Een goede bh kopen: 3 tips van een bh verkoopster!

een goede bh kopen

Maar liefst 70% van de vrouwen draagt een verkeerde bh-maat, blijkt uit onderzoek! Een goede bh kopen is blijkbaar lastiger dan je zou denken dus.

De simpelste manier om een goede bh te kopen is naar een speciaalzaak gaan. Daar werken mensen die weten waarover ze het hebben. Nadeel is dat die doorgaans duur zijn. Iets goedkoper is een bh kopen bij ketens als Hunkemöller en Livera. Daar kún je uitstekend geholpen geworden, maar het hangt er wel een beetje vanaf wie je helpt. Soms tref je een zaterdaghulp die net begonnen is. In zo’n geval zou ik vragen naar een ervaren kracht.

Let op: niet alle jonge hulpen op zaterdag zijn onervaren. Mijn jongste dochter oogt jong, maar heeft 5 jaar werkervaring. Ze weet precies of een bh goed zit. Ik spreek uit ervaring.

Verderop in deze post lees je 4 dingen waarop je moet letten om de juiste bh te kopen. Ze zijn van mijn jongste dochter en gebaseerd op haar ervaring.

Hieronder een blogpost over een bh kopen die ik schreef in 2011. Ik ging toen een bh kopen voor mijn oudste dochter.

Een goede bh kopen: Hunkemöller?

En dus besloot ik een zaterdagochtend te besteden aan de aanschaf van een góéde bh voor mijn vijftienjarige dochter. Ik vond het mijn moederlijke verantwoordelijkheid voor voldoende ondersteuning te zorgen.

Onze eerste stop was de Hunkemöller, waar de verkoopster haar keurig opmat en concludeerde: ‘Ze heeft maat 60D! En die maat hebben we niet!’ Met wat passen en meten vonden we toch twee redelijke 70D’s, maar eigenlijk moesten we naar de bh-speciaalzaak adviseerde de verkoopster.

Een goede bh kopen bij een Bh-speciaalzaak

De bh-speciaalzaak, Donna Piu, is een winkel waar ik nooit kom, omdat ik me als b-cup, altijd geïntimideerd voel door de rondborstige dubbel-D paspoppen. Maar bij nadere inspectie bleek op de gevel inderdaad ‘speciale maten’ te staan.

We traden een heel nieuwe wereld binnen! Een wereld, geregeerd door kordate vrouwen. Waar een bh aantrekken een kunst, en wetenschap, is. Mijn dochter werd gemeten, en geobserveerd, en toen pakte de verkoopster zelfverzekerd een bh uit de rekken die meteen zat als een huis.

Geïnteresseerd luisterde ik mee naar de instructies die ze mijn dochter gaf: ‘Een bh moet je echt aantrekken. Net zoals schoenen!’ en ze demonstreerde hoe je je borsten netjes in de cups moet schikken.

Toen ik het prijskaartje zag kreeg ik wel bijna een rolberoerte, maar ik heb de laatste tijd veel gespaard, en ik vond het de investering van een verantwoorde bh waard. Bovendien hoop ik dat Maartje later leuke herinneringen heeft, aan hoe ze met haar moeder een echte, góéde bh ging kopen!

Daarnaast schaamde ik me een beetje over de bh die ze aan had toen we binnenkwamen: maat 80A.

Een goede bh kopen in 4 stappen

Het is inmiddels 11 jaar later, en mijn oudste dochter uit de post hierboven woont in Engeland. Een goede bh kopen doet ze nu daar. Maar mijn jongste dochter werkt al 5 jaar bij een lingerieketen! Dus ik vroeg haar wat de criteria zijn voor een goede bh kopen.

Hieronder haar antwoorden, oftewel waar zij oplet bij de klanten die ze helpt bij een bh kopen!

 1. De bh moet een goede omvang hebben. Je twee vingers die je naast elkaar houdt onder de band van je bh kunnen duwen. Vervolgens moet je die twee vingers  2 tot 3 centimeter van je lichaam af kunnen trekken zonder dat het pijn doet.
 2. Bij een beugelbh moet de beugel om de hele onderkant van je borst zitten. Let er daarbij op dat de beugel aan de zijkant niet de borst indrukt. En dat hij ook in het midden je huid aanraakt. Ander is namelijk de cup te klein, de omvang te wijd of een combinatie van beide.
 3. Bij een bh zonder beugel geldt hetzelfde: zorg dat de cup de hele cup bedekt en dat er geen ruimte over is ín de cup. Hij moet je borst goed omsluiten. Let erop dat je je hele borst echt goed in de cup legt als je een bh past. Veel mensen doen dit niet, en kopen daardoor een verkeerde maat bh.
 4. De bandjes op je schouders moeten zo strak zitten dat er nog wel twee vingers naast elkaar tussen kunnen.

Soms is een bepaalde pasvorm simpelweg niet optimaal voor jouw model borsten. Probeer in dat geval een ander model of merk bh. Soms kun je dan te maken krijgen met een andere cupmaat of andere maat in het algemeen. Dat is heel normaal. Houd in dat geval niet krampachtig vast aan het idee dat je een bepaalde maat bh hebt. Dit kan per soort erg verschillen namelijk.

Goede bh winkel

Hoe herken je een goede bh winkel? Het belangrijkste is dat je vakkundig geholpen wordt, en daarnaast dat ze meerdere merken hebben. Dat laatste is omdat merken bij iedereen anders vallen. Een goede bh winkel heeft met meer merken automatisch meer variaties qua pasvorm en maten. Een goede bh winkel heeft ook zogenoemde inclusieve maten denk aan maat 65 en dan ook in combinatie met grotere cups tot G.

Waar bh kopen?

In theorie kun je een bh kopen bij de Action! Of bij C&A, Zeeman, Primark, Hema en de H&M. Daarna volgen de bekende ketens zoals Livera en Hunkemoller. En tot slot kun je een bh kopen bij een echte bh speciaalzaak.

Het hangt allemaal erg af van je wensen voor een bh.

Heb je een kleinere bh cup? Dan is een bh kopen bij een keten waarschijnlijk makkelijker dan voor dames die echt een goed advies en goede kwaliteit bh nodig hebben.

Met mijn bescheiden b-cup kan ik prima goede bh’s kopen bij Bonprix en de Hema.

Een goede bh kopen in 2012

Een goede bh kopen houdt nooit op! In 2012 schreef ik er ook al over!

Toen ik gisteren bij de kapper zat te wachten terwijl mijn middelste zoon werd gekortwiekt, bladerde ik door de bijlage van de Telegraaf: Vrouw. Daarin ging het weer eens over lingerie, en hoe het gros van de Nederlandse vrouwen in de verkeerde maat bh loopt. Een goede bh kopen blijkt bij menigeen niet goed te gaan.

Bh elke 6 a 9 maanden vervangen?! Ja daag!

Dat heb ik allemaal al vaker gehoord, maar ik schrok wel van het advies elke 6 a 9 maanden je bh te vervangen! Eerst moet je een ontzettend dure bh kopen, omdat dat de enige is die aan de eisen voldoet, en vervolgens moet je die ook nog heel snel vervangen! Dat wordt een wel heel duur grapje!

Bh van Daphne Deckers

Zoiets tekent je toch, en dus vond ik mezelf vandaag bij de V&D terug op de lingerieafdeling. En daar hingen bh’s van Daphne Deckers, WOW genaamd.  Aan de bh zat een foto waarop Daphne me wulpse blikken toewierp. Ik ben niet zo’n fan van Daphne Deckers, onder andere omdat ze praat alsof ze een robot is in het programma Benelux Top Model. Maar ook omdat ze zelf toevallig ontdekt is, en er nu genoegen in lijkt te scheppen meisjes die er hard voor moeten werken door de wringer te halen.

Huismerk bh’s en de WOW bh

Maar Daphne Deckers is ook moeder, en ik betrapte mezelf op de gedachte dat een bh waaraan zij heeft meegewerkt wellicht toch wel goed is. Dus nam ik er eentje mee het pashokje in, samen met een setje huismerk bh’s, uit de categorie 2 voor 15,-. Ik begon met de huismerkbh’s die best redelijk zaten, hoewel mijn dadeltrossen inmiddels gekrompen zijn tot maatje A. Als we het huis moesten warm stoken van de bos hout voor míjn deur, dan werd het een koude winter.

WOW bh: Wauw!

Toen kwam het moment voor de bh van Daphne Deckers. Chagerijnig trok ik hem aan, en keek toen verbijsterd naar mijn spiegelbeeld. Daar lagen mijn borsten plotseling als rijpe perziken op een bedje van satijn. Eerlijk is eerlijk, hij zat prachtig, en deed wonderen voor mijn boezem. Helaas was het prijskaartje ad 39,95 een stuk minder prachtig, en dus heb ik de bh een beetje spijtig teruggehangen.

En voor 15 euro heb ik nu twee gewone bh’s die hun werk doen.

Huisvlijt bezoekers over een bh kopen

 • Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb dus zeker wel 15 beha’s… Als het er niet meer zijn. Net als met schoenen is het wel zo: hoe meer je er hebt, hoe vaker je kan wisselen dus je doet er ook langer mee. En ik heb een bescheiden cup B, maar ze zijn wel wat uit vorm geraakt met de jaren. Dus ze moeten wel in een goede bh gehangen worden wil het nog wat lijken ;-)) Ik vind dat ik er beter uit zie met een goede bh onder een goedkoop shirtje, dan met een goedkope bh onder een duurder shirt. Dames met weinig bh’s: hoe doen jullie dat dan met de was? 1 aan en 1 aan de waslijn? (Ilse)
 • In reply to MN. Ik heb er laatst een docu over gezien. Ben de naam vergeten, maar er is een merk dat (niet bio wel minder vervuilend) gewoon in Frankrijk de BH’s maakt. Maar ja, betere werkomstandigheden, gewone Franse dames die met ziel en zaligheid achter de masjien zitten en minder vervuiling betekent wel een hoger prijskaartje. Misschien zijn die goedkope BH’s wel leuk voor de eigen portemonnee, maar minder voor de beurs van de toekomst…….?
  Ik ben gezegend met de meest bizarre cupvorm. Niets past. Hoe vaak ben ik niet jankend uit de ‘gewone’ Hema/Hunkemoller/vd gelopen? Pfoe, dan maar duur. En ik doe dan wel 2 jaar met 2 BH’s. (En de volgende die ik koop is dus hier in Frankrijk gemaakt! Ben nu al aan het sparen ;-) (Maaike)
 • Hahaha, van dadeltrossen tot rijpe perziken op een bedje van satijn :-) Als je zó tevreden bent, ik zou die 40 euries er toch wel aan wagen hoor! En er dan natuurlijk wel stiekem lekker een paar jaar mee doen he! (Sannah)
 • Dat lijkt mij ook…Voor mij (met een grote boezem ;-)) is het erg belangrijk om voldoende ondersteuning te hebben. Van mijn Mensendieck therapeute heb ik ook geleerd dat ‘ie niet te slap moet zitten. Liever een ‘knellende bh’ (nou ja, ook niet te erg natuurlijk) dan één die slap zit, zeker bij een grote boezem. Daar moest ik wel aan wennen, en nu is het elke avond op de bank – hup BH uit – ;-) … En dan is het eindelijk ontspannen. Maar zonder zou ik ook niet kunnen. Ik koop bij de Hunkemöller het liefst ‘Minimizer’ bh’s. Die zien er mooi uit, zorgen ervoor dat ‘het’ allemaal wat minder groot lijkt en dat vind ik erg prettig. Verder moet je erg letten op de cupmaat – niet te klein nemen! Liever nog een cupmaat te groot dan één te klein. (Suzanna)
 • Ik heb nog nooit meer dan een tientje besteed aan mijn beha denk ik…. Waarom? Ik gebruikte het geld liever voor kleding van de kinderen dan voor een goede bh kopen. Ik gun het mezelf gewoon niet zo en ik vind het ook gedoe om mezelf een goede beha aan te laten meten. Maar ik ben ervan overtuigd dat een goede beha veel beter zit en mijn figuur beter doet uitkomen en daarom ben ik ook wel van plan om ooit eens een goed exemplaar (=juiste maat)aan te schaffen. Alleen komt het er steeds maar niet van ;) (Jeannette)
 • Ik heb hetzelfde probleem, grote cup..  Dat maakt een goede bh kopen duur. Echter ik heb ontdekt dat de After Eden en Sapph beha’s tot cup g gaan. Voor 25-40 euro koop je dan een goede beha die twee jaar meegaat. Ik heb 4 beha’s, en koop dus iedere 6 maanden een nieuwe. Ik let wel altijd op het model, de beugels moeten in het midden tot minimaal 2/3 van de hoogte van mijn borsten komen.
  Daarnaast heb ik drie sportbeha’s voor het sporten, maar ook voor een dag fietsen, klussen en voor de dagen dat ik ongesteld ben, anders is er voor mij geen lol aan… Mijn moeder beweerde ook altijd dat de Hema beha’s heel goed zijn. Tot ze met mij meeging en een Sapph bh aantrok.. Hé, ik heb geen jeuk, geen stekende beugel en ik lijk wel kilo’s dunner op mijn buik. (Samantha)
 • Ik was heel erg blij dat de Hema ineens betaalbare biologisch katoenen bh’s had. Maar ik heb ze na twee keer dragen,  helaas allemaalteruggebracht omdat de maat niet klopte. Opnieuw alles opgemeten en online maten bekeken. Het had moeten kloppen. Ik hoop maar dat het aan mij lag en dat we voortaan met z’n allen heel (milieu- en menswaardig) bewust kopen en alles zo lang mogelijk gebruiken. De kledingindustrie, dus ook de bh-industrie is ongelofelijk vervuilend en buit mensen uit die voor ons genoegen zich te pletter werken voor hongerlonen. Ik koop dus pas weer een nieuwe bh als ie daar niet aan mee heeft gewerkt. En ik geloof niet dat Daphne Dekkers erg begaan is met de rest van de wereld. (MN)
 • Een goede bh kopen doe ik iedere twee jaar. Dat betekent dat ik ieder jaar een paar bh’s koop zodat ik niet alles in een keer hoef te vervangen. Bij het vervangen let ik op comfort en niet aftekenen onder mijn kleding. Maar nu ben ik flink afgevallen (hoera trouwens!) en heb ik drie gloednieuwe (in december gekochte) BH’s die me echt te groot zijn! Dus heb ik toch maar weer een kleinere gekocht, en gelukkig vond ik ook nog een kleinere BH in een hoekje, die ik gelukkig (want: duur gekocht) had bewaard.
  Ik ga de te grote BH’s nog even bewaren, maar hoop dat ik die kilo’s niet terugkrijg. (Bloem)
 • Ik heb dezelfde cupmaat en moet dus ook naar de duurdere klasse voor een goede bh kopen. Ik koop ook pas nieuwe bh’s als ik merk dat de oude niet meer voldoen (slappere bandjes, elasticiteit eruit). Denk ook wel ‘ns dat ik verkeerd bezig ben als ik zie dat je na 6 tot 9 maanden eigenlijk een nieuwe zou moeten. Maar ik geloof dat de rek dan ook uit mijn portemonnee is ;-) Zou het niet weer zo’n commercieel trucje zijn? (Tineke)
 • Wees blij dat je zo goedkoop uit bent en dat een goede bh kopen jou lukt. Ik ben gezegend met grote borsten. Een goedkope goede bh kopen is voor mij geen optie. Laatste bh was 75 euro. Maar ik moet er nog 1, liefst 2 hebben zodat je kan wisselen. Door de zwaarte van de borsten lijkt het wel of de rek er ook sneller uit is. En er moet geen kant onder zitten anders heb ik een hele rode huid die pijn gaat doen. Lastig dus. Ik zou heeeel blij worden van ‘maar’ 39,95… Maar goed. Ik heb het ook heel vaak uitgesteld (het kopen van een beha) vanwege financiën of omdat de kids voor gaan…. Nelly
 • Ik denk dat je op het kopen van een BH echt niet kan en mag bezuinigen als dat enigzins mogelijk is!Hoe vaak ik wel niet vrouwen met een verkeerde maat zie, of hun borsten op hun buik terwijl ze hoger moeten..echt niet te tellen en je ziet het direct aan de bovenkleding. Heb je nu geen spijt dat je m niet hebt gekocht? Had je je niet beter gevoeld als je met een leuk topje kan lopen waarin alles mooi op zijn plek zit? Ja, ik ben fulltime moeder, maar ook vrouw en echtgenoot en ik vind het zeker belangrijk. Ik koop er hooguit 2 per jaar, maar wel mooie! (Wietske)
 • Met maat 65 F kan je niet terecht bij de Hema of C&A, dus viel ik altijd in de dure soorten met heel weinig keus. Ik heb, sinds ik de kringloop en de rommelmarkt heb ontdekt, en onderzocht heb hoe ik de maat kan veranderen nooit meer een bh in de winkel gekocht. Tegenwoordig koop ik ze soms voor 50 eurocent met beugel. (Johanna)
 • Ik heb een onhandige maat (op dit moment )105E, dus budgetverantwoord een bh kopen is een ramp. ik koop wel regelmatig nieuwe omdat ik jojo met mijn gewicht, en dus ook met mijn bh maat. Met mijn plus-size postuur kan een goede bh echt een wereld van verschil maken, dus ik koop er 2 a 3 per jaar. (Consumandertje)
 • Ik koop meestal pas een nieuwe bh als er een echt op is. Helaas heb ik een vrij grote cup (F) en moet ik dus wel de wat duurdere nemen. Meestal rond de 50 a 60 euro. Goedkopere Bh’s zijn er vaak niet in die cup, en als ze er wel zijn dan zit het meestal voor geen meter. Anna
 • Ik ga elk jaar 1 goede bh kopen. Maar daaraan hangt een best prijskaartje. Ik heb er al zoveel verschillende merken gepast en uiteindelijk kom ik toch steeds op dezelfde uit van Prima Donna. Nu heb ik 3 van deze en voor de zomer koop ik een nieuwe en dan gaat de oudste weg. Voordeel is wel dat het elastiek en de vorm heel goed blijven. Uiteindelijk valt de prijs dan wel mee. Met een slecht zittende bh kan je van mooie jurkje of shirt een echte flopper maken. Dat is dan weggegooid geld. Een goed zittende bh is het halve werk. (In rustig vaarwater)

Leestips

Bh’s zonder beugel

Hema bh

Hoe ervaar jij een goede bh kopen?
Beschouw je de kunst van het kopen van bh’s als een onderdeel van de opvoeding?
Heb jij je maat ooit professioneel laten opmeten?

Similar Posts

27 Comments

 1. Een goed zittende BH en een goede slip bepalen je totale uitstraling. Ik heb altijd “peperdure” BH’s en ook onze dochter koopt de betere. Je kunt beter goed ondergoed dragen en goedkopere kleding daarboven als omgekeerd. Ik vind het altijd verschrikkelijk als ik iemand in een prachtig pak zie lopen met “vier” borsten of dat je door je bovenkleding de omtrek van je slip ziet zitten. Ook een dunnere rok/broek en dan het zichtbaar zijn van je string????
  Een witte broek en een bloemetjesslip?
  Ik ben te oud voor deze wereld…..
  maar ondanks een klein inkomen vond/vind ik passend ondergoed het begin van optimaal gekleed te zijn.
  Over een poos ben je ook blij dat je voor je dochter een goede BH hebt aangeschaft. Want het is niet alleen het uiterlijk, ook je rug en schouders kunnen behoorlijk veel klachten geven door zoiets.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 2. OOk ik koop altijd goede BH,s Ik ben nog al groot geschapen Maat 85 I
  Ik wist zelf niet dat die bestonden voordat ik bij een specialiste kwam. Maar vanaf die tijd ga ik altijd daar mijn BH kopen het zit mooie het staat mooiee! Het is wel duur ,maar dat moet dan maar.

 3. Altijd liet ik ze aanmeten vanwege een onmogelijke maat n.l 65 f. Erg duur maar tegenwoordig weet ik ze zelf te vermaken tot een passende b.h en koop ze voor een prikje op de rommelmarkt.

 4. Heb vaak wel duurdere bh’s gekocht, maar de laatste 2x liet ik me verleiden door de hema. En, hoe heerlijk goedkoop ze daar ook zijn, ze zitten lang niet zo lekker als een goede bh van Bonnie B! En voor je rug kan het idd ook een verademing zijn, een goede bh.
  Enne, ik ben het (ondanks mijn leeftijd van 26 jaar) helemaal met Gerrie eens. Die meiden lopen er soms bij, dat kan echt niet! Maar goed, die string boven je broek uit, schijnt bij de mode te horen… Dan maar niet modieus! :)

 5. Mijn moeder heeft me de eerste keer ook meegenomen naar een zaak waar je helemaal werd opgemeten, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daarna ben gevallen voor de koopjes van Hünkemöller. Ik vind het op zich de investering wel waard, maar vraag me ook af of je – als je gewoon een gangbare cup hebt die bij je lijf past – er nu echt zoveel extra aan hebt.

 6. Zelf in een lingeriewinkel gestaan en het klopt wat wordt geschreven. Er zijn zoveel vrouwen die met de verkeerde maat rondlopen, daar schrik je echt van. Dus ik zou via deze weg een oproep willen doen om bij een lingeriezaak (Livera verkoopt ook de betere merken bv) even een keer op te laten meten. ZO belangrijk! :-)
  Er zijn ook echt BH´s die redelijk geprijst zijn..dus laat je niet tegenhouden.

 7. Ik ga ook naar Donne Piu omdat ze daar alleen mijn maat verkopen.
  Peperduur maar het draagt goed. Met een goede maat BH valt het ook niet zo op dat je een grote cupmaat hebt.
  Mijn oudste dochter draagt de kleinste maat en kan bij Hema of V&D terecht.
  Groet Thea

 8. Ik ben nu wel heel benieuwd hoeveel zo’n goede BH kost. Zelf koop ik niet de goedkoopste BH’s maar ook zeker niet de duurste. Ik ben in het bezit van vooral brede borsten cup E Vaak is het zoeken maar uiteindelijk vind ik wel wat en koop er gelijk 3. Zelf denk ik dat mijn BH’s goed passen. Alles zit erin en er puilt niets uit. Ik kan me niet voorstellen dat ik hulp nodig zou hebben bij het bepalen van de maat of om te zien of het goed zit. Maar ik ken de wereld van kordate dames in een lingerie zaak dan ook niet.
  Natuurlijk is het ook hier alle waar naar zijn geld.

 9. Liesbeth, houd je vast, want hier komt de prijs die ik betaald heb: 62 euro…

  Als ik het type krijg ik weer vlekken voor de ogen. Ik heb nog nooit zoveel geld aan een bh uit gegeven, maar hij zit fantastisch.

