevoel kan ik zo weer oproepen door een zin die iemand zegt, een geur die je ruikt. Ik heb nog wel wat landen op mijn lijstje staan die ik graag zou bezoeken. En het wordt ook steeds makkelijker nu de kinderen groter worden. Ze kunnen langere reizen aan. Door de rest van het jaar zuinig te leven kan ik heel vaak op vakantie, en daar doe ik het voor.

 7. Eerlijk gezegd weet ik niet hoelang het fijne vakantie gevoel bij mij blijft hangen. Ik weet wel dat ik me erg verheug van te voren, dat ik het heerlijk vind om op vakantie te zijn en allerlei nieuwe sferen, mensen en steden te ontdekken. Het hoeft niet erg ver te gaan, Italië en Frankrijk hebben mijn voorkeur en die sfeer blijft wel lang hangen in interesse en zelfs televisie kijken naar buitenlandse zenders! Groet Sylvia

 8. Wij gaan eigenlijk ieder zomer 1 weekje ertussenuit.
  Meestal is dat in Nederland, soms België.
  In een lange rit hebben wij geen zin. Met het vliegtuig met 8 man zie ik al helemaal niet zitten. (en mijn portemonnee nog minder ;-))
  Gewoon een huisje op een park. Met een leuk zwembad erbij. De kinderen gaan dan iedere dag lekker zwemmen. Af en toe een uitstapje in de omgeving. Even lekker eruit.
  Als we thuis blijven blijf je doorgaan met het huishouden of klussen. Dus een weekje weg is voor iedereen even fijn.

 9. Ik ga ook gewoon liever niet, maar man wil er graag even uit. We beleven ook altijd wel wat leuks dus dat is ook mooi. Ik vind het wel een mooie break van de voor mijn ritme gevoelige kinderen in de lange vakantie. Want die is af en toe wel wat lang gebleken vooral als je thuis bent. We gaan nu meteen de eerste twee weken van de zomervakantie naar het Zwarte woud omdat Duitsland een goedkoop land is.

  • Ja, je hebt natuurlijk ook te maken met de wensen en verlangens van je partner en het gezi. Mooi dat jullie hier een goed evenwicht in hebben gevonden.

   En ik kan me goed voorstellen dat zo'n vakantie elders de lange zomervakantie mooi op breekt.

 10. Ik ben meerdere keren naar Ghana, Togo en Curaçao geweest en je krijgt dan toch een andere kijk op het leven en je eigen leven. Het verruimt je blikveld absoluut en zelfs een kort reisje naar het Garda meer doet dit al ( al ben ik daar nog nooit geweest), maar Bologna b.v. in Italië was ook een belevenis, alleen de architectuur al is een bezoek waard. Ik voel mij wel thuis in een land als Italië, en dat zal wel mede met mijn gedeeltelijke mediterraanse roots te maken hebben.

 11. Ik zit er net tussenin, geloof ik!

  Ik wil wel heel graag op vakantie, als we helemaal niet gaan blijft alles zo'n sleur. En een vakantie is inderdaad ook het creeeren van mooie herinneringen. Ook voor onze dochter.
  Ik ben echter wel een huismus, vind het lastig elders te slapen, mijn lijf "werkt" ook het beste in het normale ritme. Dus vroeger kwam het wel voor dat we eerder naar huis gingen dan gepland. Echtgenoot is juist zo iemand die zich werkelijk overal thuis en goed voelt. Dus die heeft ook vroeger een wereldreis gemaakt en slaapt zonder problemen in de ranzigste hostels. Ik niet dus!

  We hebben het een paar jaar echt ontzettend krap gehad en konden toen echt niet op vakantie. Daardoor ben ik wel erachter gekomen dat het toch erg belangrijk is!

  De voordelen wegen dus op tegen de nadelen en daarom zijn we de laatste jaren twee keer naar La Palma geweest en nu zijn we net gisterenavond teruggekomen van een fantastisch weekend naar Arnhem op een camping. Was super!
  Maar de tweede vakantie in la Palma was eigenlijk te lang (drie weken), toen waren we heel blij weer thuis te zijn. De eerste vakantie was een van de mooiste ervaringen van ons leven.

  Ertussenin dus :)

 12. Aan de ene kant kan het effect snel weg zijn, aan de andere kant kan ik er ook heel lang van genieten. Ik ga tegenwoordig het liefst vaker een paar dagen. Dan loopt het hier thuis niet te erg in de soep en het voelt inderdaad vaak net zo goed als wanneer ik een week of langer weg zou zijn. En thuis is het ook heerlijk, ik woon in een vakantiegebied...

  • Als ik 's ochtends de kinderen naar school breng, komen we langs een boerderij camping. Dan voel ik me altijd wel heel bevoorrecht: wij wonen hier gewoon, andere mensen moeten er op vakantie.

  • Dat gevoel ken ik, dat heb ik in Alkmaar ook! Er zijn hier zoooo veel toeristen, op zoek naar de cultuur, de leuke sfeer en strand en bos binnen handbereik. Dat hebben wij het hele jaar, wat een zegening, toch?

 13. Eerder ging ik vaak op vakantie, mijn vader zat in het onderwijs, dus lange vakanties vrij... Ook toen ik op mezelf woonde ging ik veel weg, ook ver weg. Daar heb ik best goed herinneringen aan, maar toen ik met een boer trouwde die echt niet weg wil, was het over. Best even wennen, maar nu vind ik het heerlijk! Nu wonen we ook erg mooi, vrij en rustig. Af en toe een dagje weg, maar voor de rest heerlijk thuis. Lekker goedkoop, alle luxe binnen handbereik. Ik zou niet anders meer willen.....

 14. Vroeger gingen we op vakantie. Met z'n 6-en. Ik deed mijn man dat plezier, want voor mij hoefde het niet zo. Stressen voor je vertrekt, stressen als je thuiskomt en tijdens de vakantie vergaan van de heimwee! Het stak me meer en meer tegen, ik heb nl een grondige hekel aan slapen in een bed waar misschien al 100 man voor je in geslapen heeft, bah! We zijn enkele jaren naar Hongarije en Frankrijk geweest. Oostenrijk diende voor de skivakanties.
  Maar Nederland (Zeeland) bleef toch onze topper : niet te ver van huis, spreken je taal, en Nederlanders liggen ons gewoon beter. Dus hebben we een stacaravan gekocht. 2 jaar geleden zijn we verhuisd, back to the roots zeg maar en dat ligt nu toch wel toevallig pal tegen de NL grens, op zo'n half uurtje rijden vanwaar de caravan stond zeker?
  Toen werd het geen ontspanning, maar inspanning omdat we hier een behoorlijk grote tuin hebben en op de camping hadden we die ook. Dit jaar beslist dat we de caravan van de hand doen, hij was meteen verkocht en wij brengen onze vakantie door aan de Côte Courniche. We blijven dus gewoon thuis. En vind mijn man het dan toch saai, zullen we ons een mobilhome aanschaffen zodat reizen voor ons toch nog mogelijk is (ik kan niet meer op hotel/appartement vanwege een chronische aandoening waarvoor ik een strikt dieet/eetschema moet volgen). We zien wel. Hier hebben we alles, zijn op een wip in het ziekenhuis en Zeeland, ons plekje, is nooit ver weg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder