Thuisvakantie oftewel staycation: maar liefst 11 voordelen!

thuisvakantie

Een staycation is een hip woord voor gewoon een thuisvakantie.

Terwijl iedereen om je heen hun koffers pakt en huis en haard verlaat, blijf jij gewoon lekker thuis.

Vanwege de coronacrisis hadden de afgelopen twee jaren ineens veel mensen noodgedwongen een thuisvakantie oftewel staycation.

Maar in 2015, toen ik onderstaande post schreef, was dat nog niet aan de orde!

Thuisvakantie: hoe doe je dat?

Dit jaar gaat een kwart van de Nederlanders niet ‘op vakantie’. Het aantal Nederlanders dat thuis vakantie viert is sinds 2012 gegroeid van 18% naar 26%.

Maar hoe maak je je thuisvakantie tot een succes?

Als ervaren thuisvakantie vierder deel ik graag mijn ervaringen met je.

Thuisvakantie: Relax en laat los

Eén van de belangrijkste redenen dat mensen óp vakantie gaan is om te voorkomen dat ze alsnog aan het werk gaan. En eerlijk is eerlijk: als je ziet dat het onkruid je bloemen overwoekert, en de stapel vieze was al maar groter wordt, dan gaat menigeen toch maar even onkruid wieden. En de was doen. En voelt het dan nog wel als een vakantie? Het antwoord is: ‘Ja hoor, dat kan best!’

De meeste mensen gaan met het hele gezin op vakantie. Dus ik ga er even vanuit dat tijdens je staycation iedereen thuis is. De truc is om van te voren goede afspraken te maken met je partner. Als jij normaliter de hoofd verantwoordelijke bent voor het huishouden, spreek dan af welke huishoudelijke taken je partner van je overneemt tijdens jullie thuisvakantie. Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen kun je hen ook taken geven. Zo voorkom je dat het een puinhoop wordt, en hoef jij minder te doen.

Maak een lijst met leuke uitjes voor je staycation

Een leuke manier om tijdens je thuisvakantie een echt vakantiegevoel op te roepen is door toeristje te spelen. Word toerist in je eigen woonomgeving. Ga naar de plaatselijke VVV en bekijk daar wat er allemaal te doen is. In de zomer worden vaak allerlei activiteiten georganiseerd, dus je hoeft je beslist niet te vervelen. Denk aan braderieën, kofferbakmarkten, boekenmarkten, boerenmarkten en allerlei andere evenementen. Kijk er de gratis huis-aan-huis kranten maar op na.

Lees ook: Uitjes met kinderen.

Wij hebben als traditie dat we in de Zomervakantie naar de Duitse plaatsjes Emmerich en Oberhausen gaan. In Oberhausen is een enorm Coca Cola plein. Dat is een foodcourt met allemaal eettentjes er om heen. Iedereen gaat naar het eettentje dat hij of zij leuk vindt, en vervolgens zit je gezellig met z’n allen aan één tafel in de food court. ‘Zo zijn we ook nog in het buitenland geweest!’ zeggen we dan tegen elkaar.

Thuisvakantie: Doe dingen die je anders niet doet

Tijdens je staycation mag je relaxen. Gun jezelf de tijd om dingen te doen waar je anders niet aan toekomt. Haal bijvoorbeeld een enorme stapel boeken uit de bibliotheek en installeer je in je luie tuinstoel. Het is vakantie en je hoeft even helemaal niks. Dus lezen maar. Of neem de tijd voor een dagje zwemmen, wandelen of alle seizoenen van de serie Dexter op Netflix.

Doe waar je zin in hebt! Daar is het vakantie voor. Het mag!

Je spaart bakken met geld uit met een staycation

Aangezien je geen geld kwijt bent aan hotels, huisjes of een camping, kun je tijdens je thuisvakantie wat ruimer leven. Dus neem gerust een gebakje bij de koffie op een zonnig terras. Of ga eens wat vaker uit eten.

Wees niet bang voor routines en tradities tijdens je staycation

Met kleine kinderen kan het best fijn zijn om bepaalde routines gewoon te handhaven. Grote kans zelfs dat je leven makkelijker is als je bedtijden gewoon handhaaft tijdens je thuisvakantie

Voel je dus niet verplicht om alles anders te doen, alleen maar omdat het vakantie is. Soms ervaar je meer vakantiegevoel als je routines vasthoudt, dan wanneer je alles los laat!

11 voordelen van een thuisvakantie op een rij

 1. Geen lange reistijd
 2. Geen gestress om alle koffers in te pakken
 3. Geen last minute drukte om het huis aan kant te krijgen voor vertrek
 4. Je hoeft niemand te regelen om je planten water te geven
 5. Geen opvang nodig voor huisdieren
 6. Veel minder kans op obstipatie op vakantie!
 7. Het is goedkoper
 8. Alle comfort van thuis. Ik weet nog dat we gingen kamperen toen de kinderen nog klein waren. Ik deed niets anders dan in de gaten houden of ze hun vingers niet in stopcontacten staken of van het trappetje vielen. Zeker als je kleine kinderen hebt is je eigen huis helemaal beveiligd en afgestemd op kleintjes!
 9. Geen verplichtingen. Dit zal sommige mensen misschien verrassen! Want als je thuis bent heb je toch juist nog de huishoudelijke verplichtingen? Maar vergis je niet: veel mensen ervaren het als een verplichting om van alles te bezichtigen, zodat ze bij thuiskomst kunnen vertellen wat ze allemaal hebben gezien. En dat kan weer stressvol zijn.
 10. Voor mensen met een hele drukke, stressvolle baan, kan op vakantie gaan extra stress met zich meebrengen. Zij ontspannen beter in een hun bekende en huiselijke omgeving.
 11. In je eigen omgeving, is het soms makkelijker om ‘de reis naar binnen‘ te maken. Omdat je niet wordt afgeleid door een nieuwe, vaak onbekende omgeving.
 12. Het is beter voor het milieu, oftewel goed voor een meer duurzaam leven.

Vakantie is je fijn voelen

Volgens Wikipedia is vakantie:

‘Een periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt, zoals naar school of het werk gaan.’

Nergens wordt gezegd vakantie hetzelfde is als ‘op vakantie gaan’. Vakanties zijn bedoeld als periode om bij te komen en vrij te zijn van verplichtingen. Veel mensen kunnen zich alleen maar vrij voelen door van huis weg te gaan.

Eigenlijk is het dus een groot geluk als jij je ook thuis vrij kunt voelen.

Geniet dus van je thuisvakantie!

Thuisvakantie 2023

Volgens het CBS gingen Nederlanders in 2020 28,7 miljoen keer op vakantie, 30 procent minder dan in 2019 (40,9 miljoen). In de zomer van 2021 gingen we relatief vaker in eigen land op vakantie: een stijging van 12% vergeleken met het jaar ervoor.

Volgens een onderzoek van de ANWB willen dit jaar 8 op de 10 Nederlanders op vakantie.

Omgekeerd zou je kunnen zeggen: dit jaar kiest 2 op de 10 Nederlanders voor een thuisvakantie!

Reiskoepel ANVR weet wel hoe het komt dat zoveel mensen weer ‘op vakantie’ willen:

‘Mensen zijn echt klaar met thuisblijven.’ (Bron: RTL Nieuws)

Voor mij is er niets veranderd.

Ik blijf ook dit jaar weer lekker thuis.

De inflatie van het begrip thuisvakantie to staycation

Overigens doet zich een apart fenomeen voor: mensen die op vakantie gaan in eigen land, noemen dat soms ook een thuisvakantie. Dat zie je bijvoorbeeld terug in het boek Staycation van Anne de Buck.

Staycation – 2012

‘Altijd als we met vakantie gaan, dan gaat het regenen. Altijd regenen, altijd regenen.’

Dat zongen we als kind vanaf de achterbank van de auto, als we op vakantie gingen.

En tussen de coupletten door vroegen we veelvuldig: ‘Is het nog ver?’ afgewisseld met: ‘Hoe lang duurt het nog voor we er zijn?’

Als kind op vakantie bij de vijand

Mijn ouders wilden altijd naar Duitsland op vakantie, maar op de basisschool die ik bezocht was een Meester die graag, en veel over de Tweede Wereldoorlog vertelde met de Duitsers als slechteriken. Die verhalen lieten mij niet onberoerd, en riepen een sterk anti-Duits sentiment bij mij op. Vakantie vieren bij de ‘vijand’ stond daarom niet hoog op mijn agenda. Daar kwam nog eens bij dat ik altijd erg gebukt ging onder heimwee, en dus voor mijn ouders ongetwijfeld het vakantiegangertje ‘from hell’ was.

Staycation: Wij blijven thuis deze vakantie

Nu ik volwassen ben, hoef ik gelukkig niet meer op vakantie, en blijven we dus de hele vakantie gewoon thuis. Het is de ultieme vorm van duurzaam reizen: niet weggaan ; ) Daarbij spelen ook de financiën een rol: ik vind het oprecht zonde van het geld om er in een week tijd een groot bedrag doorheen te jagen voor logies. Wel doen we ‘leuke dingen’ met de kinderen, zoals een dagje uit. Maar ‘s avonds slapen we heerlijk in ons eigen bed.

Maar uit onderzoek blijkt dat mensen langer gelukkig zijn van erváringen, dan van bezittingen! Blijkbaar geniet je langer van de herinnering aan een vakantie, dan van bijvoorbeeld een nieuwe bank waar je toch elke dag profijt van hebt. Niettemin, dit gaat natuurlijk alleen op als je geníét van je vakantie, en dat lukt bij mij dus niet zo goed…

‘Op vakantie gaan’ relatief nieuw fenomeen

‘Op vakantie gaan,’ zoals wij dat kennen, bestaat overigens pas sinds de de laatste helft van de 20ste eeuw! Daarvoor bestond het niet eens. Maar tegenwoordig is voor veel mensen weggaan cruciaal om een vakantiegevoel te krijgen.

Omdat ik zelf dus ‘op vakantie gaan’ helemaal niet leuk vind, ben ik nieuwsgierig naar wat het is dat mensen hier in aantrekt. Waarom is het zo belangrijk om ‘op vakantie te gaan’? Waarom kun je wat je elders vindt, thuis niet vinden? Vertel, vertel!

Staycation: goed voor het milieu

staycationEr is nog een andere reden om te kiezen voor een staycation. En dat is om het milieu niet onnodig te belasten.

Want met de auto of vliegtuig ergens heen gaan is niet milieuvriendelijk. Al die vakantiegangers in auto en/of vliegtuig trekken een wissel op het milieu. Vooral luxe vakanties in het buitenland hebben een grote negatieve invloed op het milieu.

Volgens de Wereld Toerisme Organisatie wordt 5 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt door toerisme.

Hoe op vakantie gaan het milieu belast

Milieucentraal noemt drie manieren waarop ‘op vakantie gaan’ het milieu belast:

 1. Auto’s, vliegtuigen, bussen etc. rijden op fossiele brandstoffen.
 2. Je reis draagt bij aan het broeikaseffect.
 3. Je reis veroorzaakt luchtvervuiling. Auto’s, vliegtuigen en ander verkeer stoten veel fijnstof uit, stikstofoxiden en koolmonoxide, en dragen bij aan uitstoot van andere schadelijke stoffen.

Een vliegreis belast het milieu bijvoorbeeld maar liefst 7 tot 11 keer zoveel als dezelfde reis per trein. Bovendien draagt een vliegreis 2 tot 4 keer zoveel bij aan het broeikaseffect als dezelfde reis per auto.

Milieuvriendelijk op vakantie gaan

Stel nou dat je het echt niet ziet zitten om de vakantie thuis door te brengen. Wat zou je dan kunnen doen om toch op vakantie gaan, zónder het milieu zwaar te belasten? Dat doe je zo:

 • Reis met het openbaar vervoer, bij voorkeur met de trein. Of kies voor een touringcar.
 • Kies voor een wandel- of fietsvakantie. Dat is niet alleen milieuvriendelijk, het is ook nog eens heel gezond voor lichaam en geest.
 • Eet vegetarisch.
 • Moet je een eind rijden: kies dan voor een zuinige rijstijl. Dat wil zeggen vroeg schakelen, niet harder dan 100 kilometer per uur en met een constante snelheid.
 • Kies een hotel of huisje met een milieukeurmerk. Of beter nog: ga kamperen.

Leestips

Wat zijn jouw plannen voor de zomervakantie?

Similar Posts

61 Comments

 1. Vakantie is voor mij als we niet geleefd worden door de klok. Dit is mijn eerste jaar in het nieuwe huis met tuin. Dus buitenbadje op, parasolletje erbij en genieten.. Wij gaan ook vaak naar Oberhausen. Meiden willen altijd naar de Built a Bear. En we kopen Playmobil bij het Galerie Kaufhaus. Mooie traditie.

 2. Toerist-in-eigen-omgeving zijn is inderdaad heel leuk. Je hoeft echt niet naar Verweggistan te gaan om mooie plaatsen en dingen te zien, vind ik.

  1. Wij vieren ook alweer een paar jaar thuis vakantie en daar is niks mis mee! Met leuke uitjes heb je inderdaad ook het gevoel dat je er even tussenuit bent. Al verlang ik ook wel weer naar een nieuwe verre reis… Balans is denk ik het toverwoord.

 3. Heerlijk , wij hebben al jaren een staycation. Deels omdat ik niet meer makkelijk op vakantie kan, maar vooral omdat wij het heerlijk vinden om thuis te blijven. Maar ik moet erbij zeggen dat wij in een prachtige omgeving wonen, waar anderen massaal naar toe komen voor vakantie, nl op Schouwen-Duiveland in Zeeland.

  Groetjes van Marianne

  1. Wat luxe eigenlijk, om ergens te wonen waar anderen geld voor neerleggen om er ook te zijn : )

   Ik voel me altijd heel luxe als ik mijn jongste zoon naar huis heb gebracht en naar huis ren. Dan ren ik altijd langs een camping. En dan denk ik: ‘En dit is gewoon mijn wóónomgeving!’

  2. Hoi Marianne,

   Waar op Schouwen-Duiveland woon je? Ik interview deze zomer mensen die thuis blijven voor de PZC en vraag ze hoe ze zomermaanden doorbrengen. Misschien vind je het leuk om mee te doen?

   groetjes,
   Mariska

 4. Thuis blijven vind ik heerlijk, maar op vakantie gaan ook. We gaan van de drie weken vakantie er 1 op vakantie, de rest gaan we wat rommelen in huis. Lekker in de tuin, vrienden, BBQ, drankjes, perfect!

 5. Je hoeft idd niet altijd op vakantie, maar stiekem vind ik het heerlijk dat we er even als gezin eropuit gaan. Wij gaan 2 weken naar Zuid-Frankrijk. De andere 4 weken (ja ik ben juf) ben ik samen met de kinderen thuis. En vakantie ie geen vakantie als je dan gewoon doet waar je zin in hebt.
  Al denk ik dat niet op vakantie gaan ook wel geld kost. Vaak je ga dan meerdere dagen eropuit. En ook deze kunnen prijzig zijn.

  1. Ja, dat kan een valkuil zijn van een staycation inderdaad! Als je een paar keer naar een pretpark gaat met het hele gezin vliegt het geld er uit. Dan kan een week kamperen soms al goedkoper zijn.

 6. Voor ons dit jaar ook een staycation (klinkt echt een stuk beter dan “thuisblijven).
  Hier was het kiezen, een hond of op vakantie. En alledrie de kinderen waren het er meteen over eens….een hond!
  Inmiddels hebben we onze hond al een paar maanden en is goed zindelijk zodat we deze vakantie niet helemaal aan huis gekluisterd zijn en wel leuke uitstapjes met of zonder de hond kunnen maken.
  Al een lijstje gemaakt met de wensen van de kinderen wat ze graag zouden willen doen in de vakantie.
  Zat net op een andere blog een leuk idee van een kalender voorbij komen, daar ga ik mee aan de slag.
  Zo moet een staycation ook een succes worden. Niet dat we andere jaren uitbundig op vakantie gingen hoor. Meestal 1 week in eigen land op vakantie.
  Leuk om te lezen dat er meer mensen zijn die thuis hun vakantie vieren, soms denk ik dat iedereen maar ver weg op vakantie moet om een supervakantie te hebben.

