Reacties

Feng shui: 14 verrassende tips! — 14 reacties

 1. Ik ben aanhanger van het Boeddhisme. De innerlijke kracht van de mens. Er is geen relatie met tussen Feng Shui en Boeddhisme, maar beiden gaan uit van de Chi, maar op een ander nivo.

  • Ook boeddhist hier (maar slechts heel weinig mensen in mijn omgeving weten dat en het hier posten is ook nog best anoniem vind ik).
   Ik geloof wel in feng shui , maar niet in van die eenvoudige regeltjes en oplossingen, het is echt niet zo simpel als iets oplossen met een foto van een hond of zo, dat gaat net in tegen het algemene principe. Het gaat meer om "aanvoelen".
   Ik beoefen ook al meer dan 25 jaar tai chi, daar richten we ons ook op het verhogen van onze innerlijke chi en leren we deze te gebruiken om meer in evenwicht te zijn, letterlijk en figuurlijk, en aanvallers af te weren (niet door te vechten! wel door hen uit evenwicht te brengen en geweldloos af te weren)

  • Dag Gerd,
   Feng Shui is meer dan een trucje toepassen , door b.v. alleen een foto van een hond op te hangen. De 5 elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) hebben hun specifieke eigenschappen. Die eigenschappen zijn ook in de mens aanwezig , dat is je NSK profiel, het jaar , de maand en de datum van je geboorte. Een Oosterse vorm van astrologie die al eeuwen oud is. Het is een proces van bewustwording.

 2. Het deksel van het toilet dichthouden bij het doorspoelen is een goede tip, uit hygiënisch oogpunt wel te verstaan. Zo voorkom je dat er urine en ontlasting door de ruimte wordt verspreid, wat vooral in een badkamer erg belangrijk is. Verder vind ik dat hele Feng Shui-gedoe een beetje onzin eigenlijk.

  Een hartelijke groet van Jo.

  • Dag Jo, de WC staat in verbinding met het riool, dat is ook een reden om de deksel dicht te doen.

 3. Ik pas Feng Shui toe op een praktische manier. Er zijn verschillende stromingen in de Feng Shui wereld.
  In Zutphen heb ik de opleiding gevolgd bij Nina Elshof. Uiteindelijk is het doel hetzelfde : een huis waar je je thuis invoelt en dat goed aanvoelt. Het Feng Shui maken van ons huis heeft veel positieve energie opgeleverd.
  zoiets doe je niet van de ene op de andere dag. Zo is jouw voordeur met glas, maar wel met folie erop.
  Een voordeur bepaalt de energie in je huis , als je nooit door de voordeur naar binnengaat komt er weinig energie je huis binnen. Een voordeur is het visite kaartje van je huis. Met hele kleine aanpassingen kan je al veel bereiken. Daarom vind ik de conceptuele Feng Shui visie van Nina Elshof realistisch en goed toepasbaar.
  Door met aandacht de ruimtes in je huis te bekijken voel je intuïtief vaak al aan of iets klopt of niet.

  • Ja dat bedoelde ik , door dit glas te gebruiken heb je de deur Feng Shui proef gemaakt.
   Voordeur is de scheiding tussen de binnenwereld en buitenwereld . Wie laat je toe of wie niet. Het is goed om de voordeur ook te gebruiken. Er stroomt dan verse energie naar binnen.

 4. Ik heb daar niet zoveel mee, eerlijk gezegd. Wat Jo zegt is waar! Ik geloofde dat nooit maar hoorde laatst van iemand die chemotherapie krijgt. Haar arts had haar het advies gegeven om door te spoelen met de wcdeksel dicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder