Reacties

Hoe schoon is jouw wc borstel? — 28 reacties

 1. Ik heb geen wc borstel dat vind ik wel zo smerig! In het bakje zit altijd een laagje vies water. Wanneer je de borstel terug zet druppelt het op de grond en de borstel zelf ziet er op een gegeven moment smerig uit. Ik heb ze weleens bij mensen zien staan en ze zien er altijd goor uit....

 2. Als ik de w.c, een grote beurt geef borstel ik hem schoon en zet daarna de borstel in de pot (in de w.c, pot zit dan iets van chloor, een opgelost kunstgebittablet, w.c. eend of iets dergelijks. Dit geheel laat ik een uur of wat staan en ondertussen maak ik de houder van de borstel schoon.
  Daarna spoel ik door en hou de borstel onder het stromende water. Mijn borstel hangt in de houder dus droogt hij daarin op. Het lekwater poets ik weg. Als de borstel er minder nieuw gaat uitzien vervang ik hem. Zo duur zijn ze niet.
  Ik geloof ook niet dat je al te paniekerig moet doen over een w.c. borstel. Vaatdoekjes zijn erger.

  • Ben het helemaal met je eens. Af en toe ff hoed schoonmaken en desnoods koop je er een extra borstel bij als je geen zin hebt om hem gro digitale schoon te maken.

 3. Volgens mij doe ik alles helemaal verkeerd Vlijtig Liesje! Ik laat de borsrel altijd even in het (chloor)water van het net sxhoongemaakte toilet staan en de houder spuit ik altijd in met een schoonmaakspray. Ook staat mijn toiletborstel er veel te lang. Ik schaam me diep.........

 4. Leuk onderwerp! Wij hebben twee vakantiehuisjes met in totaal 4 toiletten. Bij elke wissel van vakantiegasten vervangen we de toiletborstels door nieuwe. Bij de a.ct.ion kosten ze minder dan een euro per stuk. De ' oude ' toiletborstels maken we schoon en geven we weg (familie), gebruiken we ook zelf om ' vieze ' karweitjes te doen, of gooien ze weg. Maar eigenlijk, bedenk ik me nu, is dat eigenlijk ook zonde. Nu heb ik van een dierenarts geleerd dat de beste sterilisator de vaatwasser is, maar om nu de borstels daarin schoon te maken, neu, dat gaat me te ver. Een stapel borstels in de hete soda, in een metselkuip oid, lijkt me wel wat. Toch 'ns uitproberen. Dank voor de tip!
  Groet, L.

  • Brrr, dat vind ik ook te vies voor woorden inderdaad: de toiletborstel schoonmaken in de afwasmachine. Jakkes.

   Wat zijn ze dan enorm goedkoop bij de Action trouwens! En fijn voor jullie vakantiegasten dat jullie de boel zo goed schoon houden!

 5. Ik denk dat het het Ivoren Kruis worst zal wezen wat je met je wc borstel doet, zolang je je tandenborstel maar elke 3 maanden vervangt ;)

  Ik vind het zelf overigens niet nodig om mijn wcborstel echt schoon te maken. Ik houd m in de straal als ik doortrek, schud m even af en zet m terug. Maakt mij niet uit of er veek vieze bacterien op zitten. Ik gebruik m alleen voor in de wc en de binnenkant van de wc raak ik toch nooit aan.

  • Hier hetzelfde als Lara en steeds die borstel weggooien en een nieuwe neerzetten vind ik milieutechnisch ook niet echt verantwoord...
   Trouwens mijn tandeborstel vervang ik ook niet iedere drie maanden, pas als hij er versleten uit begint te zien en dat is niet zo snel. Nog nooit iets van gekregen. ???? Wat zijn we toch bang voor een vuiltje hier en daar, daar kweek je een slechte afweer mee.

 6. Jullie tante Marietje zou een vlog kunnen beginnen!
  Wij kopen eens in de paar jaar nieuwe wc borstels, we zetten ze na de wekelijkse schoonmaak altijd even in de week in de wc pot met soda (zoals hierboven ook al stond). als een wc borstel regelmatig gebruikt wordt, krijgt ie niet echt de kans om goed droog te worden. Weken in soda lijkt me het beste huismiddel voor een opfrisbeurt.
  Weet je tante Marie ook hoe je gele verkleuringen onder een wit plastic wc bril vandaan kunt poetsen? De wc bril is nog maar drie jaar oud maar nu al zitten er urinezuurvlekken op. Bleekmiddels heb ik nog niet geprobeerd maar is geen schoonmaakmiddel. Toch maar proberen?

 7. Onze borstel hangt in de houder dus droogt vanzelf. We vervangen hem ongeveer eens per jaar. En zoals hierboven al gezegd, ik poets er alleen het gat van de wc mee, daar kom ik verder nooit, dus om die bacteriën maak ik me niet al te druk.
  Wat ik mis in je stukje is dat het handvat ook erg vies wordt als er door mannen staand geplast wordt! Dus ook bij gebruik van een wc borstel draag ik handschoenen!

  • Hè jakkes, wat zijn mannen soms toch viespeuken eigenlijk. Bij ons thuis staat de wc borstel helemaal achteraan, dus ik dacht niet dat ze daar nog op kunnen spetteren....

 8. Tsjonge, wat een verhaal over een WC borstel, ik moet er wel om lachten hoor ;-)
  Wij gebruiken een afwasborstel, die gaat na gebruik in een glazen potje, even in kokend water en de borstel is weer schoon. Ik gebruik geen chloor of andere troep voor mijn WC, gewoon allesreiniger en WC reiniger van Sonett, we zijn bijna nooit ziek en ik ben niet bang voor een beetje bacterieën!
  Toen mijn kinderen nog klein waren, deed ik af en toe de WC met een druppeltje dettol in het water maar dat is jaren geleden!

 9. Ik heb wel eens mijn borstel in de pot laten staan om te weken in het chloor wat ik erin had gespoten en ben hem vervolgens vergeten. Mijn tante kwam langs, moest nodig plassen en had in de gauwigheid niet gezien dat de borstel nog in de pot stond. Ze heeft toen over de borstel geplast. Oeps. :)

 10. Ik maak de wc borstel niet schoon zoals jij beschrijft... spoel de houder af en toe uit en de wc borstel besproei ik met wc eend. Maar ik vervang de wc borstel dan ook wel om de vier maanden ongeveer omdat ik verder schoonmaken van dat ding echt te vies vind.

 11. Hier had ik dus nog nooit over nagedacht. :-) Ik gok dat ik een hele vieze wc-borstel heb. Nu doe ik dat dus al 20 jaar verkeerd begrijp ik (mag ik daar stiekem uit concluderen dat het niet zo heel erg is om een vieze wc-borstel te hebben? we zijn er nog nooit ziek van geworden...) Laten we het erop houden dat ik morgen een nieuwe ga kopen.

  • Als je er al twintig jaar in goede gezondheid mee leeft is dat inderdaad een mooi bewijs dat een vieze wc-borstel geen gezondheidsrisico's met zich meebrengt : )

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>