Tropische hitte: 3 tips uit de tropen!

Tropisch warm: tips uit de tropen
Deze meneer straalt gewoon al rust en koelte uit : )

Marianne van der Kooy woont in de tropen. Op haar blog kwam ik een interessante post tegen over hoe de lokale bevolking leeft bij permanent tropische temperaturen. Marianne schrijft:

‘Wat doe je als je in een land woont waar het kwik nooit onder de dertig graden duikt? En hoe ga je daar het beste mee om?’

Ik las met veel genoegen haar beschrijving van het leven daar, en wat wij ervan kunnen leren!

3 Tips uit de tropen van het blog Tropics Writer

 1. Leef met het ritme van de dag. Marianne beschrijft dat de locals bijvoorbeeld al om 5 uur ‘s ochtends opstaan, omdat de temperaturen dan nog niet zo hoog zijn.
 2. Neem rust op het heetst van de dag. De locals nemen dan een ‘powernap,’ vertelt Marianne. Hoewel ik me afvraag of de locals dat ook zo noemen ; )
 3. ‘Lentement’ is het toverwoord. Het tempo ligt traag, in ieder geval voor onze begrippen.

Samenvattend

Het Knmi heeft voor komende week weer een hittegolf voorspeld. Laten we doen als de locals in de tropen: slapen op strategische momenten, actief worden als het relatief koel is en een lager tempo hanteren.

Lees hier Marianne van der Kooys hele post!

Meer tips? Lees dan 34 tips om koel te blijven tijdens een hittegolf!

Wat zijn jouw plannen de komende hete dagen? Mijn plan is om alle luiken dicht te doen, ‘s nachts te luchten, en overdag binnen te blijven. En Louis Theroux documentaires te kijken : )

Similar Posts

20 Comments

 1. Heerlijk. Toen we in Kroatië woonden, had ik in de zomer ook een heel ander ritme. Inderdaad heel vroeg op, s middags slapen en thuis met luiken dicht en s avonds lekker naar buiten. Maar nu ik zo weinig zon en warmte krijg in het jaar absorbeer ik elke straal zon die ik kan krijgen en ga ik dus de volgende dagen zoveel mogelijk naar buiten. Het voelt een beetje alsof ik een reserve warmte moet opbouwen voor de rest van het jaar.

 2. Gelukkig kan ik vrij goed omgaan met hitte. Ik ben ook van ‘s morgens in de vroegte wat doen, rest van de dag zo min mogelijk. En als ik tóch een keer vind dat ik het heel erg warm heb, duik ik lekker in de auto met airco en rijd ik doelloos wat rond.

 3. Ik kan er goed tegen. Vanmorgen hard gewerkt in huis waar het koel is. Vanmiddag een paar afleveringen van the handmaids tale gezien
  Vanavond om een uur of half negen een uurtje wandelen

 4. Makkelijker gezegd dan gedaan. De werkende mens kan zich dat niet veroorloven, al zijn er wel bedrijven waar je vroeg mag beginnen om vroeger naar huis te kunnen.
  Ik kan er absoluut niet tegen en blijf gewoon binnen, lekker in de airco.

  1. Je hebt helemaal gelijk Myriam. Dit is vooral mogelijk voor mensen met wat meer persoonlijke vrijheid zoals gepensioneerden en zzp’ers die hun eigen tijd kunnen indelen.

 5. Voor de werkende mens is het vaak niet mogelijk om haar of zijn eigen werktijd te bepalen. Wij hebben ons werkend leven achter ons en kunnen dat gelukkig wel. Dus wat doen we nu, nou vanmorgen 55 km gefietst en vanmiddag keek manlief naar de Tour en werkte ik in de tuin en werd goed voorzien van, op zijn tijd, koffie en frisdrank. Héérlijke dag.

 6. Was het maar zo makkelijk voor de mensen die gewoon moeten werken. In Frankrijk heb ik dit ook gezien trouwens. Die doen gewoon niks als het te warm is.

 7. Ik heb een tijdje in het Midden -Oosten gewoond, daar werd het in de zomer bijna 50 graden. Alles is ingesteld op de hitte , overals airco.
  Nu woonachtig in Frankrijk pas ik mij wederom aan . Smorgens vroeg op, op de heetste uren rustig aan of een siësta .
  S’avonds weer werkzaamheden. Vandaag was het 41 graden, dat wordt de komende dagen ook verwacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.