Reacties

Badkamer schoonmaken voor dummies: 6 tips — 55 reacties

 1. Ik vind het echt een dramatische klus, elke keer weer. Dat je de schoonmaakmiddelen een uurtje moet laten intrekken, wist ik niet. Ik ga het zéker proberen. Al was het alleen maar omdat het voor m'n gevoel een mooie manier is van lui huishouden;).

 2. Wij hebben douche gordijn. Geen cabine. Gelukkig maar. Anders krijg je kalk te zien. Badkamer moet altijd zoal bij houden. Wij hebben ding op waterleiding geplaatst. Dat weer geen kalk kunnen krijgen. Dat scheelt ook enorm.En ook geen kalk drinkwater meer. Leuke filmpje om laten zie hoe moet doen.

 3. Ik doe de douchewand als ik douche even af met een melaminesponsje (wonderpad ofzo heten ze als je ze in de supermarkt koopt, op ebay kosten ze bijna niets) en dan heb ik echt geen sterke schoonmaakmiddelen nodig, hoogstens wat zeep maar dat is meer het idee geloof ik. Elke ochtend doe ik de wasbak af, elke maand krijgt de badkamer extra aandacht (tegels, buitenkant wasbak en douchewand) en meer dan een kwartier kost dat echt niet. Regelmatig poetsen scheelt uiteindelijk heel veel tijd.

 4. Ik ben nog steeds geen fan, maar ik maak de douchewand wel elke keer braaf droog/schoon. Die haren uit het doucheputje verwijder ik voor ik ga douchen. Dan zijn ze namelijk niet zo vies nat.

  • Och die badkamer vind ik echt vreselijk om schoon te maken. Meestal wisselen mijn vriend en ik om met het schoonmaken. Er gaat altijd zoveel tijd inzitten, juist omdat ik het dan goed wil doen en alle hoekjes en gaatjes mee wilt nemen.

 5. Altijd blij als ik doucheputje van haren heb verwijderd. Maar scheelt inderdaad wel als je alle klussen met regelmaat doet (en dan niet 2 x per jaar alhoewel dat ook regelmaat is).
  Na elke douchebeurt maak ik de tegels droog met een trekkertje, de vloer idem en met een doekje de kranen, doucheslang etc. Het is een routine geworden met dank aan Flylady. Heb ook een douchegordijn en die kan je inderdaad gewoon lekker wassen. Ook regelmatig doen dus. En goed luchten de badkamer.

 6. Als het tot de mogelijkheid behoort, na douchen en uitdrogen 10 tot 15 minuten het raam op een kiertje.
  Ben je sneller van de vochtige lucht af.
  Ik neem bij drogen van de tegels ook meteen de kraan mee, scheelt kalkaanslag.
  Onze doucheruimte is onderdeel van de hele badkamer, zonder drempels en aparte wanden.
  Denk niet dat we groot wonen. Koophuis in de rij, maar we besloten een nutteloos balkonnetje bij de badkamer te trekken en dat leverde flink wat ruimtewinst. Kostte een paar centen, maar we zijn goed voorbereid voor de oude dag en gebruik van eventuele hulpmiddelen. Nog geen seconde spijt van gehad.

 7. De douche maak ik ook altijd droog net zoals de wasbak. Altijd even met een droge doek na gebruik schoonmaken. Dus je kijkt er ook nooit vies in. Geen tandpasta resten oid. Iedereen bij ons thuis heb ik dat aangeleerd.

 8. Verschrikkelijk die badkamer. Gelukkig doet m'n man de douchewand en het putje bijhouden en ik de wasbak, deur en spiegel. En dan nóg vinden we het irritant hahaha! Mooie tips! Ik ga deze bookmarken. Thanks!

 9. Het minst leukste schoonmaak klusje in huis vind ik dit. Vreselijk... maar wel belangrijk dus met een muziekje aan begin ik meestal met deze klus.
  Een douche, twee wasbakken, toilet, tegeltjes, vloer....

 10. als je het bijhoud elke dag is het nooit veel werk,wij hebben net een nieuwe badkamer,de vorige was 36 jaar oud en we hebben geen schimmel gehad,de mensen waren soms verbaasd daarover die de badkamer gingen vervangen,ze zeiden dat ze heel veel schimmel zien bij anderen. hygiene is heel belangrijk voor je gezondheid.

 11. Fijne stem heeft Zamarra. Op zich een goede tip. Alleen hebben wij een douchedeur waar al een coating overheen zit. Hij is van - houd je vast - 2001 en wij hebben nul, nada, niks aan kalkaanslag of vlekken. We mogen zelfs niet met schoonmaakmiddel eraan zitten, maar we spoelen de deur af met water en gebruiken sowieso een wissertje voor zowel de deur als de tegels. En ja, we maken alles droog met een speciale handdoek. Rotwerk, maar als je het (bijna) iedere keer na het douchen doet, dan houd je alles gewoon heel mooi. De tegels en dergelijke maken we wel met reinigingsmiddel schoon.

 12. Wij hebben ook een kleine badkamer in onze huurwoning, scheelt wel zeeën van tijd hoor qua bijhouden.

  Handige tips!

  M'n ma maakte wel eens de douche schoon als ze zelf ging douchen.. Eerst schoonmaken en wanneer ze de douche aanzette en deze warm werd, gebruikte ze juist dat water om alles af te spoelen.

 13. Oh, ik heb geen hekel aan de badkamer schoonmaken. Maar wij maken de douchecabine en de kraan altijd droog na het douchen. Lange haren haal ik na het douchen meteen weg met een tissue. Het is eigenlijk zo gebeurt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder