Toilet tapes review: 90% minder plastic?!

toilet tapes

De toilet tapes!

Het klinkt bijna als geheimzinnige politieke tapes die zijn uitgelekt naar de media!

Maar het gaat hier om een ander soort tape, namelijk om tapes die je in je wc pot hangt!

Wat zijn toilet tapes?

Toilet tapes zijn een Hollandse uitvinding! Ze zijn een milieuvriendelijk alternatief voor zo’n toiletblok dat je aan de rand van je wc hangt. Ze danken hun naam aan het feit dat je ze met een tape in je toilet hangt.

Bij de huidige toiletblokjes heb je te maken met een soort mandje/korfje waarin het toiletblokje zit. Bij de toilet tape is dat niet het geval. Die bestaat gewoon uit 1 geheel.

Toilet tape = duurzaam toiletblokje

Een toilet tape is een duurzaam toiletblokje. En dit is waarom:

  • Het bevat 90% minder plastic
  • Er zitten geen dierlijke stoffen in.
  • De zeep die zorgt voor het schoonmaken en de lekkere geur is biologisch afbreekbaar.
  • De toilet tape gaat minimaal 160 spoelbeurten mee!
  • Het is recyclebaar

Toilet tape versus ‘gewoon’ toiletblok

Leuke bijkomstigheid is dat je nooit meer zo’n smerig korfje/mandje uit de wc hoeft te halen om er een nieuw schoonmaakblokje in te doen. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar ik vind dat altijd een vies karweitje.

Hieronder zie je zo’n ‘old school’ toiletblok:

Screenshot 2023 03 08 at 13.35.05

Om een beetje milieuvriendelijk te zijn, is het handig als je het plastic bakje permanent houdt en alleen het stuk zeep dat erin zit vervangt.

Nog een ander voorbeeld van een toiletblok met houder:

Screenshot 2023 03 08 at 13.36.59

Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook toiletblokken die je net als een toilet tape in z’n geheel weggooit. Zoals deze van Witte Reus:

AHI 43545239373731313737

Hier hoef je dus te griezelen van de vieze houder, maar je gooit wel een boel plastic af. Dit is dus niet bepaald een milieuvriendelijk toiletblok. Vandaar dat ik toilet tapes een beter alternatief vind!

Hoe werken toilet tapes?

Je hangt dus zo’n duurzaam toiletblokje in je wc en elke keer dat iemand doorspoelt komt er zeep vrij die je wc schoonspoelt. Tegelijkertijd wordt de geur geactiveerd. Hieronder wordt uitgelegd hoe ze werken:

Nou moet ik wel zeggen: als ik zie hoe dun ze ogen, vraag ik me wel af hoe krachtig ze zijn!

De toilet tapes in de praktijk

Ondanks hun belofte van 4 weken een heerlijke geur, rook ik na ongeveer een week de WC Eend Fresh Strips niet meer. Tijd dus voor mijn toilet tapes! Ik pakte het eerste doosje, en opende het.

De tape in de wc hangen is inderdaad heel simpel. Je trekt het plastic  van het kleine rondje af, en hangt het in je wc pot. Eén van de voordelen van deze tapes is dat ze ook prima kunnen in een wc zonder rand.

Een bescheiden geur

Maar ik vond de geur eigenlijk een beetje tegenvallen moet ik bekennen… Niet in de zin dat ik de geur ‘niet lekker’ vond maar meer dat ik hem niet zo heel erg rook! De WC Eend strips roken veel sterker. Ik heb zelfs nog gecontroleerd of ik hem wel goed had opgehangen, of dat ik ergens nog een stuk verpakking had gemist, en dat ik daardoor weinig rook.

toilet tapes

De wc schoonmaken met de wc tape erin

Inmiddels heb ik de wc ook weer schoongemaakt, terwijl de wc-tape aan de zijkant bungelde. Dat ging beter dan met de WC Eend Fresh Strips. Sterker nog, ik was zo enthousiast aan het schrobben met de wc-borstel dat de wc-tap spontaan aan de verkeerde kant van de pot terecht kwam en daar bleef bungelen. Waarmee ik maar wil zeggen dat je hem prima even ‘aan de kant’ kunt doen om goed onder de rand van de wc te kunnen.

Mijn conclusie over de wc-tapes

Tsja, wat vind ik ervan. Eerlijk gezegd ben ik een beetje teleurgesteld door de bescheiden geur. Ik had veel meer geur verwacht. Daar staat tegenover dat het wel leuk staat, zo’n tab in je wc en dat het dus een heel duurzaam toiletblok is.

Maar eigenlijk vind ik qua geur de WC Eend Fresh strips op dit moment beter.

Toilet tapes kopen?

Je kunt toilet tapes kopen op toilettapes.com! Ze zijn ooit ook in de aanbieding geweest bij de Kruidvat, maar dat was tijdelijk.

Leestips

Gebruik jij iets voor een prettige geur in het toilet?

Similar Posts

10 Comments

  1. Ik heb dit nooit gezien. Ik gebruik gewoon toiletblokken. Deze is zeker niet zo handig lijkt me. Overal aanpassen word dan makkelijker daardoor.

    1. Dat snap ik heel goed Els. Bij deze toilet tapes is dat minder viezig dan bij de ‘gewone’ wc blokken moet ik zeggen. Alleen valt de geur mij echt enorm tegen. Die is bijna niet merkbaar.

  2. Ik zou een blokje willen dat “gewoon” zelfklevend is, zonder “hanger”….. voor de geur doe ik het niet, daar heb ik een toiletverfrisser voor.

  3. Wij gebruiken tot volle tevredenheid al heel lang toilettapes. We hebben een randloos toilet. Zelfs zou het ooit losraken, het verstopt ook je toilet niet als he in de pot valt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.