Reacties

Obstipatie op vakantie: waarom poepen dan vaak moeilijk is — 42 reacties

 1. Oh jam, lekker onderwerp voor tijdens het ontbijt;). Mijn darmen zijn sowieso regelmatig de weg kwijt, dus ook (en nog een beetje extra) als ik op vakantie ga. Oplossing? Eh...geen idee. Hoewel ik de oplossing wat betreft vakantie wel heb gevonden: Ik blijf heerlijk thuis.

 2. Heel goed artikelen want dit gebeurd bij zoveel mensen, ik heb het ook altijd gehad, vooral het idee van op een vreemde toilet moeten gaan, tot ik een jaar in Australië in hostels verbleef, toen moest ik wel op vreemde wc's gaan en leerde het aardig. Nog ben ik altijd blij als ik weer thuis ben.

 3. Ik vind dat we eens moeten ophouden om altijd over die "WC-rol" te zeuren. Op de meeste campingtoilets is gewoon WC papier aanwezig. En anders neem je toch gewoon wat velletjes wc-papier mee.
  Je hebt gelijk dat de camping wc's niet erg fris zijn en dat die niet bevorderlijk zijn voor een goede stoelgang. Aan te raden is om dus altijd lacceertabletjes mee te nemen op vakantie.

 4. nou dit gaat heel raar klinken maar had ik maar een keer obstipatie!! door lichamelijk issues loopt ik letterlijk 24/7 leeg ....ja lekker verhaal i know haha
  mijn dochters hebben er wel eens last van en die drinken heel veel water dan en dan komt het ook goed ;)

 5. Jeej, dit artikel hoort bij mij. Het komt niet vaak voor dat ik op andere plekken naar de wc ga. Onderweg naar Spanje werd ik bijna gedwongen om te gaan xD
  En op het werk kies ik altijd hetzelfde toilet. Dat is ook weer zoiets :)

 6. Zelf geen probleem mee, maar onze dochter wel. Op vakantie in Griekenland kopen we daarom altijd een klein flesje olijfolie en dan lekker dippen met getoast of gebakken brood en wat zeezout. Ze vindt dat heerlijk en het helpt de stoelgang enorm.

  • Wat een grappige wending Melissa! Op vakantie is bij jou de stoelgang dus juist beter dan in je gewone dagelijkse leven? Heb je dan bijvoorbeeld een stressvol leven en ontspan je op vakantie? Ik zit nu te denken hoe dat kan.... ; )

 7. Dit is één van de redenen waarom ik zelf niet op een camping vakantie kan en wil vieren.. zoveel ongemakken en nachtelijke wc bezoekjes, zo ongemakkelijk. Nee geef mij maar een fijne kamer met een eigen wc, ik heb zelf veel darm problemen en zo’n kleine aanpassing vergroot de vakantie pret enorm!

 8. Als kind had ik er last van. Reden? Geen flauw idee, geen van de redenen die jij noemt. Als wij op een camping aankwamen werd eerst het sanitair gekeurd, alleen bij brandschoon gingen we een plaatsje kiezen op de camping. Mijn moeder had altijd van die papieren wc-bril-dekjes mee, en ik had echt geen stress of zo, lekker actieve vakanties hielden wij! Maar zij loste het simpel op: ontbijtkoek mee, de eerste dagen moest ik een paar plakken per dag eten, en daarmee was het probleem voor de rest van de vakantie opgelost. Na mijn kindertijd nooit meer problemen gehad, maar misschien heeft iemand anders iets aan de tip van de ontbijtkoek!

  • Misschien was het dan toch onbewust de overgang van thuis naar een vakantieplek die doorwerkte in je lichaam. Mooi dat je moeder een simpele en effectieve oplossing had.

 9. Herinner me een aantal horror-toiletten zoals die ene in West-Afrika, waar de witte mevrouw naar toegebracht werd om zich te 'ontlasten'. Het gebruikte toiletpapier tot een hoogte van 30 cm naast de pot en de pot uhm...nogal vol.

  Ik hield het wel op.

  Of die openbare toilet op doortocht, tijdens een stop in Libie. Alleen een gat in de vloer op een keurig vliegveld met grote portretten van Kadafi.

  Ik hield het wel op.

  Niets zo fijn als lekker thuis op je eigen toilet kunnen gaan wanneer je moet!

 10. Haha, wat een onderwerp voor een blog. Maar nee, gelukkig nog nooit last van gehad. Ik moet wel zeggen dat ik het kamperen, in de zin van gemeenschappelijke toiletgebouw, inderdaad een stuk minder vind, vooral als het in het voorseizoen ook nog eens gemengd is. Daarom huur ik liever een stacaravan zodat we in ieder geval ons eigen sanitair hebben.

 11. Gelukkig heb ik er weinig last van want als ik moet dan moet ik haha. Maar ik probeer wel een schone toilet te vinden want ik kan niet overal.

 12. Grinnik. Ik ga gewoon niet op vakantie. Probleem opgelost. Ik hoef ook nooit als ik ergens anders ben (op mijn werk bijvoorbeeld of bij familie). Oost West, thuis poept het best :-)

 13. Wat een goede tips! Ik zit vooral met het privacy gedeelte. Ik kan echt niet naar openbare toiletten en ga altijd als ik op vakantie ben op de rustigste momenten van de dag / avond / nacht naar de wc

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>