Reacties

42 tips om koel te blijven tijdens een hittegolf! — 85 reacties

 1. Leuk hoor die tips! Vooral die lakens in de koelkast.
  Maar ik ben zo blij met deze zomerhitte net zoals ik dol was op de afgelopen winter. Ik hoop dat we straks een heerlijke frisse, kleurrijke herfst krijgen met zo nu en dan van die woeste wolken (-:

 2. goede tips, ik kreeg er al veel mee van thuis vroeger. Lakens in de koelkast lijkt me wel een gedoe hoor, wij hebben een dekbed, denk niet dat dat past :-) ik zet het waterbed wel iets kouder.. maar ik ga er in ieder geval een paar in de praktijk brengen morgen, dankjewel!

 3. Ik vind de warmte heerlijk...heb er weinig last van ook.
  En mijn tempo aanpassen met werken is helaas niet mogelijk, werken in een verpleeghuis is altijd druk, sjouwen en tijd te kort.
  Ik ga gewoon door , en bedenk dat ik over een week vakantie heb....Op naar de volgende warmte in Spanje hahaha. Ach het kan mij niet warm genoeg zijn, heerlijk de zomer!

 4. leuk al die ideeen, maar ik moet toch een waaarschuwing geven. een natte lap of sjaal in je nek is geen goed idee, daar lopen namelijk aderen die direkt naar je hersenen gaan en doe je dat dan kan je in shock raken. geleerd op een eerste hulp cursus.

 5. Hou voorkom ik dat ik levend verbrand in mijn elektrische rolstoel. Armleuningen, voetplaat, kuitsteun zitting alles gaat koken! Tips zijn welkom en ja een handdoek is fijn op de zitting maar die verschuift ook en word ook nat van het zweet zit er dan dubbel onder gevolg huidproblemen. Al een paar jaar kom ik dit probleem tegen en vind nog steeds geen echt goede oplossing. Wie weet iemand hier wel :-)

  • De kuitsteun kun je eventueel met isolatie materiaal voor waterleidingen bekleden. En daar doe je dan een oude sok overheen zodat je het isolatiemateriaal niet voelt. Voetplaat, kun je daar eventueel karton om heen maken? Ik weet het niet zeker of dit kan.

   Mijn moeder loste het probleem met te warme armleuning in de auto op door er een kleine gasten handdoek om heen te draaien en vast te zetten. Wordt dat ding vies, dan wast ze hem gewoon mee met de rest van de was. Wat de zitting betreft, er bestaan handdoeken die je om de zitting van een tuinstoel doet. Het is niet meer dan een grote handdoek die aan een korte kant is omgeslagen en dan aan de zijkanten is vastgenaaid. Er is vast wel iemand die zoiets voor je kan maken uit een badlaken/ saunalaken. Als je er striklintjes aan vastmaakt blijven ze ook nog zitten.

   Ik weet niet of bovenstaande oplossingen kunnen werken voor jouw rolstoel, ik heb in de kliniek waar een familielid van mijn woonde zo veel verschillende soorten en maten gezien.

 6. Leuke tips! Al dnk ik niet dat het goed is voor je matras om er een natte handdoek op te leggen. Ik zet vanavond een plantensproeier op mijn nachtkastje. Vannacht zat ik beneden op de bank met een coldpack op mijn voet. Handig ivm de warmte, maar ik deed het vooral vanwege mijn jeukende/opgezette voet. Van een bijensteek kunt je echt lang last hebben. Een idee om hier een blogje aan te wijden? Ik dacht dat de angel er met een pincet uitgehaald moest worden. Helaas krijg je dan dus veel meer gif in je huid dan wanneer je de angel er met je nagek voorzichtig uitschuift.

 7. Goede tips! Water in de vriezer vind ik altijd een goeie! Voor de rest veel airco en huis door laten waaien (behalve, als je als mijn huis de ramen aan de zijkant hebt waar geen wind staat -_-). Voor de rest moest ik door je artikel denken aan een artikel van Kakhiel ook over de warmte.

 8. Ik vind de warmte lekker maar van mij mag het ook wel eens gaan regenen. Toch handig die tips uit je blog aan sommige dingen had ik helemaal niet gedacht

 9. tip 88 : Strand.....Ga of supervroeg, zeg 8 uur ofzo en ga dan om 11 uur weer weg...(met jonge kinderen, want die zijn toch met het krieken der dag wakker) of laat in de middag (dat doe ik t liefst), zeg 4 uur naar het strand, neem broodjes ofzo mee, en blijf tot zonsondergang, en kom met koude voeten thuis.
  Douchen en slapen, mee hoeft t niet te wezen....

 10. Zoveel ideeën en tips! Wij kochten een aantal jaar geleden een mobiele airco en die heeft al veel dienst bewezen! Waaiertjes zijn dan leuk voor overdag, net als waterspelletjes natuurlijk!

 11. Hahaha speel vampier. Ik moest om sommige echt lachen. Veel ken ik gelukkig al. Maar ben blij als het allemaal weer voorbij is en gewoon onder de 25 is hoor

 12. een sportbroekje aan of kort broekje zodra ik thuis ben en slippers aan. alles in huis dicht houden, rolluiken omlaag en dan hopen dat het iets koeler is in huis!

 13. Fijne tips! Alhoewel je mij niet hoort klagen. Ik ben dol op tropische warmte... Deze zomer van mij eeuwig duren. Alhoewel ik 's nachts nog wel een paar keer wakker word van de warmte...

 14. Woooow dat zijn een hoop tips! Ik ga ze zeker proberen. Die met de fles met ijswater bij de ventilator heeft mijn vriend vannacht ook nog geprobeerd. Eens vragen of het ook hielp haha

 15. Met deze hitte zijn alle tips welkom, heel fijn dit dus. Ik kan heel slecht tegen dit weer, het is ook echt een ramp voor mijn suikerwaardes (diabetes type 1) dus ik ontwijk zoveel mogelijk de hitte wat helaas bijna niet te doen is momenteel.

 16. Wat goede tips! Goed idee lakken in de koelkast, alleen moet de koelkast even ruimte maken voor de laken. Ik gebruik saroeng pantai, niet dik dus heerlijk voor dit warm weer

 17. en nog een goede tip,ga voor je naar bed gaat onder de ijskoude douche,en neem een fles ijs mee naar bed,wrijf die over je lichaam terwijl je in je bed ligt,ik bedoel gewoon een lege fles vullen met water en laat die bevriezen in de vriezer. heerlijk verkoelend en je slaapt lekkerder

  • Ik zet inderdaad s avonds alles open. En veel drinken. Maar ik heb er nooit zo n last van. Ik houd van hitte!

 18. Gelukkig heb ik totaal geen last van de warmte. Ik vind het juist heerlijk en dan vooral omdat het me helpt om een beetje rustiger te gaan leven. Lakens uit de koelkast lijkt me trouwens echt véél te koud, zelfs bij een hittegolf. Zou niks voor mij zijn.

 19. Ik ben nu al klaar met die hitte! Maarre, een natte handdoek op je matras? Lijkt me niet zo goed voor je matras?

  Ik heb trouwens gisteren onze pakketbezorger - die altijd superaardig en vrolijk is - blij kunnen maken met een ijsje.

 20. Mooi schrijven met tips Nicole. Zelf leg ik een nat washandje in diepvries en als ik ga slapen neem ik deze in plastiek zakje mee en zo nodig leg ik deze op voorhoofd en soms op buik waardoor ik heerlijke koelte ontvang. Tevens bedankt voor je mooie reactie op de blog(s) wat ik ook altijd erg waardeer om te mogen ontvangen.

 21. Dan heb ik nog twee tips:
  * Hang overdag buiten natte witte lakens voor het raam of ramen, dat koelt ook af.
  * gebruik een slowcooker als je toch warm wilt eten. Een slowcooker gebruikt weinig energie en geeft ook niet veel warmte af.

 22. Handige tips! Echt nu ik 37 weken zwanger ben. Een goede is ook een zakdoekje tissue natmaken en dan even voor de ventilator of airco houden, leg het vervolgens in je nek op je polsen of in je knieholtes. Werkt heel snel en ook fijn tijdens een warme autorit.

 23. 37, stop een fles whiskey in de vriezer, wacht totdat het goed koud is en neem een goede borrel. Als je een goede borrel hebt genomen, slaap je alsof er geen hitte meer is.

  Love As always
  Di Mario

 24. Goede tips! Ik ben helaas een van de mensen die nog al slecht tegen de warmte kunnen. Dus de meeste van deze tips zijn hier al regelmatig uitgeprobeerd. Echter elke hittegolf ben ik weer duizelig en misselijk zo irritant

 25. Voldoende tips om uit te proberen, zelf heb ik gelukkig een mobiele airco en doe ik regelmatig een voetenbadje maken. Veel water drinken vooral!

 26. Ik zou heel graag een airco willen maar dat willen veel bewoners van ons appartementencomplex niet. Ze zijn bang dat de aircokast lawaai maakt. Oude, antieke informatie.
  We gaan volgend jaar in ieder geval buiten zonnewering aanbrengen. Dat scheelt ook weer een beetje.

 27. Wij mensen kunnen in de schaduw, binnen blijven enz. (Mensen met een beroep die buiten moeten werken uitgezonderd) Wat denk je van die koeien en schapen die nergens een spatje schaduw hebben en de hele dag in de zon moeten blijven. Kunnen ze tegen zeggen de boeren. Maar als er al een boompje staat kruipen ze er met z’n allen onder. Ze voelen het verschil dus echt wel. Zou die boeren er wel eens een uurtje bij willen zetten. Maar een paar boompjes scheelt weer gras of hooi opbrengst.

 28. Vandaag heb ik het maar zelden warm gehad, al vroeg met de gekoelde stadsbus, dan een lange tijd in een gekoelde ruimte, terug met de stadsbus.
  Ik was blij dat ik kon opwarmen toen in de stadsbus uitstapte. Hans

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder