Reacties

Vim schuurmiddel: nostalgie in een bus + praktische informatie — 57 reacties

    • Dag Liesje.
      Ik heb dus met Vim een probleempje.
      Een tuintafel schoonmaken lukte. Maar bij het verplaatsen van de gebruikte spullen is er een spat op een zwarte jas terechtgekomen.
      Niet meteen gezien, ingedroogd, en nu krijg ik hem er niet meer uit.
      Googelen op vim en vlek levert, natuurlijk, eerst 10000 meldingen van vlekken verwijderen MET VIM, en niet 'van' vim.
      O ja, in die 10000 zitten er nog veel meer van 'bij mij kan je het kopen'

      Ik vraag me af of die vlek er nog uit kan.
      Waarmee?
      Heeft er iemand een idee?

      Ja, voor mij ook nostalgie.
      'Thuis' hadden we trouwens 'blauwe en groene vim'. Die eerste vind ik niet in de handel, en de groene heeft inderdaad bleekmiddel.
      Hopelijk is die (bijna zuiver witte?) vlek dan niet gebleekt.
      Je ziet er nog zwarte draden in/onder de vlek.
      Kan dat wit 'tussen de zwarte draden' er nog uit?
      Liefst zonder mij pappa's oplossing : met genoeg Oostindische inkt zie je geen vlekken meer, zeker niet op zwart'.

  1. Ja, ik herken die ouderwetse Vimverpakking ook! En het vloeibaar schuurmiddel noem ik nog steeds ‘Jif’. Maakt niet uit welk merk ik heb. Ik zal die nieuwe Vim niet kopen, ik wil geen bleekmiddel. Met een beetje gespetter heb je druppeltjes op je kleding en bleekt het uit.
    Mijn gootsteen is ook snel vettig. Ik heb er waar ik nu woon meer last van dan in mijn vorige woonplaats. Misschien omdat we hier zulk hard water hebben en dat de kalkaanslag vet aantrekt.
    Ik gebruik regelmatig een schoonmaakmiddel dat ik van een vriendin kreeg. Dat is van Amway. Bevalt me goed en voor de geur voeg ik wat etherische olie toe. Ik kreeg een fles met geconcentreerde vloeistof waar ik voor een spuitflacon met water maar een beetje hoef toe te voegen. Ik kan er nog jaren mee voorui. Als het op is, wil ik gaan experimenteren met zelfgemaakte schoonmaakmiddelen.

  2. En of ik me de Vim nog herinner en ik weet ook nog dat Jif, Cif werd, Ik noem het nog steeds Jif, al gebruik ik een ander merk, ik ben er dol op voor mijn gootsteen, het maakt echt glanzend schoon.

  3. Dat werkt prima, zo te zien. Ik gebruikte Vim ook in verf als ik een raamschildering maakte. Het schijnt dat de verf dan beter blijft zitten. Of het dankzij de Vim is, weet ik niet, maar in ieder geval bleven mijn raamtekeningen een jaar zitten én kon ik er dan voorzichtig overheen zemen...

  4. Goh, ik kende Vim helemaal niet. Jif en Cif wel, maar ik denk dat Vim nog weer net voor mijn tijd is ;) Ik gebruik dus ook altijd Cif voor mijn gootsteen. Heerlijk, wanneer het weer zo blinkt!

  5. Ik ben helemaal niet zo van de schuurmiddel, mijn grote liefde is dasty van de wibra...k weet dat dat eigenlijk ontvetter is...maar helpt voor alles

  6. Zou haast zeggen dat ik tot de generaties hoor die met Vim schuurmiddel zijn opgegroeid.
    Maar het moest makkelijker dus kwam er de vloeibare uitvoering. Hans

  7. Ja herken het voor de tegeltjes in de wasbak...grijs/zwart/wit en erna een scheut chloor erdoor om de witte weer mooi te maken.
    En nee ik gebruik het niet maar heb wel herkenning
    Groetjes

  8. mijn schoonmoeder was nogal een hamsteraar. Toen zij haar huis uit moest en er dus opgeruimd moest worden,kwamen 6 flessen versteende Jiff te voorschijn. Het is spreekwoordelijk geworden in de familie

  9. Oh ja, echte nostalgie, mijn oma gebruikte het inderdaad. Wel grappig trouwens want ik keek niet goed naar de foto en toen leek het net of je van een oude vim-bus een bloemenvaas had gemaakt.

  10. Ik herinner me nog een bus Vim dat breder en lager was. Ben ik oud of niet (-:
    Het maakte anders wel krassen.
    Graag verbeter ik de wereld en begin bij mezelf: ik gebruik alleen biologische reinigingsmiddelen. Zelfs voor het toilet geen chloor. M'n moeder wel, die ontsmet álles tot in den treuren. Mevrouw Helderder van Pluk van de Petteflat was er niets bij.
    Fijn weekend!

  11. Jazeker herinner ik mij Vim nog! Als de dag van gister! Jif/Cif heeft Vim indertijd van de troon gestoten.
    Hoewel ik nu pure bleek gebruik om de gootsteen schoon te maken. Niet omdat hij zo goor is maar pure bleek werkt vele malen sneller en je hoeft ook niet eindeloos met een schuurspons te boenen,
    Per dag een paar druppeltjes op een zeer warm vochtig vaatdoekje, in de gootsteen wrijven, goed naspoelen en je hebt elke dag een glanzend mooie schoonsteen! Wel altijd even je mouwen opstropen en een schort voor vanwege eventuele spetters.
    Ik vind dat een schone gootsteen en een glanzende kraan het visitekaartje is voor je keuken!

    • Dat heb je mooi gezegd N8W8: de gootsteen als visitekaartje voor je keuken! Dat doet me denken aan Flylady met haar devies: 'Shine your sink'.

  12. Mijn moeder gebruikte vroeger ook Vim. Als zij het roestvrijstalen aanrechtblad ging schuren, mocht mijn barbiepop daarop schaatsen. Het was trouwens geen Barbie maar een Cindy! En ze had echte schaatsjes! Zelf maakt ik mijn gootsteen elke dag even schoon met afwasmiddel.

  13. Brings back memories! Mijn moeder had dit ook altijd thuis, ik heb het zelf nooit gekocht, meestal gewoon het huismerk van de supermarkt waar ik op dat moment de boodschappen doe.

  14. Jaaa VIM, mijn moeder had het altijd en ik heb ook n bus staan, werkt supergoed voor aangekoekte restjes op mijn kookplaat en pannen, effe een beetje Vim op een schuursponsje en weg is het. Op de een of andere manier vind ik het fijner als de vloeibare schuurmiddelen van welk merk dan ook.

  15. Ik gebruik meestal gewoon een simpel schuurmiddel van eigen merk voor mijn gootsteen. Voor de natuur zou ik liever bakingsoda gebruiken maar dat vind ik vaak teveel werk. Niet voor de tijd maar ik krijg snel pijn in mijn handen.

  16. Mijn schoonmoeder van 96 zeurt al lang over haar lege bus Vim.
    In België vond ik het niet , maar wel in AH & Jumbo.
    Opgelost dus, maar bakingsoda bestaat wel in handige strooibussen hoor. Leuke gaatjes 😀😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder