WC inrichten 12 x toilet inspiratie!

wc inrichten

De WC inrichten en toilet inspiratie opdoen?

Dan ben je op de goede plek!

Toilet inspiratie voor het kleinste kamertje in het huis

Het is het bekendste kleinste kamertje in het huis!

De wc, of iets chiquer gezegd, het ‘toilet’.

Veel mensen willen hun wc inrichten op een leuke of unieke manier en zoeken toilet inspiratie.

Want ook al is de wc ‘het kleinste kamertje van het huis’, toch kan hij veel over jou vertellen. De wc inrichting vertelt zelfs veel over een land. Zo zijn bij de Duitsers de zogenaamde ‘vlakspoel’ toiletten favoriet, terwijl de Amerikanen de voorkeur geven aan ‘diepspoel’ toiletten.

In dit artikel vind je fijne toilet inspiratie!

Vlakspoel versus diepspoel

Bij de vlakspoel toiletten kun je je ontlasting nog uitgebreid bestuderen voordat je voorgoed afscheid neemt. Bij de diepspoel toiletten verdwijnen je uitwerpselen meteen in de diepte.

Staand versus hangend

Een ander belangrijk verschil is een staand of hangend toilet. Bij een hangend toilet is de pot aan de wand bevestigd, en kun je dus onder de pot dweilen. In ons huidige huis hebben wij vlakspoel toiletten en staande toiletten. Maar als we gaan verhuizen wens ik een hangtoilet! Met al die jongetjes die naast de pot plassen lijkt me dat veel hygiënischer. Lees ook mijn post wc schoonmaken!

WC inrichten

Afgezien van deze praktische aspecten, is er ook nog de issue van de inrichting. Ook al is het een klein kamertje, menigeen drukt er toch zijn stempel op. Denk alleen al aan alle soorten wc-brillen die er tegenwoordig zijn. En sommige mensen maken van het kleinste kamertje een heus kunstwerk.

Helaas kan ik dat van ons kleinste kamertje niet zeggen. Daar hangt enkel een rafelige schoolkalender aan een spijkertje in de muur, en op een plankje staan wat eenzame toiletrollen. Elf jaar later wonen we op het platteland, maar onze wc is nog steeds niet bijzonder leuk ingericht. Wat daarbij ook niet helpt is dat er geen raampje in zit. Een wc inrichten is makkelijker als er wat meer natuurlijk licht is.

Toilet inspiratie

Bepaal eerst je stijl

Bepaal als eerste de stijl die je graag wilt in je wc. Is dat bijvoorbeeld strak en minimalistisch? Of wil je juist een kleurrijke, boho look? Het antwoord op deze vraag is bepalend voor je keuze van tegels en accessoires. Voor een minimalistische look kies je bijvoorbeeld voor strakke, grijze tegels. Een wc inrichten in Boho stijl betekent doorgaans kleurrijke tegels bijvoorbeeld Portugese tegels.

Maar je kunt bij het wc inrichten ook kiezen voor behang! Dan zijn de mogelijkheden helemaal eindeloos.

Zelfs de vorm van je wc kan al invloed hebben op de uitstraling. Een zwevende vierkante pot oogt heel anders dan een ‘ouderwetse’ wc-pot met een klassieke zwarte wc-bril. Je toilet restylen bestaat uit vele elementen!

Hieronder een aantal voorbeelden van hoe je de wc kunt inrichten en waarmee je toilet inspiratie kunt opdoen!

Toilet inspiratie groen

Een simpele wc, maar de mooie tegeltjesvloer en de groenige muur maakt het leuk.

1600px Public Toilet 1 1

Hieronder een toilet die net in een gewone kamer lijkt te staan! Zie ook hoe charmant de wc rol hangt aan dat kastje! Leuke toilet inspiratie:

toilet inspiratie

WC inrichten: dit zijn je 10 tools!

Hoe maak je een saaie wc persoonlijk en misschien zelfs wel uniek en leuk? Hieronder een overzicht van de tools die je kunt gebruiken.

 1. Tegels: tegels maken een wereld van verschil als het gaat om uitstraling en sfeer. Kies voor kleine of juist grote tegels, gekleurde of juist witte afhankelijk van de look die je wilt.
 2. Verf.
 3. Behang.
 4. Decoratie: denk aan foto’s, verjaardagskalender, ansichtkaarten die je gekregen hebt, planten, prullenbakje voor afval. Het zijn allemaal kansen om je wc te personaliseren en leuker te maken.
 5. Soort spiegel: ga je voor barok? Of juist strak?
 6. De vorm van de wasbak in je toilet
 7. Het soort kraan: ga je voor strak en modern of juist voor een vintage look.
 8. Geur! Vergeet ook het belang van geur niet. Op een wc ruikt het niet altijd even lekker, maar een frisse geur doet veel voor de sfeer.
 9. Hoe berg je de toiletrollen op? Of wil je helemaal geen toiletrollen in je wc? Berg ze dan ergens anders in een kast op.
 10. Wat voor handdoekje hang je op? De kleur voegt weer veel toe aan de totaal look van je toilet.

Toilet inspiratie op Pinterest

Hieronder mijn favoriete wc’s! Ik houd van bloemen en kleurrijk.

4 x wc inrichten strak en minimalistisch voorbeeld wc’s

Onderstaande wc’s vind ik zelf wat saai, maar eerlijk is eerlijk. Het zit denk ik wel lekker rustig.

Wc inrichten budget tip

Een goedkope manier om je tegels een andere look te geven is met behulp van tegelstickers! Op die manier hoef je tegels niet te vervangen, en je krijgt toch een totaal andere uitstraling.

Klein toilet inspiratie: 7 tips!

Het is het kleinste kamertje van het huis, maar wat als je wc ruimte ook gewoon heel klein is? Hieronder 5 praktische tips:

 1. Verf het plafond van de wc ruimte in dezelfde kleur als de wanden. Deze tip komt van VTWonen. Door het plafond in dezelfde kleur te verven vervagen de grenzen, en krijg je een ruimtelijker gevoel.
 2. Kies voor grote tegels in een kleine toilet ruimte.
 3. Laat vloertegels doorlopen in de muur achter de wc en gebruik ze daar ook als achterwand.
 4. Een zwevend toilet in een kleine ruimte zorgt ook voor een ruimtelijker gevoel.
 5. Spiegels zijn uiteraard ook altijd een goede manier om een kleine ruimte groter te laten lijken. Hier geldt het motto: ‘Go big, or go home’. Kies dus niet een klein spiegeltje maar echt een flinke. Een ronde spiegel heeft het grootste ruimtelijke effect. Sowieso wordt aangeraden om grote muurdecoratie te gebruiken in een kleine ruimte. Ook al lijkt dit misschien tegenstrijdig.
 6. Probeer je wc zo minimalistisch mogelijk in te richten. Dus geen grote stapels wc-rollen of schoonmaakspullen in je toilet ruimte zetten. Probeer die als het even kan elders op te bergen.
 7. Is er plek voor een kastje om spullen op te bergen? Kies dan voor een kastje met een deurtje. Dat oogt namelijk rustiger.
 8. Kies voor een wastafeltje in de hoek van je kleine toilet. Zo houd je namelijk de meeste ruimte over.

WC ideeën samenvattend

Je wc inrichten kan leuk zijn om te doen, omdat het een kleine ruimte is! Dat maakt het een overzichtelijke uitdaging. Een snelle en makkelijke manier is tegelstickers op je tegels in de wc plakken!

Leestips voor meer toilet inspiratie

Wc bril Action

toilet inspiratie

Voor een lekkere geur gebruik ik graag een wc-blokje.

Hoe ziet jouw kleinste kamertje er uit?
Heb je een vlakspoel of een diepspoel toilet?
Een hangende of staande pot?

Similar Posts

30 Comments

 1. Onze toiletpotten hangen en niet onbelangrijk, ze hangen niet al te laag. Dat vond ik een heel prettig van de installateur, dat hij de hoogte met ons besprak. En de “mannen” hier in huis zitten op de pot, dat vind ik ook veel frisser.
  Verder een prikbord, een geurkaars en wat gastendoekjes. Geen duidelijk stempel dus.

 2. Wij hebben in ons nieuwe huis hangtoiletten – wel handig voor het kuisen, maar verder ben ik er niet zo blij mee – ik denk altijd dat ze op den duur gaan afbreken …

  Verder is het kamertje van onder tot boven betegeld en dat is wel handig – reserverollen op een stokje, WC-borstel en vuilbakje en het kamertje is ‘vol’ – dus verder geen foefjes.

  Er is ook nog een klein wasbakje en dat vind ik dan vooral praktisch tijdens de maandelijkse periode – de spiegel erboven heeft ook een verborgen vakje voor de vrouwenspullen, dus dat zit goed …

 3. Goeiemiddag hey! haha leuk onderwerp wij hebben een staandepot en net wat je zegt erg lastig met die heren =P
  Maar het nadeel van hangtoiletten vind ik dat ze zo plonzen als je een grote boodschap moet doen ook niet erg hygiënisch haha of zijn die ook wel vlakdoorspoelend te krijgen…?
  nou ja suc6 met de wc hier moeten we het met de pot doen die we hebben =D

 4. Hier is het in het kleinste kamertje net zo sober als bij jouw, alleen een kalender en verder geen stofnesten. We hebben er boven een hang en beneden staande om dezelfde reden als chocho. En diepte spoeltoiletten helaas, je kan inderdaad nooit meer zien wat eruit komt en met mijn dieet vind ik dat heel lastig. Ze zijn wel schoner in gebruik.

 5. Leuk onderwerp ;-)

  Wij hebben een hangend toilet, lekker makkelijk met er onder door dweilen maar net als chocho ben ik ook altijd bang dat het op den duur zou breken.

  Onze toilet is pas helemaal verbouwd we hadden eerst een staande pot.

  De toilet zelf is geen kunstwerk maar wel heel gezellig, in de muurnis staan geurkaarsen en geurolie met een gezellig bloemetje (nep)

  Daarbij hangt er een gezellige verjaardags kalender en een wasbakje de rest van de spulletjes zijn allemaal zilver kleurig.

 6. Ok,komt ie, dit deel van Spanje:

  diepspoel (nog niet anders gezien, oh ja, 1x in ‘n openbaar toilet: het hurktoilet, dat valt eigenlijk ook wel onder vlakspoel, toch)

  staand (hangend is hier nog heul heul bijzonder en speciaal – maar wil ik straks in mijn eigen huis zeker wel)

  bidet (in huizen althans vrijwel standaard)

  douche (ja, zelfs in het toilet ‘op de gang’ – misschien heeft dat ermee te maken dat het aantal ‘badkamers’ per huis een heel belangrijk iets is en dat het toilet dan mee mag tellen ofzo?)

 7. Hier ook vlakspoel.En ook…sober.Wel een mandje met donald ducks.

  leuk onderwerp !

  Groetjes Margreet

 8. Hier in Engeland heb ik geloof ik nooit een hang wc gezien. En ook overal diepspoelers.
  Toen we in dit huis kwamen wonen lag er vloerbedekking in de wc en badkamer. Vind ik niet fris. Niet ongewoon hier, hoewel je nu wel meer vinyl ziet.
  Groeten,
  ada

 9. Hoi Vlijtig Liesje,
  We hebben nu nog het toilet dat erin zit sinds 1958. Een oude hoge pot met een barst. Dat moet vervangen worden en dan kies ik voor hygiëne. Boven komt een sanibroyeur, ook hang.

 10. Hier hang en diepspoel. In verband met hygiëne, (elke keer wanneer je doorspoelt gaan er zeer fijne druppels door het toilet, a.u.b. spoelen met de deksel dicht) geen tierelantijntjes en tijdschriften die ik elke dag zou moeten schoonmaken. En zeker(!) geen toiletmat of iets dergelijks, getverderrie!!

 11. Toen wij ooit in de usa waren was het toilet bezoek een hele onderneming, de eerste keer dat we op de hotel kamer kwamen stond de pot helemaaaaaal vol water!
  Zei tegen Euroman shit dat hebben wij weer een verstopt toilet!
  We waren moe van de vlucht en het was ondertussen heel laat dus we zijn gaan slapen maar dorsten niet door te trekken in angst dat het toilet echt zou overlopen!
  Volgende ochtend ben ik met een volle blaas naar de lobby gerend om daar naar het toilet te gaan en wat was de verbazing groot…… ook dit toilet stond VOL met water!!!!
  Met lood in mijn schoenen ben ik toch maar gaan zitten yegggg al dat water klapt omhoog bij de grote boodschap!!
  Met mijn ogen dicht trok ik door en wachte op het overlopen..
  Maar het bleek dus volkomen normaal te zijn er we hadden ons voor niets zorgen gemaakt

  Of op kos.. daar mag je hier en daar het toiletpapier niet in het toilet deponeren!
  Echt zoooo smerig om dat in een prullenbakje te gooien wat dan later het kamer meisje weer weg haald!
  Daar had ik echt nachtmerry’s bij het toilet bezoek!
  Zelfs in het restaurant moest het in de prullebak yeggggg!

 12. Gheghe, wat een onderwerp ;p

  Hier ook een staand vlakspoeltoilet..en tja, bij ons is het qua inrichting ook nogal karig -van kamertje dan, de toiletpot is af en toe rijkelijk versierd :( –

  Het is de bedoeling dat we de muren fijn gaan verven en de deur wil ik aan de binnenkant gaan beplakken met allemaal leuke, mooie pagina’s uit magazines..en er komt nog een plankje te hangen met “leeslectuur”….maar ja, dat zal nog wel even duren.

 13. Wij hebben een hele collectie: twee hangpotten, een stapot en een urinoir. Volgens mij glijdt hier alles direct af richting de diepte, alleen van die stapot weet ik het niet precies, daar zit ik eigenlijk nooit op :$

  Die stapot gaat sowieso een keer vervangen worden, een hangpot is inderdaad hygiënischer. Ik zou het daarom niet speciaal aanpassen, maar wat er nu zit (dat hele kamertje) is toch niets meer, dus dan kan het direct meegenomen worden.

 14. Mijn toilet is nog dezelfde die er vanaf het begin in zat.
  Een hangtoilet lijkt me wel wat, maar ik ben tevreden met mijn ouderwetse toilet.

  Ik heb wat leuke spulletjes aan de wand, de verjaarskalender, een gevonden gulden in een foto-lijstje, een foto van zeilmaat en ik zeilend voor de haven van Willemstad, een ingelijste zelfgemaakte foto van een mooie waterbloem in Mozambique.
  Een chrome wc-papier houder.

  Een wc schoonmaken is verder geen punt, zo gepiept.
  Als ik ‘s morgens het huis verlaat duw ik er chloor in en ‘s avonds als ik thuis ben, borstel ik hem na.
  Ik heb een speciaal wc doekje en hoeveel m2 is die wc nu helemaal?

 15. Toen we het toilet vernieuwden hebben we een vlakspoel gekocht. Ook al om te “kijken” als er iets mis is. Maar die is naar boven verdwenen en beneden nu een diepspoel toilet. Geen hangtoiletten, dat vonden we niet nodig. Verder een plank van muur tot muur boven de spoelbak, voor een doos met vrouwenspullen en wat extra toiletrollen. En een waxinelichtje. Als we bezoek hebben dan wordt die gebruikt. Alle geurtjes zijn dan snel verdwenen. Een bril met knopspelden -gek ding van mij-, en aan de wand een haakje voor wat “leesvoer”. Wel een matje op de vloer maar die vervang ik twee keer per week. En dezelfde kleur als het handdoekje bij het wasbakje.
  Het toilet maak ik schoon met een sopje van afwasmiddel en een beetje azijn.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 16. Hang en staand, beiden vlak. Kan je nog eens antwoord geven als de arts je vragen over de stoelgang stelt!
  Boeken en bladen in de wc vind ik eerlijk gezegd erg onfris.
  Wij hebben net als Gerrie een (geur)kaarsje en verder een plankje met reserve handdoekjes en wc rollen. Niet vlak naast die kaars uiteraard ;-)

 17. staand en vlakspoeltoilet paars behang, er hangen ingelijste stukjes behang( die er chique uitzien) gescoord bij de gamma. aparte kaarten( o.a Ada Breedveld) en er hangen/staan verschillende gouden engelen, bakje lavendel. oja een een paars gastendoekje.

  Groetjes Eugenie

 18. Ik woon in een huurhuis en veel inspraak had ik niet toen het toilet zon 10 jaar geleden opgeknapt werd. Er gingen gewoon simpele witte tegels over de oude op de muur en vloer heen en de rest van de wand werd gewit. Er kwam een standaard staand toilet in en dat was het. Wel heb ik het verder zoveel mogelijk eigen gemaakt door er botanische prenten in te hangen en een aantal spiegels met een kitscherig lijst eromheen, bijna alles komt uit de kringloop of van een rommelmarkt.

 19. Als je daar al 11 jaar woont had je natuurlijk ook jouw stijl in een toilet kunnen aanbrengen. Ik denk dat de meeste standaard wc’s geen ramen hebben.

 20. Een grote spiegel zodat je jezelf kunt zien als je op de wc zit… toch maar liever niet.

  Love as Always
  Dimario

 21. een propere wc en ik ben tevreden
  deze inrichtingen zijn wel mooi
  maar een mooie spreukje tegen de muur, een moppenboekje en ik ben content
  Een @->- voor U.

 22. Mijn wc is best leuk, vind ik. Ik heb witte tegels en witte muren. Maar de muur achter het toilet is groen. Daar hangt een grote foto van een zeemeeuw. En ik heb een plankje opgehangen met wat leuke spulletjes erop. Heel gezellig! En oh, ja! Er staat ook een (nep)plantje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.