Slapen met bh: do of don't?

slapen met bh

Mijn twee dochters zweren er bij: slapen met bh!

Ik snap daar niets van.

Juist 's nachts is het toch fijn om alle knellende kleding van je af te gooien? Maar mijn dochters zeggen dat ze het gewoon fijner vinden slapen.

Vervolgens las ik warempel dat dag en nacht een bh dragen het geheim is om hangborsten tegen te gaan. Blijkbaar sliep Marilyn Monroe ook nooit zonder bh! Ik besloot het toch eens na te kijken.

Slapen met bh: do of don't?

Don't

Er zijn een aantal enge argumenten waarom je beslist niet moet slapen met een bh. Ze brengen slapen met een bh zelfs in verband met kanker. Maar die argumenten gaan van bepaalde dingen uit, namelijk:

 • Dat je een bh draagt die te klein is waardoor je striemen krijgt en je borsten in je slaap worden afgekneld.
 • Dat je een bh draagt van niet ademend materiaal waardoor je borsten niet kunnen ademen.

Maar een te kleine, niet ademende bh is natuurlijk nooit goed. Dit zijn dus geen goede argumenten tegen slapen met een bh. Een beter argument tégen slapen met een bh kwam ik tegen op de website van Libelle. Daar zeggen ze dat het goed is voor je borsten om 's nachts de ruimte te krijgen. Dat zorgt voor een goede circulatie. Daar kan ik me wel wat bij voorstellen.

Do

Wat zeggen de mensen die beweren dat je juist wel moet slapen met een bh? Zij gebruiken argumenten als:

 • Het beschermt de huid van je borsten tegen rimpels.
 • Ook 's nachts moeten je borsten beschermd worden tegen de zwaartekracht. (maar zeker als je op de rug ligt, lijkt me dat zwaartekracht een kleine rol speelt....)

Slapen met bh: het maakt niet uit!

Het is uiteindelijk heel simpel: wel of niet met een bh slapen maakt niet uit. Tenzij je dus gaat slapen met een te kleine, knellende bh van niet ademende stof.  Dan is het niet comfortabel. Schadelijk is het echter ook niet.

Dus, vind jij het fijner om met bh te slapen? Dat moet je dat vooral doen. Ga dan wel een goede bh kopen die comfortabel zit. Eentje van ademende stof, en bij voorkeur een bh zonder beugels zou ik zeggen.

Slaap bh Hema

Veel mensen zoeken een slaap bh bij de Hema. Maar de Hema verkoopt geen officiële slaap bh's. Maar je kunt natuurlijk best een bh speciaal voor slapen kopen bij de Hema. Kijk dan eens bij hun assortiment van bh's zonder beugel. En kies voor materiaal als katoen of microvezel.

Leestip

Bh's opruimen 

Dragen jullie 's nachts jullie bh? Waarom wel, of juist niet?

Gebruikte bronnen onder andere: Slaapinfo, Libelle.

Similar Posts

44 Comments

 1. Ik heb het al vaker gelezen, ook Britney en J.Lo schijnen het te doen als ik de 'experts' mag geloven.

  Bij mij komt deze essentiële kennis te laat (want doe ik niet), ik kan er dus niet over oordelen of het werkt of niet.

  Groetjes,

  Julia

 2. dat bericht had zo`n 25 jaar eerder moeten komen. ik denk niet dat het nu nog werkt. Ik slaap op mijn rug en ik ziet het zo voor mij als ik mij omdraai dat de cups op mijn rug zitten hihi. lijkt mij erg onpraktisch.
  groetjes, Eugenie

 3. Vroeger deed ik dat ook, omdat ik niet beter wist. Later niet meer, maar ik geloof er niet echt in want de mijne hangen toch echt.

 4. Moet er niet aan denken! Niets lekkerder dan in mijn evakostuum in bed te liggen ;)

  Het zou nu ook niet meer helpen. Ze zeggen dat je borsten hangen zodra je een potlood onder je borst doet en deze blijft zitten. Nou bij mij blijft een hele bruynzeel doos nog hangen ;)

  Fijne zondag!

  Groetjes Isabelle

 5. Beslist niet. En als ik nergens heen hoef en geen visite krijg, draag ik hem overdag evenmin.
  Volgens mij is het ook slecht voor je seksleven als je alles 's nachts verpakt. :o)

 6. hmmm hihihi nee sorry s nachts niet hoor, ik ben ehmm nogal aards ingesteld en vind het gewoon fijn lekker naturel tegen elkaar aan te liggen.Daarbij deel ik de mening dat ff geen elastiek en zo om te bombanella's in toom te houden ook goed is voor doorbloeding enzo.
  Ik vraag me af is er ooit onderzoek naar gedaan in het kader van bv borstkanker???

 7. Jakkes, nee niet in bed. Ik heb sowieso een hekel aan knellende kleding en BH's zouden van mij dan ook helemaal elastisch mogen zijn. gelukkig bestaan die ook wel alleen krijg ik die zo lastig aan en uit.

 8. Misschien als de zwaartekracht nog meer aan kracht heeft gewonnen en je er 's nachts op gaat liggen?
  Zelfs overdag draag ik nu alleen nog figuurcorrigerende hemdjes van de Hollandse Eenheidsprijzen MAatschappij. Geen extra BH eronder dus. Alleen als ik chique uit moet dan heb ik een corseletje.
  Maar met het ouder worden mag het toch ook wat comfortabeler worden?
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 9. Ik gooi hem ook altijd uit.
  Tijdens de borstvoedingsperiode hield ik hem 's nachts wel aan, maar bij de jongens niet meer...dan maar lekken, het was toch fijner.
  Dochters dragen hem ook 's nachts...snap er niks van. Ze schijnen het allemaal te doen.
  Volgens mij een fabeltje hoor, dat je borsten niet slap zouden worden.

  Groetjes, Jolanda

 10. ff nagevraagd hier slaapt tienerdochter ook zonder en haar vriendinnen ook , is beter voor je bloedsomloop zo weten de meiden te vertellen.

 11. De borsten verslappen van de zwangerschapshormonen. Dus ook dames die de fles boven de borst verkiezen vanwege hun uiterlijk komen bedrogen uit.
  En dan heb je de zwaartekracht natuurlijk nog, ook mannen ontkomen daar niet aan. Ik zag laatst tot mijn vermaak reclame voor een boxershort met push up functie.
  Even praktisch: als je BH's 's nachts ook draagt zweet je er dubbel zo veel in en zullen ze sneller slijten lijkt me?

 12. Ik durf bijna niet meer te reageren maar ik ben zo iemand die mijn BH 's-nachts meestal aanlaat of er moet er dik in zitten dat we meer gaan doen dan slapen;-)En anders is hij ook snel genoeg weer uit en hangborsten?nee...eigelijk niet, maar ik geloof niet dat dat van de BH is, ik heb gewoon niet genoeg om te laten hangen;-(

 13. Zo gauw die uit kan gaat ie uit, heerlijk.

  Een keer reclame voor beha's gezien met de slogan: Voor dat geld kunt u ze toch niet laten hangen.

  ;-)

  Groet, Erna

 14. Ik ben 47, draag nooit een BH
  's nachts, heb 2 kinderen een half jaar lang BV gegeven, en geen hangtieten!!

 15. Ik ben pas op mijn 68e geslaagd voor de potloodtest ????. Was toen al wel een aantal jaren van cupmaat B naar C gegaan. Ga echt niet slapen met een knelding, Als ik zie war er bij mannen op deze leeftijd allemaal hangt en bolt, en wij vrouwen het maar heel gewoon vinden dat wij voor uiterlijke schijn ongemak ondervinden. Normaal verzorgd zijn is wat mij betreft voldoende.
  Ik kan me wel voorstellen dat er soms een medische reden is om dag en nacht ondersteuning te dragen, maar die kan er voor mannen in hun aandachtsregio ook zijn.

 16. Ik krijg steeds meer een hekel aan mijn bh's. door de chronische pijn op mijn ribbenkast kan ik ze bijna niet verdragen en heb ik daardoor nog meer pijn. En dat terwijl de pasvorm heel goed is en ik me een fortuin betaal aan de juiste maat, zachtheid, beugelloosheid etc. het komt zelfs steeds vaker voor dat ik 's avonds als ik nergens meer naar toe heb bh-loos door het leven ga.

 17. Alles lekker laten wapperen :-)
  Volgens mij heb ik nooit geslapen met een bh, alleen na de geboorte van mijn dochters, want ik gaf geen borstvoeding. Sinds een paar jaar draag ik overdag ook bijna nooit meer een bh. Kan er niet meer tegen. Heb je al eens gehoord van borstweefselmassage? Die adviseren om bh-loos door het leven te gaan. Maar kan me voorstellen dat dat niet bij elke cupmaat prettig is.

 18. vroeger hadden we een juf in school en die zei dat je uw bh moest uitdoen om te slapen,
  en.... maar als je dat echt zelf wilde of als je man of vriend dat sexy vond moest je er eentje kopen die een paar maten te groot was....
  .Fijn Weekend @->-

 19. Nooit een BH 's nachts! En liefst overdag ook niet. 5 kinderen in totaal jarenlang borstvoeding gegeven en geen hangborsten, maar er is ook niet veel om te hangen ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.