Bh: beugels of niet?

bh zonder beugels
Bh zonder beugels

Als het om kleding en schoeisel gaat, ben ik net de prinses op de erwt. Ik voel echt álles!

Ik vind iets al gauw te strak of  ‘niet prettig’zitten. Daarom draag ik altijd jersey rokken met elastische taillebanden. En prijken aan mijn voeten meestal Birkenstocks. In Jezusmodel.

Maar ik draag wel een beugel-bh

Dus eigenlijk ben ik verbaasd dat ik een béugelbh draag. Bh’s zonder beugel zitten immers comfortabeler. Maar ondanks mijn bescheiden B-cup heb ik het idee dat bh’s zonder een beugel minder goed steunen. Volgens kenners ondersteunt een beugelbh de borsten inderdaad meer dan een bh zonder beugels. Maar er zijn ondertussen ook bh’s zonder beugels op de markt die goed steunen. Hoewel ík die nog niet gevonden heb. Mijn Hema bh heeft altijd beugels.

Als een bh geen beugels heeft dan laat ik hem links liggen.

Hoe denk jij over beugel bh’s?

Similar Posts

18 Comments

 1. naarmate ik ouder word (lees, iets zwaarder met als gevolg een C/D cup) merk ik dat die beugel bh’s me steeds meer gaan irriteren op het punt waar de beugel stopt. Maar ik heb ook nog geen bh gevonden zónder beugel waarbij het geheel er ook nog een beetje leuk uitziet.

 2. In mijn maat heb je niet eens BHs zonder beugel, behalve voedings-BHs dan. Ik heb ze wel gedragen toen ze nog aan het groeien waren, maar ik heb wel een voorkeur voor mét beugel. Al begint dat ‘s avonds vaak wel wat te irriteren.

 3. huis en op mijn werk in de schoonmaak draag ik een nepversie van die behas die je op teleshopping programmas ziet, zonder beugel dus , want deze blijven beter op hun plek tijdens mijn werkzaamheden en zitten ook veel comfortabeler , nu heb ik niet zon grote cupmaat ,dus of ze met een grotere cupmaat ook fijn zitten weet ik niet. als ik uit ga heb ik liever een beha met beugel aan , omdat net even iets mooier staat , zeker onder een jurkje met een decollete.

 4. thuis en op mijn werk draag ik een nepversie van de behas die je bij de teleshopping programmas voor bij ziet komen, zonder beugel dus. ik vind ze comfortabeler zitten tijdens mijn werkzaamheden en thuis. als ik uit ga draag ik liever een beugel beha zeker onder een jurkje met een decollete dat staat net even mooier

 5. Ik draag altijd bhs met een beugel. Geloof niet dat ze er zijn zonder in cup H En dan weet ik ook niet of Het uberhaupt fijn zou zitten. Savonds als ik op debank plof en niet meer weg ga, is vaak het eerste wat ik doe de bh uit,, wat een opluchting, gr ikke

 6. Ik heb ook bepaald geen kleine cup (formaat waarvan ik zeker weet dat ik daar operatief eens iets aan laat doen, niet de vraag ‘of’ maar meer ‘wanneer’). Toch zijn er wel goed steunende bh zonder beugel (met kan ik echt niet hebben, wordt er benauwd van) maar je moet wel even goed zoeken en vaak ook redelijk diep in de buidel tasten. Vaak is een sport-variant voor grote cupmaten ook prima voor activiteiten buiten sport. Sterker, ik zie mezelf er vaak nog niet mee sporten (daarvoor vaak 2 over elkaar) maar wel ‘normale’ acitiviteiten kunnen dan wel prima.

 7. Het liefst draag ik geen bh. Ga ik de deur uit dan draag ik een elastische bh zonder naden. Ik heb nog wel gewone bh’s liggen. Maar die doen zeer aan mijn ribben.
  Beugel bh’s heb ik nog fijn gevonden in het dragen dus die zul je bij mij niet vinden in de kast.

 8. Grappig hoe dat verschilt. ik vind met beugel juist erg fijn, mits ze niet irriteren idd. vind ze zonder zo schuiven en totaal geen steun geven :( heb een D cup, die altijd al heeft gehangen (weet niet anders, ook toen ik 15 was al, al was t toen nog een C cup) ze hebben flink ondersteuning nodig. paardrijden was een drama. goede sportbeha en een sloggy topje (anderen te slap) eroverheen.. en dan vond ik het nog vervelend.. soms heb ik bh’s die zo fijn zitten dat ik die blijf kopen, maar dan zijn ze opeens weer uit het assortiment.. erg jammer. dan weer een hele zoektocht waar ik een hekel aan heb, naar een fijne bh.. :( zo’n tellsell bh (nou ja de nepvariant) heb ik ook liggen, maar geeft totaal geen steun, dus die kan eigenlijk wel weg. zonde. is gewoon te slap. ik hou t bij een goede beugelbh die goede ondersteuning geeft…

  1. Inderdaad vervelend als een fijn model uit de collectie gaat! Ik vind bh’s kopen ook lastig. En dan heb ik nog maar een kleine cup B nota bene. Maar ik vind het moeilijk om te zien of iets goed zit.

 9. Ik heb altijd een bh met beugel. In mijn maat kan ik ze ook niet zonder vinden, vind ze zo ook wel duur genoeg. Ben zo 100 euro p.stuk kwijt. Maar het laatste jaar ben ik echt aan het tobben met het vinden van een goede bh sinds de zaak waar ik altijd heen ging verhuisd is naar een andere plaats die voor mij niet handig is om te komen.
  Als ik de kinderen ‘s avonds op bed heb en niet meer weg hoef doe ik de bh vaak af en dat lucht wel op…

  1. Dat is een flinke prijs Janneke. Maar ik kan me voorstellen dat bij een grotere maat het heel belangrijk is dat het een goed model is. Kun je jouw model niet via internet kopen?

  2. Ik koop een of twee keer per jaar een of twee bh’s. En daar reis ik rustig 100 km enkele reis voor. Net als voor spijkerbroeken, jurken en schoenen. Ik kan dichtbij huis prima niet slagen. Ik kies ervoor om verder weg te gaan, waar ik altijd het benodigde vind..

   Ik draag altijd een beugelbh, met een strak topje eroverheen. Als ik ga sporten draag ik altijd een sportbeha. Even een beha kopen is een onderneming.. Kan ik rustig zes uur over doen. Op een dag wil ik graag een d cup.. Dat is een lief, leuk schattig formaat.

   Mijn maat online kopen, dat is zoiets als kipfilet gebruiken voor de filet americain.. Of spiritus in plaats van blue Curaçao. Levensgevaarlijk, dus.

 10. Doe mij maar met beugel! Ik heb 75C en met beugel lijkt het toch nog net iets meer. Ik vind beugel bh’s gewoon ook lekker zitten en ik draag iedere dag een bh vanaf het moment dat ik me ‘s morgens aankleed totdat ik ‘s avonds naar bed toega. Zonder bh zal je mij nooit zien want dat vind ik echt vreselijk! Ik heb trouwens 1 bh zonder beugels en dat is voor als ik onder de mri-scan moet, want dan mag je geen beugels.

   1. Ja, je mag absoluut niks van metaal dragen want dan kan de scan mislukken. Er wordt voordat de scan gemaakt wordt ook steeds gevraagd of je per ongeluk geen bh met beugels draagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.