Reacties

IJsjes van vroeger — 30 reacties

 1. Ik ben van 1953, ik geloof niet dat we van die voorverpakte ijsjes hadden. Volgens mij kreeg ik alleen een ijsje bij bijzondere gelegenheden. Er verscheen wel een een ijswagen in de straat, maar die was niet voor mij bedoeld... Ik was vroeger ook geen echte zoetekauw.

 2. Wij mochten af en toe een schepijsje halen. 5 cent. Soms een Jamin wafelijsje,maar dat was duurder. Nu eten we nog wel eens een ouderwetse mini-magnum

 3. Ik kreeg als kind van die bevroren 'zakjes'. Meest nostalgische daaraan: stukje keukenpapier erom tegen de koude handen. Volgens mij zijn ze overigens nog steeds te koop. Ik kom er alleen even niet op hoe het heet.

 4. Tja, het is buiten herfst hè. Ijsjes? Ja, op vakantie, we hadden een caravan, de " raket" nog altijd heerlijk. En de Split, was erg luxe.
  Thuis, na school soms bij Jamin, zo'n " blok" met wafeltjes herinner ik me. (Ik ben van 63)....
  Ik vind de ijsjes nu ineens weer érg duur!

 5. Zo'n 60 jaar geleden had je rode waterijsjes verpakt in zilverkleurig papier. Verrukkelijk waren ze!
  Ineens waren ze nergens meer te verkrijgen. Een aantal jaren geleden kocht ik bij de Plus bosvruchtenijsjes en tot mijn stomme verbazing smaakten ze bijna precies het zelfde als de rode waterijsjes van weleer.

 6. IJs van van Bokhoven! Het was echt een geweldige ijssalon in Delft. Vooral chocolade, mokka, meringue vond ik overheerlijk. In de zomervakantie kochten we elke dag een ijsje.
  De ijssalon is intussen verdwenen…

 7. ik ben van '63 en herken de meeste van jouw ijsjes van vroeger. Voeg ik mijn lievelingsijs aan toe: een Bluenix. waterijs, heel erg blauw. Ik heb geen idee meer waar het naar smaakte, maar ik vond het heerlijk.
  de kauwgombal onderin was ook een favoriet trouwens.

 8. Wij kregen een Split of Raket en heel soms zo'n plastic puntje met kauwgombal onderin, die was wat specialer. Bij Jamin zo'n blokje met twee wafeltjes. Nooit een Cornetto, die vonden mijn ouders denk ik te duur. Op vakantie in Duitsland koos ik altijd een roomijsje op een stokje met een kern van karamel. Nog steeds vind ik roomijs/schepijs heerlijk, vooral de smaken met noten, chocolade, karamel etc. Vind fruitsmaken niet lekker.

 9. Van vroeger thuis kan ik me alleen nog maar herinneren dat Het IJsboerke aan de deur kwam. Daar kocht mijn moeder ijs en diepvriesfrikandellen enzo. Van de ijsjes die je kinderen noemden, dacht ik meteen "Ahhh! Een schatkistje!" Die kocht ik voor mijn dochter ook.

 10. Ik ben nog van het tijdperk dat je ijs kon kopen voor een stuiver of een dubbeltje. Als teener mocht ik helpen Jaminijs te verkopen dat waren vierkante blokken al of niet met chocolade in een papiertje. Kortom ik heb alle soorten zo'n beetje zien komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>