Baksoda: wat is dát nou weer?

Bakpoeder

Alsof het allemaal al niet verwarrend genoeg is, als het gaat om de vele verschillende termen voor baking soda, komt het merk Dr. Oetker met zogenoemde Baksoda. Niet te verwarren met bakpóeder.

Baksoda van Dr.Oetker: wat is dat?

Baksoda blijkt simpelweg baking soda oftewel zuiveringszout te zijn. Niet meer en niet minder. Het is zelfs niet eens bakpoeder. En eerlijk is eerlijk, het staat ook gewoon op de verpakking: ‘Baking soda’.

Dr.Oetker bakpoeder is zuiveringszout in een dure schudbus.

Je betaalt 1,89 voor 400 gram voor deze baksoda bij AH. Maar voor 1,74 heb je 454 gram baking soda van het merk Arms & Hammer. Je betaalt dus voor:

  • De term baksoda
  • De leuke verpakking

Conclusie

Baksoda van Dr.Oetker ziet er leuk uit. Maar het is gewoon zuiveringszout/baking soda in een charmant jasje. Je kunt het dus ook gebruiken om mee schoon te maken, want dat kan met baking soda. Alleen zul je dat met deze dure bus denk ik minder snel doen.

Zie voor een handig overzicht met verkooppunten: baking soda kopen.

En lees ook over Epsom zout!

Similar Posts

11 Comments

  1. Zuiveringszout koop ik bij de Surinaamse toko. Goedkoper dan welke verpakking dan ook bij de supermarkt.

    Bakpoeder in die kleine papieren zakjes van Dr.Oetker kocht ik ook alleen maar toen ik nog niet beter wist. Veel te duur, bleek later. Ik koop een busje bij de Surinaamse toko. Het geldbedrag kan ik me niet herinneren, want ik doe er heel lang mee. Ik weet nog wel dat het heel veel goedkoper was.

    Zakjes vanillesuiker van Dr.Oetker koop ik nooit meer. Ik koop vanillestokjes en bewaar die in een pot met suiker. De suiker krijgt een vanillesmaakje en de vanille droogt minder snel uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.