Reacties

Zelf ijs maken: top 9 recepten! — 36 reacties

 1. Dat boekje van Carlina ziet er heel leuk uit :-)
  Ik maak altijd ijs van bananen. Van die hele rijpe, die pel ik af, breek in stukjes en voor drie personen doe ik ongeveer vier bananen in een diepvrieszakje. Dan de vriezer in en de volgende dag de bevroren stukken banaan een minuut in de magnetron omdat mijn blender niet sterk genoeg is. Dan de stukken banaan in de blender, schep jam (meestal zelfgemaakt frambozenjam) erbij en een flinke scheut sojamelk. Dan mixen tot de consistentie van softijs en soms lijkt het meer een milkshake. Het lijkt me leuk om dit eens met cacao uit te proberen, maar jongste zoon kan niet tegen cacao. Je kunt allerlei soorten fruit toevoegen, die jam is gewoon makkelijk. IJs maken met melk is met vier melkintoleranten niet handig. Ik eet trouwens geen ijs, ik vind het te zoet. Vroeger vond ik hazelnootijs erg lekker en dan vond ik 1 bolletje al meer dan genoeg.
  Vroeger had ik ook van die tupperware setjes om ijs te maken. Heb nu spijt dat ik ze weggedaan heb. Met fruit, kokosmelk etc is er ook dan genoeg te experimenteren :-)

  • Dat maak ik dus ook als veganist. Gewoon rijpe bananen in stukjes invriezen. In mijn geval ook even kort ontdooien omdat de staafmixer niet sterk genoeg is. Scheutje sojamelk erbij en idd evt ander fruit of cacaopoeder. Of wat te denken van cacaopoeder en 100% pindakaas :) of ook lekker een scheutje amandelaroma :) En dan nog evt lekker aftoppen natuurlijk met slagroom (soja topping in mijn geval) en nougatine :) Super makkelijk en goedkoop ijs. Je schijnt het ook van mango en ananas zo te kunnen maken, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

 2. Ooit in een ver verleden hadden we een ijsmachine, volgens mij woonden we alletwee nog thuis en kochten we samen een ijsmachine, omdat wij gek zijn op ijs.
  Maar goed,dat is al zo lang geleden en hebben we die ijsmachine niet meer;)
  Wij halen zelf lekker onze ijsjes bij lekkere ijstentjes, en op mijn werk maken we ook zelf ijs, echt banketbakkers ijs, heerlijk, dus daar neem ik geregeld van;)

 3. Ik heb het wel geprobeerd en het ijs was ook best lekker van smaak.

  Echter er ging zoveel verloren. Als het ijs klaar is zit er veel aan binnenkant van de vriesbak bevroren en dat kreeg ik er dan niet uit. Wat ik er wel uit kreeg en in de vriezer zette was dan bij het later willen eten zo hard en niet meer schepbaar.
  Daarom ben ik ermee opgehouden.

 4. Ik wist zelfs niet dat het mogelijk was zonder machine!
  Thanks voor de tip! Ik ga het alvast eens proberen.
  Zonder machine dan, geen zin om nog meer toestellen in m'n keuken te hebben. Die nemen zoveel plaats in beslag en het is nu niet alsof je dat 2 keer per week gebruikt ook, hè ;)

 5. Ik maak zelf geen ijs.
  1 te veel gedoe.
  2 te dichtbij dan met het ook op snoepen.

  Ik haal ze bij die Duitse winkel L ...... Lekker.
  Ijs met nootjes ,6 in een doosje ,nog geen 3 euto
  Dan eet ik er rustig 2
  Daarna een verlicht klusje van mijn lijstje doen om te bewegen.

  Schepijs van de Italiaan stragiatella,framboos,vanille. Om bij te watertanden.

 6. Gisteren nog; een bak magere kwark, wat citroensap, een pakje (supergoedkope)slagroom voor het romige mondgevoel, een lepel zelfgemaakte jam erdoor heen (of wat ik aan smaakmaker in huis heb en in de ijsmachine. Ik heb er eentje (al jaaaaaaren) van Philips met een inzetbak die je in de vriezer zet en die koud wordt. Wel af en toe even over de bodem roeren om vastvriezen te voorkomen. Je ziet aan de structuur of het goed is. Nou ja..ik dan.

  Half uurtje draaien en heerlijk ijs. Het is inderdaad wel zo dat de rest die ik in een bak invries, keihard wordt. Er zitten geen zachthouders in zoals ijs uit de winkel, dus geduld als je de volgende dag een portie ijs wil. Even laten ontdooien en dan staafmixeren voor algehele zachtheid.

 7. Ik heb die roze magimix maar vind het een onding. Hij wil nooit in elkaar en doet het niet denderend.
  Ik gebruik nu de bak ervan en roer het dan zelf tot ijs.
  Ik maak heeeeel graag ijs. Vooral chocolade! Ik gebruik daarvoor rijstroom, honing en rauwe cacao. Net zo lekker als bij de ijsboer en zonder suiker en zuivel :)
  Ik zal weleens een receptje posten!

 8. Oh ik ben gek op ijs (en dl sinds kort ook). Heb het zelden in huis, dus ala ik er zin in heb, wil ik het ook gelijk hebben, dus dan is de winkel een stuk sneller. Bananenijs (milkshake) maak ik wel eens zelf

 9. Ijs mmm heerlijk vooral nu met deze temperaturen.Wij komen niet echt verder dan van die 4 ijsvormpjes die je zelf kunt vullen met sap of water met een smaakje invriezen en klaar;) Echt zelf ijs maken hebben wij nog nooit gedaan. Ik schrok wel van de prijzen van die ijsmachine,s dan inderdaad maar een keer naar de italiaan.
  Ook ik wist niet dat je eigenlijk maar weinig ingrediënten nodig hebt. leuk om te lezen.

 10. Ik heb al jaren een philips ijsmachine. In de zomer maak ik regelmatig ijs van alles wat maar voorhanden is: aardbeien, rabarber, bananen. Op vaderdag heb ik zelfs een keer man die een groot liefhebber is van het zwarte goedje met dropijs verrast. Wij eten het dan als dessert, niet als tussendoortje Sorbetijs is echt amper werk, roomijs is iets bewerkerkelijker als je het goed wilt doen, maar met een blikje zoete gecondenseerde krijg je heel snel een acceptabel resultaat. Meestal maak ik het ijsmengsel ruim van te voren in zet het weg in de koelkast. Met een mengsel dat door en door koud in de machine gaat is het resultaat nog beter.

  Grote voordeel van de ijsmachine is dat je weet wat er in zit, je met allerlei smaken kunt experimenteren en voor een groot gezin is het een stuk voordeliger dan een bak (kwaliteits)ijs.

 11. Venezia ken ik natuurlijk wel :) Een ijsmachine heb ik staan en slechts één keer gebruikt, zonder succes. Door dit artikel krijg ik wel weer zin om het te proberen.

 12. Heel even dacht ik: zo moeilijk is het niet, dat kan ik ook. Maar toen kwam het verhaal over de ijsmachine en tja, die vind ik toch echt te duur. Ik koop mijn ijs wel gewoon. Ook goed voor de ijssalons;).

 13. Ik haal alle ingredienten keurig op elkaar afgestemd en goed gemixt in 1 bak supermarktijs. Scheelt tijd en energie. Moet al 160 worden wil ik ooit met een ijsmachine goedkoper uit zijn. M'n goedkoopste methode is een literbak huismerk. Kost me 40 ct per ijsje. (Kan goedkoper met C-merken, maar die zijn doorgaans niet echt lekker.) Haal onderweg vaak van die kleine Hertog-achtige 200ml bakjes voor circa 1 euro. (Zelf wel een lepeltje meenemen.) Bij ijssalons mag je voor de helft daarvan 1,50 tot 1,90 betalen. Losse magnums (die ik niet lekker vind) zijn nog wat duurder, vooral bij (tank- of NS-)stations, waar het bij 2,75 euro start. Van zo'n prijs valt natuurlijk wel snel te winnen.

 14. Heerlijk ijs met 2 ingredienten. Bevroren fruit zoals Mango (koop zak bij AH) dan griekse yoghurt, of slagroom of cocosmelk. In de blender en klaar. Doe er soms cocosrasp bij. Er hoeft geen suiker of wat dan ook bij. Kan met elk bevroeren fruit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>