Reacties

Opvouwbaar bad en andere badkuipen voor mensen met weinig ruimte — 48 reacties

 1. Je kunt ook het grootste model speciekuip kopen ;-)

  Die had ik ooit in mijn badloze huis met ieniemienie badkamer.

  Je eerste optie vind ik heet meest interessant: klein, goedkoop en redelijk stevig - én mooier dan een zwarte speciekuip ????

 2. Wij hebben een badkamertje van 1 bij 2 ofzo dus bad slaan we maar over denk ik in dit huis. Maar wat grappig dat er naast het bibabad nog veel meer opties zijn! Dit heb ik echt nooit geweten!

  Leuk dat je hier een artikel over geschreven hebt!

 3. Opgelet: Aziatische mensen zijn kleiner en tengerder dan Nederlanders. Die kuipen zullen een beetje krap zijn.
  Overigens hebben wij naast een separate douche gekozen voor een bad met goede staruimte om ook te kunnen douchen. Scheelde 10 cm beenruimte. Ook gemakkelijk voor het wassen van vitrages. Dubbele douche ipv dubbele wasbak. ????

 4. Wij hebben enkele jaren geleden onze badkamer vernieuwd omdat we met een ondergronds lek aan de chauffagebuizen zaten. Mijn man wou persé de badkuip vervangen door een inloopdouche met het oog op later : bejaarde mensen in onze familie kunnen geen bad meer nemen aangezien ze er niet in/uit raken maar douchen lukt hen wel nog. Mijn man is dus vooruitziend...Ik had liever mijn badkuip maar ja daar is het nu te laat voor. Douchen zelf vraagt niet veel tijd maar het opkuiswerk na het douchen is nogal tijdrovend : glazen douchewanden na elk gebruik met trekkertje afnemen, wanden afdrogen met microvezeldoekje, faïencetegels afdrogen, doucheplaat drogen, badkamer dweilen... Ik ben na het douchen meer tijd kwijt met het opkuisen dan dat ik tijd nodig heb om te douchen...
  Indien ik één van bovenstaande badkuipen zou moeten kiezen, zou ik opteren voor die eerste al vraag ik me wel af of het niet moeilijk is om daar in/ uit te stappen want dat ziet er nogal hoog uit. En of je daar zo toegevouwen makkelijk in zit, is nog de vraag.
  Ik stel me ook de vraag hoe je zo'n badkuip dan leegmaakt ? Afvoerstopje zal er wel niet inzitten dus dan moet je ofwel de badkuip leegscheppen ofwel ergens beetje bij beetje uitgieten. De afvoer van onze doucheplaat zou het zeker niet aankunnen om zo'n hoeveelheid water ineens te slikken..... Overstroming gegarandeerd.

  • Dat lijkt me best een drempel om een douche te nemen Liesbet, als je daarna nog langer bezig bent met schoonmaken. Je vragen over het legen van zo'n badkuip vind ik heel zinnig! Dat hebben ze er niet bijgezet... Ik mag hopen dat er wel een stop in zit of zo.

 5. Ik mis dat wel heel erg, een bad! Maar toch vind ik dit soort baden niet helemaal ‘echt’. Vaak een gedoe met waar laat je t, neemt veel ruimte in beslag enzo. Onze eis als we gaan verhuizen is dan ook een bad! :)

 6. Ik zag het bovenste bad inderdaad regelmatig voorbij komen op Facebook! Erg comfortabel lijkt het me niet, haha. Om mijn badgemis een beetje te compenseren zorg ik dat er altijd een bad bij een vakantie of weekendje weg zit. Maar in een volgend huis komt er zeker weer een!

 7. Mijn dochter heeft een opvouwbaar Bibabadje gekcoht voor haar 2 dochtertjes.
  De 4-jarige past er mog wel een jaartje of zo in en nu stopt ze de baby van 7 maanden er ook bij. Het badje ziet er inmiddels smoezelig uit, het hangt overdag aan een haak maar echt drogen doet het niet helemaal. De afvoer is geen probleem want veel water kan er niet in. Het is heerlijk om bij Oma te komen logeren en daar in het bad te spelen!

 8. Bath Bucket ziet er leuk uit, maar is absoluut onpraktisch. Waar laat je al het water als je hem wil legen???
  Sinds kort hebben we buiten een hottub met houtkachel. Ik zit echt zelden in bad, maar nu minimaal drie keer in de week in de hot tub met een wijntje. Hoe kouder het buiten is, hoe fijner het bad!

 9. Wat een onhandige dingen, vraag me af hoe je het water weer weg laat lopen ?? Wij hebben wel een bad maar gebruiken dat nooit. De badkamer is ook al oud. Als het geld er is voor een nieuwe badkamer dan wil ik graag zo'n grote inloopdouche .

 10. Ik heb geen bad maar vind het soms wel heerlijk hoor. Af en toe als ik dan bij mijn ouders ben, kruip ik er even in. Dat is dan toch een momentje om van te genieten. Ik vind de houten badkuip hierboven heel vet, wel wat aan de dure kant helaas.

 11. We hebben een heerlijk bad in huis, dus dit probleem heb ik niet. Vroeger hadden we een los zitbad onder de douche, waarin je kon zitten en daarna aan de kant kon zetten. Ideaal als je niet zoveel ruimte hebt Bestaat volgens mij al heel lang.

 12. Wat een grappig concept, wel heel leuk bedacht! Ik ben er helaas niet lenig genoeg voor dus moest ik geen badkuip hebben zou ik deze waarschijnlijk alsnog overslaan.

 13. Ik wist niet dat er zoveel varianten zijn! Ik verlang al zo lang naar een bad, dus toen ik de bath bucket op Facebook voorbij zag komen dacht ik YES er zijn opties. Maar toch heb ik liever een 'echt' lang bad.

 14. Haha, wat ideaal bij een kleine badkamer! Ik wil al heel lang een bad in ons huis, maar die eerste lijkt me best handig, ook voor de kinderen. Gelukkig ben ik zelf niet zo groot, dus dat zal moeten passen ;).

 15. Ik had het al voorbij zien komen op Facebook de bovenste foto. Ziet er totaal niet ontspannend uit haha helemaal opgevouwen denk ik. Zelf heb ik geen bad en dat mis ik wel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder