Reacties

Hoe vaak maak jij de wc schoon? — 46 reacties

 1. Helaas is het iets wat er niet dagelijks van komt om een complete poetsbeurt te krijgen. Maar dat is denk ik bij iedereen weer anders ingesteld, bij de een is dat een doekje en wat bleek een bij een ander wordt iedere millimeter gescrubd. Dat laatste doe ik dus 2x per week en het eerste dagelijks.

 2. Ik maak ong 3x per week het toilet schoon met een sopje op eco basis of zachte zeep, voor in het toilet gebruik ik baking soda en azijn, dit in een gezin van 2 volwassenen.
  Ik maak de deurklink, lichtknopje, fonteintje, het toileten vloertje schoon.
  Heb ik bezoek gehad maak ik meteen na bezoek of de volgende dag schoon.
  Eens in de 3-4 weken neem ik alle tegeltjes mee.
  De naam van mr Proper nodigt uit om te kopen en schoon te maken wanneer je het in het zicht zet!
  Hoe vaak worden de tegeltjes, deurklink, lichtknopje en evt fonteintje gedaan?

  Wat moet ik verstaan onder dagelijks de keuken schoonmaken, je maakt me nieuwsgierig! Volgend logje?

 3. Het hangt ervan af hoe vies het er wordt. Blijft alles schoon, dan eens per week. Het scheelt denk ik wel dat iedereen in huis gewoon gaat zitten. Maar soms plast zoon onder de bril door of is er een andersoortig ongelukje. Dan poets ik de WC gelijk helemaal.

 4. Ongeveer 1 keer per week, maar regelmatig ook tussendoor als de kinderen er een zooitje van gemaakt hebben.
  Ik ben wel benieuwd waarom je niet een doekje gebruikt in plaats van wc papier.

  • Dat gaat natuurlijk sneller dan een emmer sop pakken en een doekje. Ik moet zeggen dat ik een doekje schoner vind 'voelen' maar wie weet is het minder schoon. Ik gebruik wel altijd maar 1 doekje voor 1 wc en voor de volgende wc een schoon doekje. Dus ik weet het eigenlijk niet.

 5. Wij hebben 2 wc's en ik maak ze beide 2 keer in de week schoon. Om de dag gooi ik er één reinigings tablet in.
  Eerst stof ik alles af. Daarna neem ik met dasty alles af en is het schoon en ruikt het lekker fris. Ik gebruik geen wc borstel. Met een roze/witte spons maak het het schoon. Als laatste de vloer dweilen en het is weer klaar voor gebruik.

 6. 1x in de week krijgen de wc's een goede grote beurt. Tussendoor doe ik het met van die wegwerp schoonmaak doekjes. Maar hangt er ook af hoe vies deze is en met zoonlief wil er nog wel eens wat overheen gaan.. :)

 7. ik probeer het altijd te doen voordat ik naar bed ga. Ik ga dan beneden naar de WC, maak hem schoon en dan als ik in de badkamer mijn make-up er af haal en mijn tandenpoets, neem ik die WC ook mee.

  • Jij hebt het dus geïntegreerd in je dagritme/ routine. Dat werkt vaak het beste. En zo kom je 's ochtends fijn beneden bij een schoon toilet natuurlijk.

 8. Ik doe het minstens 1 keer per week, maar als ik dit zo lees, zou het misschien wel wat meer moeten... :)
  Jouw routine lijkt me alvast wel handig! Ik ga het eens proberen om het wat meer te doen :)

 9. Regelmatig en de dames moeten het boven bij houden. We hebben er vier dusbij houden is wel fijn!
  Mr. Proper? Hier heet hij Me. Clean.i love it!
  O ja en zoonlief beneden.
  Groet, Wilma

 10. Elke dag zoals jou, maar dan de vloer maar 1 keer in de week.
  We zijn met z'n vijven maar hebben ook altijd veel (jongere)kinderen te spelen.

 11. Ik doe mijn wc elke dag soms wel vaker op een dag. Als ik ook nog eens bezoek krijg nog een keer extra. Als de wc schoon is dan zit het altijd wel goed.

 12. Eigenlijk maar 1x per week heel grondig, oeps. Maar wij zijn ook maar met twee personen, dat is ook een groot verschil. En als het echt smerig is, doe ik het natuurlijk wel extra. Ik gebruik vaak wc eend en mr proper. En ik heb meestal een wc blok van witte reus erin hangen.

 13. Met enkele vellen keukenpapier, flink nat maken spiritus, neem ik deurkruk, lichtknopje, kraan en wc-bril en wc-rand af. Spiritusbevat 85 % ethanol/alcohol, en is dus heel goedkope ontsmetter.
  Mannelijke huisgenoten moeten van mij verplicht zittend plassen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>