 10. Zelf heb ik niet zo een gangbare maat en dus ga ook ik naar de speciaalzaak. Al moet ik zeggen dat nu ik de maat en het merk ken, ik er ook al eens een in het winkelcentrum ga kopen …

 11. Mijn moeder wilde mij ook een fijne eerste BH-aankoop ervaring bezorgen, maar de verkoopster zei destijds dat ze zulke kleine maten niet verkochten. AA had ik geloof ik toen nog. Dat was niet zo leuk.
  Nu na een zwangerschap en borstvoeding denk ik erover om weer opnieuw mijn maat te laten bepalen. Zou deze veranderd kunnen zijn?

 12. Een goede BH is eigenlijk het belangrijkste van je hele outfit. De rest van je kleding kan gewoon 2e hands of Zeeman zijn, zolang je BH maar goed is. Zeker in het geval van jonge borsten, want die moeten nog groeien. Een kleine cup als A of AA kan ook zonder BH af en toe, maar alles groter dan een B heeft goede steun nodig. Ik ga zelf ook naar de speciaalwinkel, ondanks dat ik daar eigenlijk geen budget voor heb. Ik heb wel een niet-gangbare maat en wil niet voortijdig hangtieten kweken. Ik pas net in een aantal Triumph’s en soms zijn die in de aanbieding (35 euro ipv 50).

  Als je nog in de groei bent, ieder jaar je even laten meten. Bij uitgegroeide lichamen en borsten om de 2 jaar. De maat kan ook goed verschillen per merk en model.
  1 BH is eigenlijk niet voldoende, 2 of 3 is echt het minimum. Ik was ze in de machine in een waszakje en het zijde/wol-programma. Zo was ik ze niet te warm en worden ze ook niet gecentrifugeerd. Gebruik geen wasverzachter en geen agressieve middelen. Na het wassen zachtjes een beetje uitknijpen en uithangen aan een rekje (of op de stang van het douchegordijn).

  Sommige speciaalwinkels hebben ook een klantenkaart waar je voor korting kan sparen en soms speciale kortingsdagen. De kans is groot dat dochter de rest van haar leven dure BH’s nodig heeft, maar dat is niet erg (vraagt alleen meer budgetplanning). Het kan voor moeder wellicht ook iets zijn de eigen set meisjes eens te laten opmeten en een goede houder aan te schaffen ;-)

 13. Hunckemuller praat me er niet van, ja als je een gangbare maat hebt. 80 euro betaal je zeker voor een goede bh of meer, maar dan heb je ook 1 van een kwaliteitsmerk en met beugel.
  Ik ben ook eens in een winkel geweest waar de mevrouw zei dat ik eerst maar eens naar een chirurg moest gaan voor correctie, daar kom ik dus nooit weer.

 14. Ooit eens naar Trinny & Suzanna (BBC) gekeken die een bekende comedienne britse kleedden voor de BAFT awards. Deze dame bleek geen passend ondergoed te hebben, dus dat werd speciaal voor haar gemaakt. Het bleek een K cup te zijn. Toen ze de BH kwamen ophalen gooide de comedienne de BH over Suzanna’s hoofd en lo and behold er was ruimte over. “I’ve got more boob than you’ve got brain! was het commentaar – hilarisch!

 15. Ik ben erg fan van Maidenform. Hun bh’s zitten heerlijk en staan mooi onder je kleding, zelfs strakke t-shirts. Ze worden onder andere verkocht bij de Bijenkorf en ze kosten tussen de 30 en 40 euro volgens mij. Als er sale is hebben ze meestal wel enkele modellen in de uitverkoop, dus dan sla ik meestal mijn slag. Ik heb veel andere merken geprobeerd, maar kom toch steeds weer bij dit merk uit.
  Groeten,
  B’cupje

 16. Wat een bijzonder blog heb je. Leuk dat ik door jouw reactie op de mijne doorgeklikt heb. Misschien moet ik er ook maar eens aan geloven. Wie weet wat voor advies ik krijg…

 17. Tot voor kort kocht ik voor weinig geld een BH, nu ik nog maar 1 borst heb moet ik naar een speciaal zaak.
  De rekening van de prothese gaat naar de zorgverzekering maar de BH is voor eigen rekening, duur dus..
  Het voordeel is dat het op afspraak gaat en je een hele kamer tot je beschikking hebt ipv een paskamer.
  Het lijkt erger dan het is, ik heb nog nooit een BH gehad die zo lekker zit………..

