Disney XD: stoere zender?

star wars xdAdvertorial

Disney XD is een speciale kinder- familiezender. Ze richten hun programma’s op (stoere) kinderen van 6 tot 14. Disney XD is een onderdeel van de Walt Disney Company. Voor de hele kleintjes is er Disney Junior.

Disney: niet alleen maar lieve prinsessen meer!

Ik associeer Disney altijd nog met sprookjes! Zoals Sneeuwwitje, Assepoester, Doornroosje en de prachtige tekenfilm Alice in Wonderland. Maar ik loop echt zwaar achter! Want sinds Walt Disney het bedrijf Marvel heeft overgenomen, beschikken ze ook over types als Spiderman, Iron Man, X-Men en de Hulk! Dat is wel even wat anders dan die zoete sprookjes. Met de stoere actiefiguren wil Disney behalve de meisjes, ook de jongens wat bieden.

Star Wars Rebels: de strijd tussen goed en kwaad in een tekenfilm

Een goed voorbeeld van een stoere serie is de serie Star Wars Rebels. Het thema is de strijd tussen goed en kwaad. Het kwaad is een valse keizer. En het goede is het kleine clubje rebellen dat dapper genoeg is om tegen die stomme keizer in te gaan. In dat clubje zitten natuurlijk verschillende karakters. Met allemaal hun goed en slechte eigenschappen. Dat maakt dat Star Wars Rebels leerzaam is.

Sterker nog: na het kijken van de video, en het lezen over Star Wars Revels heb ik er 5 levenslessen uit gehaald!

5 Levenslessen uit Star Wars Rebels

 1. Je moet opkomen voor waar je in gelooft!
 2. Niemand is alleen maar goed, of alleen maar slecht. We hebben allemaal onze positieve en negatieve kanten.
 3. Accepteer een ander in al zijn goedheid en slechtheid.
 4. Ook al voelt het soms niet zo, uiteindelijk overwint het goede!
 5. Samenwerken is belangrijk. Samen kun je meer dan alleen.

Welke (levens)lessen haal jij uit de video?

Similar Posts

6 Comments

 1. DisneyXD is geen stoere zender, het is vooral een zender met vreselijk slecht nagesynchroniseerde meuk. Daarom hebben we deze zender ook geblokkeerd op onze tv.

 2. Weet ik ook direct waar ik Tobias niet naar wil laten kijken ;) Maargoed, ik zei ook dat Tobias nooit naar de teletubbies zou gaan kijken en wat kijkt ie nu…. Juist ja. Oeps! ;)

  1. Ik was altijd dol op de Teletubbies Daantje. Stiekem eigenlijk nog steeds. Het is in Teletubbieland altijd zo lekker rustig. En ze maken nooit ruzie.

   Waarom wilde je niet Tobias daar naar keek? Ik ben heel benieuwd!

   1. Ik noemde de teletubbies als voorbeeld omdat ie daar precies op het moment dat ik reageerde naar zat te kijken ;) Maar ik heb in principe niet meer of minder tegen de teletubbies dan tegen andere televisie-programma’s.

    Ik had gewoon het idee dat ik Tobias altijd bij de tv wilde weghouden. En dat doe ik ook het grootste gedeelte van de tijd, maar hij mag van mij altijd een kwartiertje tot max een half uurtje tv kijken op een moment dat ik even iets moet doen zoals koken of dweilen. En teletubbies is dan zwaar favoriet bij hem.

 3. Dochter kijkt liever naar Disney Channel en vooral Good Luck Charlie is favoriet. Zoon is gek op die marvel series maar ook al 14. Ook hier vroeger de teletubbies. vooral zoon was daar dol op. Ik blokkeer niets ze mogen van mij kijken. Vriendinnetje komt hier regelmatig kijken omdat ze thuis niet mag kijken. Dochter speelt liever buiten. Als compromis gaan ze dan eerst buitenspelen en daarna kijken.
  Ilse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.