  1. Oh wat leuk dat jullie een hond hebben! Wij willen ook nog steeds graag een hond, maar ik durf de stap niet zo goed te zetten.

   Hoe heb jij het aangepakt om een hond te vinden?

  2. Wij hebben er ook behoorlijk lang over gedaan om daadwerkelijk een hond te nemen. Wel minstens anderhalf jaar over gedacht, haha.
   Maar nu we hem eenmaal hebben zou ik hem niet meer willen missen, vanaf dag 1 hoort hij er helemaal bij.
   Gevonden via een advertentie op MP, maar wel bij een kennel die geregistreerd staat bij de raad van beheer. Zo kun je via internet ervaringen over die fokker nazoeken.
   Denk dat vooral de klik met de mensen waar je de hond van koopt goed moet zijn. En het algehele plaatje wanneer je ergens komt om een pup te bekijken zegt ook veel.
   Is ook onze eerste hond dus veel ervaring met honden kopen hebben we verder ook niet ;)
   Hond van schoonouders kwam ergens uit een guur achterbuurtje, maar heel aardige mensen en heerlijke hond.

   Ben benieuwd of jullie het kopen van een hond doorpakken.
   Zo ja, dan zien we hem of haar vast wel voorbij komen op je blog!

 7. Wat een fancy woord, staycation, haha :). Wij doen meestal aan een staycation en ook deze zomer weer. Het enige lastige is dat je al snel in je dagelijkse routine vervalt en toch elke dag weer druk bezig bent met het huishouden. Dit jaar ga ik er extra op letten zodat ik echt even vakantie heb.

 8. Ik heb al jaren een thuisvakantie. En het fijne van zo’n vakantie is dat ik de kinderen hun gang kan laten gaan, want vertrouwde omgeving. Op de camping of huisjespark moet ik ze in de gaten houden. En kan ik nog steeds niet mijn eigen ding ook doen en dat kan thuis wel. Heerlijk buiten zitten met mijn knutselspul of boeken. En ik vind het ook niet erg om een beetje het huishouden thuis te doen, want dat moet op vakantie ook. Ik kan dan juist wat extra werk doen omdat manlief de kinderen in de gaten houd. In de zin van dat ze niet achter mij aan lopen en aan mijn hoofd “zeuren” want papa is er. Alleen volgend jaar ben ik wel de klos want manlief en de kinderen willen wel op vakantie. Maar dan wil ik wel in NL blijven en maximaal een week. Vind ik lang genoeg.
  In de vakantie gaan we een keer extra uit eten, ze willen graag naar de wok dus dat gaan we ook nog doen. En lekker fietsen, picknicken en hopelijk mooi weer dat we ook buiten kunnen zwemmen. En we hebben een abonnement op Julianatoren, dus daar gaan we ook nog een paar keer heen. Wijzelf hebben twee weken en de oudste dus 6, de jongste blijft naar de creche gaan in onze vakantie zodat we ook iets alleen met de oudste kunnen doen. Is ook belangrijk, en de kinderen gaan een keer bij de grootouders logeren, kunnen manlief uit eten en naar de bioscoop. En daarna in mijn eigen bed slapen en dat is voor mij vakantie!!!

  1. Janneke, ik snap je helemaal! Vooral van dat je kinderen op een camping of park meer in de gaten moet houden dan thuis.

   En ik vind mijn eigen bed ook het allerfijnst.

  1. Wauw, dat klinkt leuk Karen! Twee minuten van het strand af. Ik woon zelf in de Achterhoek en ben altijd weer onder de indruk van de wijdsheid van de zee en het strand.

 9. Ik ben blij dat we elk jaar op vakantie gaan. we waan niet ver weg, vanuit Twente naar Drenthe. Een weekje maar. Het is een totale ontspanning voor het hele gezin. Natuurlijk is het even stressen voor je weg bent maar dat is maar een paar uurtjes. Als we niet gaan blijf ik toch altijd bezig, dagelijks de was, badlkamer en toilet, bedden opmaken, stofzuigen. Dit kan ik op vakantie heel gemakkelijk overslaan hoor. Dat komt tussendoor en op de laatste dag wel weer eens. En ik ben nu al steeds een beetje bezig met de voorbereidingen voor de vakantie. Zo staat er al een boodschappenkrat klaar en als ik iets bedenk wat echt mee moet doe ik het er vast in. Het vakantiebeddengoed heeft gisteren lekker aan de waslijn gehangen en is nu klaar om fris mee te nemen. Zo voorkom je dat je de laatste dag voor vertrek nog erg druk bent. we zijn ook wel eens een jaar niet weggeweest maar dan had ik het gevoel geen vakantie te hebben gehad…

 10. Wij wonen op vakantie ;-)
  Voorwaarde voor een fijne zomer thuis met kinderen (met zwemdiploma) is een buitenzwembad. In onze woonplaats hebben we dat niet en installeren we het grootste opblaaszwembad in de tuin. Dikke pret (tot een jaar of 14, 15).
  Ik gedij op regelmaat en heb snel stress. Vakantie thuis vind ik heerlijk; er moet bijna niets en als het warm weer is leven we relaxed. Wat wasjes draaien, een keer stofzuigen en de wc schoonmaken moet ergens anders ook.

 11. Ik ben een kei in staycations, zelf. Kan me niet voorstellen waarom mensen die rust zoeken op vakantie gaan. Dat gaat thuis toch het makkelijkste? Wel even knop op (letterlijk die van de bel, die in je hoofd dat je moet strijken etc). Op vakantie ga ik om juist dingen te zien en te doen die we hier in de buurt niet hebben.

 12. Zelfs als reisspecialist verbaas ik me over al die mensen die elk jaar weer weg “moeten” om vakantie te hebben! Zelf geniet in intens van thuis zijn, lekker bakken, boeken lezen, spelen met dochterlief die toch heerlijk in d’r ritme kan blijven, fantastisch! We gaan dit jaar nog 3 dagen weg, naar Disneyland Parijs maar dan is ‘t ook wel weer mooi geweest en ga ik dolgraag weer naar ons kleine maar, oh zo fijne huisje!

 13. Heb dit ook wel eens gedaan, maar vond hij als student vrij saai. Voor mij voelt het niet echt als een vakantie dan. Maar het scheelt wel veel reistijd en geld!

  1. Een vriendin van mij heeft hetzelfde: als ze niet op vakantie gaat heeft ze niet het gevoel dat ze vakantie heeft gehad. Dat is best vervelend.

 14. Toevallig heb ik van de week een blog zitten schrijven over mijn ideale zomer(vakantie) en ik herken bijna alles wat je schrijft. Op vakantie gaan is voor mij heel stressvol. Doe mij die stapel boeken in de tuin maar hoor!

 15. Ik doe het toch liever thuis in het buitenland, maar dit jaar blijven we in Nederland.

  Love As Always
  Dimario

 16. Mijn man zou ook het liefst een thuisvakakantie of op een plek ergens in Nederland vakantie willen houden, ik haa er minder energie uit.

 17. Wat fijn dat jij de thuisvakantie zo promoot, Nicole. Dat geeft me het gevoel dat ik niet de enige ben die graag thuis blijft. Heerlijk, thuis vakantie vieren. Relaxed!

 18. Leuk schrijven en artikel van je met veel tips daarbij. Ga al jaren niet meer op vakantie en op Costa Balcony voel ik mij ook wel thuis als het mooi weer is. En soms heerlijk de natuur in die gratis is te bezoeken maakt mij net zo blij. En dan heb ik ook daarbij enige niksdoen dagen ingesteld en dat houdt in geen huishouden maar op die dagen heerlijk genieten. Met daarbij soms uit eten of wat bestellen.

 19. Ik ben heel graag thuis, we hebben een huisje in het bos, fietsen en wandelen graag, en werken en relaxen heel graag in onze bostuin, .
  Ik ga heel graag op vakantie, een andere omgeving, een andere taal, ontmoetingen met heel andere mensen. Lokale eethuisjes bezoeken, musea en (botanische)-tuinen bezoeken.
  Ik ben een gelukkig en rijk mens dat ik allergoedkoopste van twee werelden ken.
  Vakantie stress etc. heb ik nooit, zogauw we ons huisje afsluiten begint de reis en het genieten en zodra we de deur weer openen, genieten we van andere dingen!
  Thea

 20. Ik ben heel graag thuis, maar een of meerdere buitenlandse vakanties hebben we nog nooit overgeslagen sinds we – 46 jaar geleden – getrouwd zijn. Wij vinden het heerlijk om een paar weken in een totaal andere omgeving te zijn. Genieten dan mateloos van de sfeer, het eten, enz.

 21. Poeh, ik weet het even nog niet. Eigenlijk ben ik ook een van die mensen die wel ‘klaar’ is met thuisblijven. Maar dat zou ook zomaar kunnen komen omdat met corona ook ineens de partner thuis kwam te werken. En dat is op zijn zachtst gezegd niet altijd even soepel gegaan. Het voordeel van met vakantie gaan in het buitenland is de change of scenery. Juist een andere omgeving, zon, zee, strand en minder spullen om je heen doet mij altijd erg goed. Aan de andere kant heb ik geen zin in PCR-testen en quarantaines dus ik vermoed dat als we naar het buitenland gaan, het een ‘veilige’ bestemming zal zijn.

 22. Het grootste voordeel van thuis vakantie is, dat je niks hoef te pakken, niet in de file of wachtrij hoef te staan.
  Gewoon doen wat je zelf prettig vind. Hans

 23. Ik ga dit jaar eindelijk weer op vakantie. Ik vind het heerlijk op nieuwe plekken te ontdekken en andere culturen te leren kennen

 24. Ik ben totaal niet van thuisblijven tijdens een vakantie, want dat voelt voor mij absoluut niet als vakantie plus dan gaan de gewone dingen gewoon door. Vakantie is voor mij vooral een kwestie van genieten in een andere omgeving met andere cultuur. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar onze volgende trip, eindelijk weer naar Oostenrijk.

 25. Ik ben net als jij. Ik ben ook het liefste thuis. Ik ga op mijn balkon zitten met een boek, lekker fietsen, veel naar het strand en een keertje naar de markt. Heerlijk! Vroeger toen mijn dochter nog klein was, waren we ook altijd thuis. Vriendinnetjes die bleven slapen, het badje opzetten in de tuin, een water-hindernisbaan maken, tentjes bouwen en picknicken in het park. En natuurlijk lekker lang opblijven! Ik heb er heerlijke herinneringen aan (en zij ook).

 26. Voor mij is thuisblijven geen vakantie. Staycation komt dan ook niet voor in mijn woordenboek. Wanneer ik thuis ben heb ik toch nog het huishouden, de post, klusjes links en rechts etc. Ik rust pas uit wanneer ik weg ben.

 27. Voor ons geen thuisvakantie , maar wel in Nederland. Ook min of meer thuis want we hebben sinds 1,5 jaar eigen huisje. Heel vertrouwd en heerlijk in eigen omgeving
  Kan in veel punten wel vinden. Je eigen vertrouwde omgeving, eigen spulletjes
  Geen incheck en uitcheck stress
  Gewoon relaxen en genieten

 28. Wij blijven in Nederland. Misschien een paar dagen naar Terschelling toe. Verder loop ik de Nijmeegse Vierdaagse mee en gaan we leuke dagjes uit.

 29. Als ik vakantie heb, dan wil ik er ook echt op uit en weg van de vaste plek waar ik altijd thuiskom. Heerlijk even naar een andere plek waar niets moet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.