Ektorp hoes en bank: 1 jaar later + ideeën voor hoezen!

Ikea bank 1 jaar later

Vorig jaar kocht ik online een Ektorp bank bij Ikea inclusief Ektorp hoes.

Het pakte goed uit! Het hele gezin is nog steeds enthousiast over de Ektorp bank. Het is zo’n bank die voelt als een warme omhelzing als je er op gaat zitten of liggen. Het feit dat hij van stof is heeft voor mij wel bevestigd dat banken die je nat kunt afnemen handiger zijn! Want de hoezen moeten nodig in de was. Zeker op de armleuning, waar ons hondje Trixie graag ligt is de stof ronduit smoezelig geworden.

Ektorp hoes in de was. Leve de nieuwe hoes!

Dat leek mij een mooie aanleiding om een nieuwe Ektorp hoes te kopen. Wie Huisvlijt volgt, weet dat ik het leuk vind om met de wisselingen van de seizoenen mijn interieur of kopje koffie aan te passen.

Ik heb bedacht dat het in de lente en zomer leuk is om de huidige gele Ektorp hoes te gebruiken. Maar voor de herfst en winter lijkt mij een wat donkerder hoes erg leuk. En dan kan de gele mooi uitgebreid in de was! Zie ook Ektorp hoes wassen.

Dus ging ik op zoek naar een nieuwe Ektorp hoes voor mijn 3-zitsbank. En wist je dat je die hoezen niet persé bij Ikea hoeft te kopen! Ik heb daarom een handig overzicht gemaakt van plekken waar je een Ektorp hoes kunt kopen!

Ektorp hoes kopen

Ikea

Allereerst natuurlijk gewoon bij Ikea zelf. Zij hebben de Ektorp bank immers bedacht, inclusief de hoezen. De prijzen van de hoezen bij Ikea variëren van 99,- tot 149,-. Het gelukkige toeval wil dat de Ektorp hoes die ik mooi vind, maar 99,- kost.

Maar ik houd mezelf in, want deze hoes is kakelbont. En ik vraag me oprecht af of hij niet teveel van het goede is in onze toch al bonte woonkamer. Mijn Ruggable vloerkleed is bijvoorbeeld ook best druk. Met ook nog een kakelbonte bank wordt het misschien wat teveel allemaal.

Ik vind de keuze wel vrij beperkt: je kunt maar kiezen uit 5 kleuren, en dat zijn best saaie kleuren zoals wit, beige en grijs. Ik had gehoopt op rood!

Norsemaison

Vergeleken met het aanbod van Ikea heb je bij Norsemaison veel meer keuzes wat betreft een Ektorp hoes. Eerst kun je kiezen uit gewone stof of fluweel. En vervolgens heb je bij fluweel keuze uit maar liefst 18 kleuren. Kies je voor de gewone stof dan heb je keuze uit 10 kleuren. Maar er is één groot nadeel aan Norsemaison, en dat is de prijs. Een Ektorp hoes kost daar maar liefst  295,-. Dat is dus veel en veel duurder dan bij Ikea.

Hoes voor Ikea bank

Soferia

Bij Soferia heb je nog meer keus: maar liefst 102 verschillende Ektorp hoezen. De prijzen beginnen bij 259,- voor een hoes, en kunnen ruim boven de 300,- uitkomen afhankelijk van de hoes die je kiest. Moet je deze leukerd van 319,- eens zien:

Ektorp hoes

Bemz Ektorp hoes

Ook bij Bemz kun je terecht voor Ektorp hoezen. Het aanbod is groter dan bij Ikea en Norsemaison maar kleiner dan bij Sofera. Je hebt keuze uit veel verschillende kleuren, maar niet met motieven. Hieronder een voorbeeld van een hoes die maar liefst 429,- kost:

Ektorp hoes

Maar er zijn ook hoezen van rond de 250,- te koop.

Dekoria

Bij Dekoria hebben ze weer keus uit verschillende kleuren en motieven! Moet je kijken hoe leuk:

Bank cover

Het is een soort ouderwets motief met een herderinnetje! Deze Ektorp kussenhoes kost 449,99.

Etsy Ektorp hoes

Ook op Etsy worden diverse Ektorp hoezen aangeboden. Alleen vind ik het daar niet altijd even duidelijk of je dan de complete set krijgt. En dan bedoel ik de hoes om het bankstel zelf inclusief de 6 kussenhoezen. De prijzen zijn daar wel een stuk lager. Zoals deze gele Ektorp hoes van €159.24. Maar let op: soms moet je nu douane kosten betalen.

Gele hoes bank Ikea

Marktplaats

Als je niet teveel geld wilt uitgeven aan een nieuwe Ektorp hoes is er natuurlijk ook altijd nog marktplaats. Dat is waar ik uiteindelijk mijn nieuwe hoes heb gekocht. Een spijkerbroek blauwe hoes voor 66,- inclusief verzendkosten. Hoewel ik meer van bloemetjes en motieven houd, heb ik bewust voor een (brave) effen hoes gekozen. Ik kan altijd nog los gaan met bloemetjes kussens tenslotte.

Je Ektorp hoes om de bank doen

In onderstaand filmpje doet een mevrouw een nieuwe Ektorp hoes om haar Ektorp bank. Het valt me op hoe rustig ze dat doet, en hoe ze de tijd neemt. Ik ben vaak veel ongeduldiger….

Ook als je geen hoes hebt, is dit rustgevende tv : )

De links uit deze posts handig op een rijtje

Ikea Ektorp hoes: samenvatting

Wie een Ikea Ektorp bank heeft kan deze makkelijk een nieuw uiterlijk geven met behulp van een nieuwe hoes. Dat is in ieder geval de reden dat ik deze bank kocht.

Dat, en het feit dat de hoezen in de was kunnen. In deze post gaf ik een overzicht van adressen waar je een nieuwe Ektorp kussenhoes kunt kopen. Dat kan bij Ikea, maar bij andere winkels heb je veel meer keus.

Helaas betaal je daar ook veel meer voor een hoes.

De goedkoopste optie is toch gewoon Ikea, of een tweedehands Ektorp kussenhoes via marktplaats.

Bankhoezen Action

Als we het dan toch over ‘goedkoop’ hebben. Zou het niet geweldig zijn als je bankhoezen bij de Action kon kopen?

Maar helaas: de Action verkoopt geen bankhoezen.

En al helemaal geen Ektorp hoezen.

Hoogstens kun je er terecht voor een plaid die je over je bank kunt leggen. Maar dat is toch wel heel iets anders dan een bankhoes.

Als troost: bij de Action verkopen ze wel kussenhoezen ; )

N.B. Het is niet uitgesloten dat ze ooit wel bankhoezen verkopen bij de Action, want je weet het bij hen maar nooit.

Leestips

Vanmiddag een post met mijn ‘nieuwe’ bank, oftewel met de nieuwe hoes. Diverse mensen hebben al gezegd: ‘Wat een leuke nieuwe bank!’ 

Similar Posts

15 Comments

  1. Jaren geleden heb ik een extra hoes gekocht bij Ikea in de koopjeshoek. Die geruite van €319 die jij laat zien kostte me toen €25! We hebben er ook jarenlang plezier van gehad.
    Wat erg eigenlijk dat de prijzen zo ongelooflijk gestegen zijn.
    Het viel me al op dat Ikea weinig keuze meer heeft in hoezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.