Opvouwbaar bad en andere badkuipen voor mensen met weinig ruimte

Screen Shot 2018 04 06 at 12.42.00

Wist je dat er zoiets bestaat als een opvouwbaar bad?

Of een opblaasbaar bad?

Ideaal voor als je weinig ruimte hebt, maar wel graag baddert!

Wij hebben geen bad meer

Sinds onze verhuizing naar het platteland hebben we geen bad meer.

De douche hier had geen badkuip, en er is ook geen ruimte voor.

Zelf vind ik dat niet zo erg. Ik heb een Ikea Mammut stoeltje in de douche geparkeerd en daarop ga ik zitten, en laat het water over me heen klateren. Maar voor mijn man is het wel jammer. Want die kon gerust een paar uur in bad liggen.

Heb jij thuis ook geen plek voor een bad? Maar zou je er wel graag eentje willen? Dan is er nu een soort van oplossing: de Bath Bucket.

En er blijken nog veel meer varianten te zijn van ‘badkuipen’ voor mensen die geen bad hebben! Kijk maar mee.

De Bath Bucket

Ik vind alleen de naam al leuk! De ‘bad emmer’. Er past 200 liter water in de bath bucket en hij is geschikt voor 1 volwassene. Je kunt nog kiezen uit kleurtjes ook: roze, blauw en wit. Aan de zijkant van de bath bucket zit een handig bakje waar je je badproducten in kunt doen.

Toch vraag ik me wel af of de bath bucket wel echt zo ontspannend is. Het fijne aan bad is volgens mij toch dat je erin kunt líggen. In de bath bucket moet je enigszins opgevouwen gaan zitten. Niettemin kan het denk ik best een aardig alternatief voor een echt bad zijn. De bath bucket kost 100 euro, maar soms is hij in de aanbieding voor 50,-. Het loont dus om even goed rond te neuzen voordat je koopt.

AliExpress bad

Dit opblaasbare bad is te koop bij AliExpress voor zo’n 75 USD. Ik moet lachen om de foto, en ik vraag me af hoe ze het hebben gevuld met water. Want ik zie nergens een kraan of zo.Screen Shot 2018 04 06 at 12.42.53

Wil je liever geen opblaasbaar bad? Dan kun je bij AliExpress is ook terecht voor deze rustieke houten badkuip:

badkuip
Deze is wel een stuk duurder: ruim 1200,- USD

Opvouwbaar bad

Ik vind de foto’s echt geweldig. Deze mevrouw zit lekker te bellen in haar opvouwbaar bad : )

opvouwbaar bad

Nog een opvouwbare badkuip

Deze opbouwbare badkuip is van de Amerikaanse keten Walmart en kost zo’n 90 USD. Deze lijkt me nog het minst prettig omdat hij zo klein is.

bc03fc62 66cf 4c35 bb9b 08c7df6b2359 1.6421a5a0836b2174cca4d6d1207a415b

Conclusie over badkuip als je geen ruimte hebt

Dankzij een artikel in de Telegraaf over de Bath Bucket is er een wereld voor mij opengegaan! Ook als je een kleine badkamer hebt, kun je kiezen voor een bad. Er zijn diverse modellen te koop. Ze nemen minder plek in dan een gewone badkuip, en je kunt ze opruimen na gebruik.

Toch hoeft het voor mij persoonlijk niet. De fijnste lijkt me dan nog de houten badkuip van AliExpress maar die is weer te groot voor onze badkamer.

Niettemin: wie echt heel graag baddert maar geen bad heeft, kan op deze manier misschien alsnog lekker badderen.

Zie ook mijn post over je badkamer schoonmaken.

Wat vind jij van de bath bucket?

Similar Posts

48 Comments

 1. Je kunt ook het grootste model speciekuip kopen ;-)

  Die had ik ooit in mijn badloze huis met ieniemienie badkamer.

  Je eerste optie vind ik heet meest interessant: klein, goedkoop en redelijk stevig – én mooier dan een zwarte speciekuip ????

 2. Wij hebben geen bad meer maar de ruimte is er wel. De opblaasbare dingen vind ik maar niks, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de rustieke houten wel heel erg leuk vind!

 3. Wij hebben een badkamertje van 1 bij 2 ofzo dus bad slaan we maar over denk ik in dit huis. Maar wat grappig dat er naast het bibabad nog veel meer opties zijn! Dit heb ik echt nooit geweten!

  Leuk dat je hier een artikel over geschreven hebt!

 4. Opgelet: Aziatische mensen zijn kleiner en tengerder dan Nederlanders. Die kuipen zullen een beetje krap zijn.
  Overigens hebben wij naast een separate douche gekozen voor een bad met goede staruimte om ook te kunnen douchen. Scheelde 10 cm beenruimte. Ook gemakkelijk voor het wassen van vitrages. Dubbele douche ipv dubbele wasbak. ????

