Reacties

Epsom zout: wat is dat nou weer? En wat kun je ermee? — 30 reacties

 1. Wat zou het fijn zijn als dit echt zou werken bij muggenbulten! Ik wist dit niet (had nooit van dit zout gehoord), maar ik krijg van die grote ontstoken schijven. Niets helpt. Stel dat dit de oplossing is, zou dat geweldig zijn.

  • Een wondermiddel tegen muggenbeten is een beetje tandpasta erop smeren.. heb je altijd in huis en werkt als een trein, en werkt bij iedereen!

  • Waarom niet? 2 generaties terug had iedereen bitterzout in zijn medicijnkastje. Mijn indruk is dat de mensen toen meer algemene kennis hadden dan tegenwoordig. Het artikel is niet helemaal correct want het is wel degelijk een zout.

 2. Dit heb ik nooit van gehoord. Het wijs om te lezen. Ik wist nergens ervan.
  Handig tips heb je erbij geschreven. Helpt ook tegen kwaaltjes. Pffff... Nooit aan gedacht. Bruisbal is wel erg prijzig.

 3. Ik koop grootverpakking. Vijf kilo, voor negen euro.
  Regelmatig vul ik een leeg Hak-potje en doe er gebruiksaanwijzing bij, strikje om het potje en geef het weg. Leuk cadeautje!

  • Heeft maar één groot risco, als je er teveel van binnenkrijgt heb je héél gauw al een donkerbruine volle broek... Ruimt lekker op. ;-)

 4. Voordat ik de ICT inging was ik chef van een laboratorium. Een zout is een chemische verbinding tussen positieve en negatieve ionen, respectievelijk kationen en anionen. Een zout is in vaste aggregatietoestand een kristallijne stof waarin de positieve en negatieve ionen in een kristalrooster zijn gerangschikt. het geen wij in de keuken gebruiken als zout heeft als samenstelling NaCl, natruimchloride, maar is dus een van de vele zouten die er bestaan. Magnesiumsulfaat is dus gewoon ook een van alle zouten die er bestaan.

 5. Ik hou het wel bij baking soda, voor mijn planten gebruik ik weer andere mest mits nodig, voor wonden puur behandelen, heb ik weer zeezout of himalaya zout... puur, zonder de soda, of met de soda, puur zout alleen al doet een hoop...

  En verder zie ik weer met azijn, why, als de baking soda hetzelfde doet, maar goed. Dat warme bad? Natuurlijk ontspant dat, dat mis ik nu zelfs, de sauna in de avond uren, en dan heerlijk ontspannen genieten en slapen die nacht die volgt.... met of zonder geuren of zouten.

  x

 6. ha Nicole,

  ja... ik heb het wel gebruikt, na een vastenkuur.
  Oeioeioei wat is dat vies!!
  Maar omdat ik volgende maand weer een kuur ga doen weet ik nu, dat ik even bij het Kruidvat langs moet.

  Dank voor tip!

  • Magnesium is een metaal en niet oplosbaar in water. Magnesium is onontbeerlijk voor de gezondheid. Zijn in veel supplementen gebruikte oxide verschaft niet erg veel magnesium aan ons gestel, het is beter om magnesium-chloride in water oplossen en te drinken, of een flinke hoeveelheid in het bad te mikken. Dit magnesiumzout (MgCl2) is ook zéér bitter.

 7. Ik heb een grote verpakking van 5kg gekocht via internet, 15 euro. Ik gebruik het voor in bad. Dan was ik er juist niet mijn haar in want dan wordt het droog dus ik was wel verbaasd over die tip om het voor je haar te gebruiken. Maar de schoonmaak- en plantentips wil ik weleens proberen. Groetjes.

 8. Heel informatief dit Nicole.
  Ik had er al wel van gehoord en ook een keer gekocht, volgens mij heb ik het toen verwerkt in een mengsel met (?) ter vervanging van wasverzachter. Overigens gebruik ik nooit wasverzachter, dus was het in mijn geval niet echt een vervanger, maar ik hou er van om dingen uit te proberen.
  Zo te lezen heeft epsomzout wel wat voordelen ten opzichte van kristalsoda. Bijvoorbeeld bij het verwijderen van een splinter en bij zere voeten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder