Reacties

Wat is jouw woonquote? — 44 reacties

 1. Ik denk dat ik ongeveer tot de gemiddelde groep behoor. Trouwens wel irritant wat je beschrijft over je dochter. Ik zou denk ik tegen hetzelfde probleem aan lopen. Lijkt me heel frustrerend!

 2. Volgens mij kennen we dat niet in België - ik had er nog nooit van gehoord. De bank raadt wel aan om niet over 1/3 van je totale inkomen te gaan (dus dat komt wel ongeveer overeen).

  Wij hebben een tijdje vlot onder die 30 procent gezeten toen mijn man veel reisde en in het buitenland zat. Een dik jaar geleden nam hij ontslag om zelfstandig te beginnen - dat was wel even slikken, zeker toen ik ook nog burn-out ging en besliste om (onbetaald) loopbaanonderbreking te nemen om te gaan studeren en mijn weg te zoeken.

  Ondertussen loopt de zaak en zitten we terug aan die 30 procent, maar erboven is echt niet makkelijk!

 3. Ik had hier dus nog nooit van gehoord, ik denk eerlijk gezegd dat wij wel laag zitten als ik kijk naar wat we aflossen op de hypotheek. Wat jouw dochter heeft, zou mij vroeger ook zijn overkomen, ben i bang.

 4. Wat vervelend voor je dochter! Ik heb even gerekend en verbaasde mezelf: rond de 15%! Dat komt door een combinatie van een gestegen inkomen (tov waar mijn hypotheek op gebaseerd is) en extra aflossen.

 5. Dat is het grote probleem van vele jongeren die een woning zoeken.
  kopen is erg lastig en sociale huurwoningen zijn niet beschikbaar.
  dus huren ze maar in de vrije sector, boven hun woonquote. Hans

 6. Soms kunnen jongeren huis niet krijgen. Want het is zo duur geworden in Nederland. Kopen is ook veel duurder geworden. Vaak gaan jongeren meerdere mensen wonen. Voordelig wonen.

 7. Soms kunnen jongeren huis niet krijgen. Want het is zo duur geworden in Nederland. Kopen is ook veel duurder geworden. Vaak gaan jongeren meerdere mensen wonen. Voordelig wonen.

 8. Triest om te horen dat je dochter niet in aanmerking komt voor een huurhuis. De jongere generatie heeft het gewoon moeilijk om een start te maken. Het maakt daarbij niet uit of het om huren of kopen gaat. Al begrijp ik ook goed dat deze woonquote ingesteld is ter bescherming van de consument.
  Mijn generatie is best bereid om hier wat aan te doen door het huizenaanbod te vergroten en de doorstroom te bevorderen. Dat wordt ons echter onmogelijk gemaakt. In mijn gemeente werden, om een voorbeeld te noemen een stuk of zestig seniorenhuisjes gebouwd waar je vanaf je vijftigste terecht kunt. Alles gelijkvloers en met een acceptabele huur. Hier werkt de woonquote dan weer precies andersom. Je komt ervoor in aanmerking als het gezamenlijk jaarinkomen niet meer bedraagt dan € 22.000,-. Voor een alleenstaande zoals ik is dat nog minder. Daar sluiten ze mensen die 40 tot 50 jaar gewerkt en pensioenpremie betaald hebben dan mee uit. En wie worden er weer bevoorrecht? Juist ja.
  Mijn woonquote is al ruim twintig jaar nul.

 9. Dat zal bij ons best meevallen denk ik. Soms hoor ik van vrienden hoeveel zij moeten betalen en dan denk ik altijd van als één van de twee eens zonder werk valt.. wat dan...

 10. Bij het woord quote dacht ik gelijk aan 'Zoals het klokje thuis tikt enzo' :) Maar inderdaad, daar zeg je wat. Is het niet de max. verdiengrens dan is het wel de min. verdiengrens. Nuttig maar niet waterdicht zo blijkt maar. Je mag toch aannemen dat er ook naar individuele gevallen gekeken wordt... Geen idee hoe het bij ons zit eerlijk gezegd maar we zitten letterlijk en figuurlijk goed.

 11. Wat leuk dat je hier een blog over geschreven hebt! Ik had nog nooit hiervan gehoord dus leuk om dit te leren, ik woon nog bij mijn ouders dus geen idee wat onze/ hun woonquote is haha!

 12. Ha ha, ik dacht ook aan een quote (tekst/spreuk) voor in je interieur, maar het blijkt een geheel ander topic. Ik heb geen idee wat onze woonquote is, heb de woonlasten en gezamenlijke inkomsten zo niet bij de hand, maar het is prima te doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>