WC inrichten 12 x toilet inspiratie!

wc inrichten

De WC inrichten en toilet inspiratie opdoen?

Dan ben je op de goede plek!

Toilet inspiratie voor het kleinste kamertje in het huis

Het is het bekendste kleinste kamertje in het huis!

De wc, of iets chiquer gezegd, het ‘toilet’.

Veel mensen willen hun wc inrichten op een leuke of unieke manier en zoeken toilet inspiratie.

Want ook al is de wc ‘het kleinste kamertje van het huis’, toch kan hij veel over jou vertellen. De wc inrichting vertelt zelfs veel over een land. Zo zijn bij de Duitsers de zogenaamde ‘vlakspoel’ toiletten favoriet, terwijl de Amerikanen de voorkeur geven aan ‘diepspoel’ toiletten.

In dit artikel vind je fijne toilet inspiratie!

Vlakspoel versus diepspoel

Bij de vlakspoel toiletten kun je je ontlasting nog uitgebreid bestuderen voordat je voorgoed afscheid neemt. Bij de diepspoel toiletten verdwijnen je uitwerpselen meteen in de diepte.

Staand versus hangend

Een ander belangrijk verschil is een staand of hangend toilet. Bij een hangend toilet is de pot aan de wand bevestigd, en kun je dus onder de pot dweilen. In ons huidige huis hebben wij vlakspoel toiletten en staande toiletten. Maar als we gaan verhuizen wens ik een hangtoilet! Met al die jongetjes die naast de pot plassen lijkt me dat veel hygiënischer. Lees ook mijn post wc schoonmaken!

WC inrichten

Afgezien van deze praktische aspecten, is er ook nog de issue van de inrichting. Ook al is het een klein kamertje, menigeen drukt er toch zijn stempel op. Denk alleen al aan alle soorten wc-brillen die er tegenwoordig zijn. En sommige mensen maken van het kleinste kamertje een heus kunstwerk.

Helaas kan ik dat van ons kleinste kamertje niet zeggen. Daar hangt enkel een rafelige schoolkalender aan een spijkertje in de muur, en op een plankje staan wat eenzame toiletrollen. Elf jaar later wonen we op het platteland, maar onze wc is nog steeds niet bijzonder leuk ingericht. Wat daarbij ook niet helpt is dat er geen raampje in zit. Een wc inrichten is makkelijker als er wat meer natuurlijk licht is.

Toilet inspiratie

Bepaal eerst je stijl

Bepaal als eerste de stijl die je graag wilt in je wc. Is dat bijvoorbeeld strak en minimalistisch? Of wil je juist een kleurrijke, boho look? Het antwoord op deze vraag is bepalend voor je keuze van tegels en accessoires. Voor een minimalistische look kies je bijvoorbeeld voor strakke, grijze tegels. Een wc inrichten in Boho stijl betekent doorgaans kleurrijke tegels bijvoorbeeld Portugese tegels.

Maar je kunt bij het wc inrichten ook kiezen voor behang! Dan zijn de mogelijkheden helemaal eindeloos.

Zelfs de vorm van je wc kan al invloed hebben op de uitstraling. Een zwevende vierkante pot oogt heel anders dan een ‘ouderwetse’ wc-pot met een klassieke zwarte wc-bril. Je toilet restylen bestaat uit vele elementen!

Hieronder een aantal voorbeelden van hoe je de wc kunt inrichten en waarmee je toilet inspiratie kunt opdoen!

Toilet inspiratie groen

Een simpele wc, maar de mooie tegeltjesvloer en de groenige muur maakt het leuk.

1600px Public Toilet 1 1

Hieronder een toilet die net in een gewone kamer lijkt te staan! Zie ook hoe charmant de wc rol hangt aan dat kastje! Leuke toilet inspiratie:

toilet inspiratie

WC inrichten: dit zijn je 10 tools!

Hoe maak je een saaie wc persoonlijk en misschien zelfs wel uniek en leuk? Hieronder een overzicht van de tools die je kunt gebruiken.

 1. Tegels: tegels maken een wereld van verschil als het gaat om uitstraling en sfeer. Kies voor kleine of juist grote tegels, gekleurde of juist witte afhankelijk van de look die je wilt.
 2. Verf.
 3. Behang.
 4. Decoratie: denk aan foto’s, verjaardagskalender, ansichtkaarten die je gekregen hebt, planten, prullenbakje voor afval. Het zijn allemaal kansen om je wc te personaliseren en leuker te maken.
 5. Soort spiegel: ga je voor barok? Of juist strak?
 6. De vorm van de wasbak in je toilet
 7. Het soort kraan: ga je voor strak en modern of juist voor een vintage look.
 8. Geur! Vergeet ook het belang van geur niet. Op een wc ruikt het niet altijd even lekker, maar een frisse geur doet veel voor de sfeer.
 9. Hoe berg je de toiletrollen op? Of wil je helemaal geen toiletrollen in je wc? Berg ze dan ergens anders in een kast op.
 10. Wat voor handdoekje hang je op? De kleur voegt weer veel toe aan de totaal look van je toilet.

Toilet inspiratie op Pinterest

Hieronder mijn favoriete wc’s! Ik houd van bloemen en kleurrijk.

4 x wc inrichten strak en minimalistisch voorbeeld wc’s

Onderstaande wc’s vind ik zelf wat saai, maar eerlijk is eerlijk. Het zit denk ik wel lekker rustig.

Wc inrichten budget tip

Een goedkope manier om je tegels een andere look te geven is met behulp van tegelstickers! Op die manier hoef je tegels niet te vervangen, en je krijgt toch een totaal andere uitstraling.

Klein toilet inspiratie: 7 tips!

Het is het kleinste kamertje van het huis, maar wat als je wc ruimte ook gewoon heel klein is? Hieronder 5 praktische tips:

 1. Verf het plafond van de wc ruimte in dezelfde kleur als de wanden. Deze tip komt van VTWonen. Door het plafond in dezelfde kleur te verven vervagen de grenzen, en krijg je een ruimtelijker gevoel.
 2. Kies voor grote tegels in een kleine toilet ruimte.
 3. Laat vloertegels doorlopen in de muur achter de wc en gebruik ze daar ook als achterwand.
 4. Een zwevend toilet in een kleine ruimte zorgt ook voor een ruimtelijker gevoel.
 5. Spiegels zijn uiteraard ook altijd een goede manier om een kleine ruimte groter te laten lijken. Hier geldt het motto: ‘Go big, or go home’. Kies dus niet een klein spiegeltje maar echt een flinke. Een ronde spiegel heeft het grootste ruimtelijke effect. Sowieso wordt aangeraden om grote muurdecoratie te gebruiken in een kleine ruimte. Ook al lijkt dit misschien tegenstrijdig.
 6. Probeer je wc zo minimalistisch mogelijk in te richten. Dus geen grote stapels wc-rollen of schoonmaakspullen in je toilet ruimte zetten. Probeer die als het even kan elders op te bergen.
 7. Is er plek voor een kastje om spullen op te bergen? Kies dan voor een kastje met een deurtje. Dat oogt namelijk rustiger.
 8. Kies voor een wastafeltje in de hoek van je kleine toilet. Zo houd je namelijk de meeste ruimte over.

WC ideeën samenvattend

Je wc inrichten kan leuk zijn om te doen, omdat het een kleine ruimte is! Dat maakt het een overzichtelijke uitdaging. Een snelle en makkelijke manier is tegelstickers op je tegels in de wc plakken!

Leestips voor meer toilet inspiratie

Wc bril Action

toilet inspiratie

Voor een lekkere geur gebruik ik graag een wc-blokje.

Hoe ziet jouw kleinste kamertje er uit?
Heb je een vlakspoel of een diepspoel toilet?
Een hangende of staande pot?

30 Comments

 1. Anonymous
 2. Ada
 3. Anonymous
 4. Anonymous
 5. johmar de Groot
 6. dimario

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh