Reacties

Tropische hitte: 3 tips uit de tropen! — 20 reacties

 1. Heerlijk. Toen we in Kroatië woonden, had ik in de zomer ook een heel ander ritme. Inderdaad heel vroeg op, s middags slapen en thuis met luiken dicht en s avonds lekker naar buiten. Maar nu ik zo weinig zon en warmte krijg in het jaar absorbeer ik elke straal zon die ik kan krijgen en ga ik dus de volgende dagen zoveel mogelijk naar buiten. Het voelt een beetje alsof ik een reserve warmte moet opbouwen voor de rest van het jaar.

 2. Gelukkig kan ik vrij goed omgaan met hitte. Ik ben ook van 's morgens in de vroegte wat doen, rest van de dag zo min mogelijk. En als ik tóch een keer vind dat ik het heel erg warm heb, duik ik lekker in de auto met airco en rijd ik doelloos wat rond.

 3. Makkelijker gezegd dan gedaan. De werkende mens kan zich dat niet veroorloven, al zijn er wel bedrijven waar je vroeg mag beginnen om vroeger naar huis te kunnen.
  Ik kan er absoluut niet tegen en blijf gewoon binnen, lekker in de airco.

  • Je hebt helemaal gelijk Myriam. Dit is vooral mogelijk voor mensen met wat meer persoonlijke vrijheid zoals gepensioneerden en zzp'ers die hun eigen tijd kunnen indelen.

 4. Voor de werkende mens is het vaak niet mogelijk om haar of zijn eigen werktijd te bepalen. Wij hebben ons werkend leven achter ons en kunnen dat gelukkig wel. Dus wat doen we nu, nou vanmorgen 55 km gefietst en vanmiddag keek manlief naar de Tour en werkte ik in de tuin en werd goed voorzien van, op zijn tijd, koffie en frisdrank. Héérlijke dag.

 5. Ik heb een tijdje in het Midden -Oosten gewoond, daar werd het in de zomer bijna 50 graden. Alles is ingesteld op de hitte , overals airco.
  Nu woonachtig in Frankrijk pas ik mij wederom aan . Smorgens vroeg op, op de heetste uren rustig aan of een siësta .
  S’avonds weer werkzaamheden. Vandaag was het 41 graden, dat wordt de komende dagen ook verwacht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>