Reacties

Bh's zonder beugel of bh mét beugel? Dat is de vraag. — 44 reacties

  • Ik zelf draag eerste een bv met beugel omdat ik zelf een grote maatje hebt. Maar de laatste maanden had ik net lijk je dat het wat pijn deed met die beugel. In December had ik in nl een sport-bh gekocht en nu draag ik dat meestal. Ze zitten echt lekker.

 1. Ik heb best een flinke maat tegenwoordig maar word gek van die beugels. Sport dus dus, of elastisch. Zijn ook wat hoger, zodat een diep decolleté in je jurk niet gelijk teveel zicht op je boezem geeft (zakelijk gezien wel eens handig...)

  Maar ik ben nog zoekende. Aar dé meest lekker zittende beha die ook nog steun geeft.

 2. Vroeger altijd met beugel, luxe en flink aan de prijs. Na borstkanker en bestralingen beugelloos van Anita. Soms met kant en luxe, soms sportmode. Ik heb een flinke maat 90F. Zonder beugel ook goede steun, prijs nog steeds behoorlijk hoog.

  • Ben jij een gelukkig man! Ik zie tegenwoordig veel mannen met zwabberende borsten onder een te strak zitten t-shirt 🤭

 3. Ik heb meestal een bh met beugel, maar vind ze allebei prima zitten, ik heb afgelopen jaar een pr event gehad en daar werd onze maart opgemeten, bleek dat ik toch nog steeds met de verkeerde maat liep ( ik had het al eerder op laten meten). Er werd toen ook verteld dat een bh na een jaar wel echt op is, dat wist ik echt niet.

  • Je moet bh's best vaak vervangen heb ik ook begrepen. Zelfs nog sneller dan 1 keer per jaar geloof ik, maar ik houd me daar zelf totaal niet aan.

  • Ja, daar zeg je me wat inderdaad. Maar ik vind het in een lingeriezaak toch wat duurder dan bij Bonprix, en ik vind het eigenlijk niet fijn om geholpen te worden....

 4. Hahaha, dat een merk nog durft te beweren dat een beugel bijdraagt aan het comfort... Ammehoela ;) Ik heb een beugel-bh liggen, en dat is er een in huidskleur voor witte vrouwen, omdat ik daar geen betaalbare zonder beugel van kon vinden. De rest is allemaal zonder. Veeeel fijner! En inderdaad: mijn wat duurdere sportbh van ShockAbsorber heeft geen beugels en ondersteunt het allerbeste!

 5. Sinds ik wat verontrustende berichten las over de stalen beugels in bh's, draag ik nu bh's zonder beugel, altijd van biokatoen. Zie bijvoorbeeld hulpverleningsforum over bh en AED. En inderdaad zaten de beugels na verloop van tijd niet meer lekker. Bovendien geeft het meer afval als je de bh's weggooit.

 6. Met beugel, ik koop mijn bh's altijd bij een lingeriezaak, particulier, ik word altijd door dezelfde dame geholpen. De bh,s zijn duur maar als je er goed mee omgaat gaan ze heel lang mee.

 7. Zonder beugel, absoluut, als ik ze draag.
  Ik kan ook BH loos.
  Door de prothese en een gelifte borst.
  Maar, soms is een beugelloos bh'tje net wat mooier onder bijv. strakke kleding :)

 8. Sinds de instructeur van de slip- en gripcursus vertelde over waar in je lichaam welke metalen voorwerpen terecht kunnen komen als je een ongeluk krijgt ... beugels uit je bh in je borst of longen, pennen in je lies, brillenpootjes in je gezicht ... Sindsdien koop ik geen beugelbh’s meer en heb ik de beugels gesloopt uit de beugelbh’s die ik had. En doe ik geen pennen meer in jaszakken, en heb ik plastic zonnebrillen.
  Ik vond het toch al ondingen, die beugelbh’s, ik pas niet in een keurslijf .Tegenwoordig ga ik voor comfortabel en praktisch.

  • Jeetje, dat is verontrustend zeg! Zo leer je nog eens wat Justin case. (Grappige naam!) Bij een ongeluk kan een beugelbh het dus verergeren...

 9. Jarenlang heb ik (dure) beugelbeha's gedragen. En altijd knelden ze, terwijl ik me wel de goede maat had laten aanmeten in luxe speciaalzaken.
  Toen ik met pensioen ging, was ik die ellendige dingen zo zat, dat ik ben overgestapt op een beha van de HEMA. Een beha zonder beugel, katoengevoerd, zonder prikkende baleinen aan de zijkant en voor een fractie van de prijs die ik voorheen betaalde. Maar die wel genoeg ondersteuning biedt voor mijn ietwat royaal uitgevallen boezem. Ik heb gelijk een flink aantal aangeschaft en word steeds meer fan van de HEMA!
  Een hartelijke groet van Jo.

 10. Jarenlang zwoer ik bij de beugelbh, maar ik kreeg er steeds meer last van aan het eind van de dag. Sindsdien draag ik de 'zomerbh' = geen bh.
  Maar ik ben intussen wel zoekende naar een fijne vervanger. Eentje die vorm geeft (vooral onder een jurk vind ik het een bh mooier) , maar niet knelt met een beugel. Ik denk aan een padded bh, maar ik heb nog niks geschikts voorbij zien komen.

  Ps: Ik kocht altijd bij een lingerie zaak en liet me altijd helpen. De Bh's van Marie Jo zitten mij altijd gegoten (zelfde maat als jij) en gaan ook jarenlang mee, maar ik denk dat jij ze veel te duur vindt (tussen de €70 en €90).

  • Wat een grappige uitdrukking: een zomer bh is geen bh! Die kende ik nog niet. Het lijkt me best fijn zo zonder bh, maar dat durf ik toch niet goed aan.

   70 tot 90 euro vind ik inderdaad wel even slikken.

  • Hier ook altijd Marie Jo. En als je die in de solden koopt dan valt de prijs erg goed mee! Het enige merk dat me goed past en nergens knelt

 11. Ik word gék van beugels. Dus heb ik alleen bh's zonder. Maar nu ik die leuke bloemetjes zie, bedenk ik me dat ik toch eens wat leukere exemplaren moet gaan kopen. Ik heb alleen saaie zwarte en witte.

 12. Een medewerkster van een lingeriezaak heeft mij eens verteld dat een beugelbeha bedoeld is voor vrouwen wiens ribbenkast wat meer naar binnen staat. Euh... pardon? Een ribbenkast zit als het goed is als een ronde schild om de longen heen. Het lijkt mij dus helemaal niet gezond als je een ribbbenkast hebt dat naar binnen staat, hoe moeten de longen dan uitzetten als je inademt? Maar goed, hiermee probeerde ze de pijn te verklaren die ik altijd krijg van beugelbeha's: ik heb geen beugel nodig want mijn ribbenkast zou volgens haar ver genoeg naar buiten staan. Of een beugel nou wel of niet meer steun geeft, dat kan eigenlijk niet zomaar gezegd worden, want wat wel werkt voor het ene lichaam, werkt voor het andere lichaam helemaal niet. Een beugelbeha martelt mijn lijf en geeft mij te weinig steun, dat is mijn eigen ervaring. Ik ben dik tevreden met mijn beugelloze beha's.

  • Een bijzondere theorie van die ribbenkast! Maar goed, wel sympathiek dat ze zo meedacht voor een verklaring : ) Fijn dat bh's zonder beugel bij jou prima zitten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>