  Hannah

 18. Ik wou dat ik jouw cups had. Dan zou ik een kast kopen alleen voor mijn lingerie…

  Ik dien er altijd een vermogen aan mijn F-jes uit te geven. Geen ander keuze. In goedkope bh’s in die maat hou je ongeveer een 1/2 uur vol.

  Inmiddels weet ik wel wat ik moet hebben en hou ik die merken (Swegmark en Rosa Faia) in de gaten op MP.
  Gr,
  NZ

 19. Wat makkelijk met een B-cup, ik kan overal bh’s kopen…en ja, er zit er soms eens één tussen die niet lekker zit, maar dat is dan ook niet zo erg.
  Ik koop de laatste jaren wel vooral sportieve bh’s met brede schouderbandjes.
  Groetjes van Kyra

 20. ik ben 42 jaar geleden gestopt met het dragen van een bh, omdat ik niet tegen die knellende bandjes kan.ik had 75a en heb nu 85b, en beslist geen hangtieten, integendeel.
  verleden jaar toen m’n zoon trouwde heb ik bij hunkemoller een bh gekocht omdat het model jurk erom vroeg,ik was blij dat ik de andere dag weer zonder kon.
  voor m’n eigen feest in november ben ik naar een speciaalzaak gegaan, voor € 100,– een marlies dekker gekocht, volgens de verkoopster zou ik die beugel niet voelen.
  vergeet het maar, ik ben blij dat ik weer zonder bh loop

 21. Gelukkig heeft mijn moeder mij ook die les bijgebracht, alleen was de dame in de winkel niet zo tactisch (ik kom nog steeds niet in die keten om die reden – mijn cupmaat is 70 F/G, ook zo onmogelijk – en bij de 1e bh, ik was 15/16, toen al cup C zei winkelmevrouw: zo-ho, jij gaat je moeder achterna). Ja, onderdeel van de opvoeding en ik betaal bh’s al jaren met mn ogen dicht, bij een echte speciaalzaak, waar ik uit een paar bh’s (beperkt aantal merken) kan kiezen, want bij een keten hebben ze niets voor mij… Maar mijn dochters krijgen het zeker ook van mij mee!

  1. Hoi Aline,

   Afgelopen zomer ging ik (46) met mijn dochter (17) voor een goede, stevige BH shoppen.
   Heb grote borsten (cup G/H) en mijn dochter heeft cup F.
   Stonden wij in de HEMA in ons T-shirt, toen de medewerkster tegen mijn dochter ook al zei “zo jij gaat je moeder achterna”. Ik schaamde mij. Uiteindelijk kocht mijn dochter een basic witte BH en ik zelf maar een sportbeha omdat ze geen beha in mijn maat verkochten bij de HEMA.

   Waar kun je een goede BH, en tegen betaalbare prijs kopen, in onze maat ?

 22. Wat is de beste shop voor de grotere formaat vrouw? Ik ben 38 GG en echt niet kunt vinden elke winkel die verkoopt ze deze grote hier in Nederland. Ik heb vond weinig winkels die ze verkopen, maar ze zijn erg duur. Ik heb vaak koop de mijne online bij Bravissimo of wachten tot ik terug ga naar Engeland

 23. Ik heb maat 100GG, erg moelijk om te vinden. Bij slimwear.nl kan ik eindelijk mijn maat vinden, ook niet zo duur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.