 5. Wij hebben enkele jaren geleden onze badkamer vernieuwd omdat we met een ondergronds lek aan de chauffagebuizen zaten. Mijn man wou persé de badkuip vervangen door een inloopdouche met het oog op later : bejaarde mensen in onze familie kunnen geen bad meer nemen aangezien ze er niet in/uit raken maar douchen lukt hen wel nog. Mijn man is dus vooruitziend…Ik had liever mijn badkuip maar ja daar is het nu te laat voor. Douchen zelf vraagt niet veel tijd maar het opkuiswerk na het douchen is nogal tijdrovend : glazen douchewanden na elk gebruik met trekkertje afnemen, wanden afdrogen met microvezeldoekje, faïencetegels afdrogen, doucheplaat drogen, badkamer dweilen… Ik ben na het douchen meer tijd kwijt met het opkuisen dan dat ik tijd nodig heb om te douchen…
  Indien ik één van bovenstaande badkuipen zou moeten kiezen, zou ik opteren voor die eerste al vraag ik me wel af of het niet moeilijk is om daar in/ uit te stappen want dat ziet er nogal hoog uit. En of je daar zo toegevouwen makkelijk in zit, is nog de vraag.
  Ik stel me ook de vraag hoe je zo’n badkuip dan leegmaakt ? Afvoerstopje zal er wel niet inzitten dus dan moet je ofwel de badkuip leegscheppen ofwel ergens beetje bij beetje uitgieten. De afvoer van onze doucheplaat zou het zeker niet aankunnen om zo’n hoeveelheid water ineens te slikken….. Overstroming gegarandeerd.

  1. Dat lijkt me best een drempel om een douche te nemen Liesbet, als je daarna nog langer bezig bent met schoonmaken. Je vragen over het legen van zo’n badkuip vind ik heel zinnig! Dat hebben ze er niet bijgezet… Ik mag hopen dat er wel een stop in zit of zo.

 6. Ik mis dat wel heel erg, een bad! Maar toch vind ik dit soort baden niet helemaal ‘echt’. Vaak een gedoe met waar laat je t, neemt veel ruimte in beslag enzo. Onze eis als we gaan verhuizen is dan ook een bad! :)

 7. Ik heb nu een grote inloopdouche en ik mis het niet dat ik geen bad meer heb, maar wel leuke oplossingen voor mensen met weinig ruimte :)

 8. Ik zag het bovenste bad inderdaad regelmatig voorbij komen op Facebook! Erg comfortabel lijkt het me niet, haha. Om mijn badgemis een beetje te compenseren zorg ik dat er altijd een bad bij een vakantie of weekendje weg zit. Maar in een volgend huis komt er zeker weer een!

 9. Mijn dochter heeft een opvouwbaar Bibabadje gekcoht voor haar 2 dochtertjes.
  De 4-jarige past er mog wel een jaartje of zo in en nu stopt ze de baby van 7 maanden er ook bij. Het badje ziet er inmiddels smoezelig uit, het hangt overdag aan een haak maar echt drogen doet het niet helemaal. De afvoer is geen probleem want veel water kan er niet in. Het is heerlijk om bij Oma te komen logeren en daar in het bad te spelen!

 10. Bath Bucket ziet er leuk uit, maar is absoluut onpraktisch. Waar laat je al het water als je hem wil legen???
  Sinds kort hebben we buiten een hottub met houtkachel. Ik zit echt zelden in bad, maar nu minimaal drie keer in de week in de hot tub met een wijntje. Hoe kouder het buiten is, hoe fijner het bad!

 11. Wat een onhandige dingen, vraag me af hoe je het water weer weg laat lopen ?? Wij hebben wel een bad maar gebruiken dat nooit. De badkamer is ook al oud. Als het geld er is voor een nieuwe badkamer dan wil ik graag zo’n grote inloopdouche .

 12. Haha ik vind het echt te grappig en foeilelijk! Nu geef ik ook niet veel om een bad, hoewel we er wel een hebben. Zou dit dus echt nooit aanschaffen…

 13. Lachen!
  Ik krijg er echt zin in, maar inderdaad, hoe kan het water makkelijk weglopen, zonder dat de douche overstroomt?

 14. Ik heb geen bad maar vind het soms wel heerlijk hoor. Af en toe als ik dan bij mijn ouders ben, kruip ik er even in. Dat is dan toch een momentje om van te genieten. Ik vind de houten badkuip hierboven heel vet, wel wat aan de dure kant helaas.

 15. We hebben een heerlijk bad in huis, dus dit probleem heb ik niet. Vroeger hadden we een los zitbad onder de douche, waarin je kon zitten en daarna aan de kant kon zetten. Ideaal als je niet zoveel ruimte hebt Bestaat volgens mij al heel lang.

 16. Hahahaha wat een grappige foto’s zitten er tussen.
  Ik vraag me echt af hoe die ene vrouw in die badkuip is gepropt?!
  Als je goed zoekt is er inderdaad best een goed bad te vinden.

 17. Wat een grappig concept, wel heel leuk bedacht! Ik ben er helaas niet lenig genoeg voor dus moest ik geen badkuip hebben zou ik deze waarschijnlijk alsnog overslaan.

 18. Ik vrees dat ik er net met mn linkerbil in pad. Vind het bad zo smal ogen. Briljante foto van het houten bad trouwens haha, met je badjas in bad?

 19. Ik wist niet dat er zoveel varianten zijn! Ik verlang al zo lang naar een bad, dus toen ik de bath bucket op Facebook voorbij zag komen dacht ik YES er zijn opties. Maar toch heb ik liever een ‘echt’ lang bad.

 20. Haha, wat ideaal bij een kleine badkamer! Ik wil al heel lang een bad in ons huis, maar die eerste lijkt me best handig, ook voor de kinderen. Gelukkig ben ik zelf niet zo groot, dus dat zal moeten passen ;).

 21. Ik had het al voorbij zien komen op Facebook de bovenste foto. Ziet er totaal niet ontspannend uit haha helemaal opgevouwen denk ik. Zelf heb ik geen bad en dat mis ik wel

 22. Wat een leuk artikel. Ik heb erg moeten lachen om de Aliexpress badjes, maar deze badbuckets lijken mij helemaal niet fijn zitten/liggen. Hihi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.