Pimp je betegelde keukenachterwand met 10 tegelstickers

SDC10140 1

Met behulp van tegelstickers gaf ik onze keuken achterwand een Oud-Hollandse look! Het zijn stickers die plakken zonder lijm, dus geen stress over lelijke sporen. Keukentegels pimpen was nog nooit zo makkelijk.

Ik houd van keukens met een nostalgische uitstraling, en ik vond de Oud-Hollandse tegels die ik her en der zag dan ook prachtig. Ze leken me heel geschikt voor de achterwand in de keuken. Maar helaas kosten die al gauw 17 euro per stuk. Een stuk duurder dan de tegels voor onze keuken achterwand van Gamma.

Tegelstickers Xenos

Maar wie niet rijk is, moet slim zijn, en bij de Xenos zag ik tegelstickers met een Oud-Hollandse uitstraling: 10 voor 2,95. Vandaag heb ik ze aangebracht op onze tegels, en ik ben heel blij met het effect. Er komt geen lijm aan te pas, dus ik kan ze er ook zo weer afhalen.

Voor 2,95 heb ik nu precies die nostalgische uitstraling die ik wenste! Die handige decoratiestickers die je tegenwoordig overal kunt vinden, zijn een uitstekend argument voor een neutrale basis in je interieur.

Want dat geeft je de ruimte om helemaal los te gaan met die stickers! En het grote voordeel vind ik nog wel dat je nergens aan vast zit. Het is eenvoudig om te veranderen.

Tegelstickers Xenos in close-up
SDC10141 1

Tegelstickers Action

Helaas verkoopt de Action op dit moment geen tegelstickers. Maar bij bijvoorbeeld plakfoliewebshop.nl vind je wel stickers met Oud-Hollands patroon. Ook bij bol.com kun je terecht voor keukenstickers, zoals deze vrolijke:

tegelstickers

En tot mijn verrassing hebben ze bij Shein ook veel stickers voor tegels en zelfs folie voor je aanrechtblad.

Meer tegelstickers keuken bij Pixers

En kijk eens naar deze prachtige stickers voor je keukenachterwand van Pixers:

keuken achterwand

Houd je meer van kleurtjes? Dat kan ook!

tegelstickers

Tegelstickers Xenos – Update 2023

De Oud-Hollandse keukenstickers van Xenos zitten er nog steeds, en het is inmiddels 11 jaar later. Ze zijn dus een geweldige koop gebleken, en ik vind ze nog steeds mooi. Je kunt ze ook gewoon schoonmaken met een vochtige doek!

Helaas zie ik op dit moment geen tegelstickers bij Xenos online. De leuke Oud-Hollandse stickers die ik destijds kocht kun je er online niet vinden nu. Maar je kunt natuurlijk altijd in een ‘stenen’ Xenos kijken of ze stickers voor keuken en/of badkamertegels hebben.

Kliko stickers Xenos

Ook de populaire kliko stickers hebben ze op dit moment niet bij Xenos. Ik weet niet waarom ze alle leuke dingen zo uit het assortiment hebben gehaald! Voor wie het niet weet: kliko stickers zijn stickers die je op je kliko kunt plakken. Ze zijn er in alle soorten en maten. Van kleine stickers tot stickers die de hele kliko bedekken. Ze zijn handig als je baalt van de lelijke kliko’s in je tuin. Kliko’s zijn tegenwoordig een noodzakelijk kwaad, en het worden er steeds meer! Wij hebben er ondertussen maar liefst 4.

Kliko stickers van Xenos zijn er op het moment dus niet, maar bij bol.com vind je ze wel. Hieronder een mooie foto van bol.com waarin de kliko’s er warempel bijna leuk uitzien dankzij de kliko stickers die overigens ook verkocht worden onder de noemer container stickers.

xenos kliko stickers

Soms hebben ze bij de Action ook containerstickers, maar op het moment dat ik dit zit te typen niet. Bij Etsy Nederland vind je alleen kleine container stickers bijvoorbeeld in de vorm van een huisnummer. Tot slot kun je kliko stickers bij AliExpress vinden. Ze zijn daar meer dan de helft goedkoper dan die van bol.com, maar goed dan moet je dus wel bij AliExpress kopen, en veel mensen hebben daar principiële bezwaren tegen.

Oud-Hollandse tegelstickers wel bij Hornbach

Maar ze hebben ze wel bij bijvoorbeeld Hornbach! Kijk:

hornback keukenstickers

Of deze:

tegelstickers

Samenvattend

Tegelstickers zijn een simpele, goedkope en snelle manier om je keukentegels te pimpen. Dit type stickers heeft doorgaans geen lijm, en kun je dus zonder problemen ook weer verwijderen. Maar je kunt ze ook gebruiken in je badkamer. Ik ben helemaal niet handig, maar ik ben al elf jaar heel tevreden met mijn Xenos tegelstickers met Oud-Hollandse motieven. Ik ben best onder de indruk van de goede kwaliteit!

Naast tegelstickers heb je ook kliko stickers, oftewel container stickers. Afhankelijk van de kwaliteit zie je soms wel dat die heel snel vervagen door wind en regen. Bovendien raken ze snel beschadigd door de grijparmen van de vuilniswagen als ze worden geleegd. En dan kan de vraag opkomen: hoe krijg ik die lelijk geworden container sticker er weer af?! Normaliter wordt dan vaak pindakaas aangeraden. Maar om nou een hele container in te smeren met pindakaas om een sticker te verwijderen is ook zo wat.

Beter lijkt me deze tip van Oma weet raadt: probeer een lelijke sticker te verwijderen met WD-40.

Out of the box idee

Sommige mensen gebruiken tegelstickers en kliko stickers ook om koffers, kinderkamers en koelkasten te pimpen!

Leestips

Maak jij wel eens gebruik van ‘interieurstickers’ voor je huis?

Similar Posts

33 Comments

  1. Op de foto geloof ik niet ; )

   Als je heel goed kijkt kun je het misschien wel zien, maar als ze goed zijn aangebracht, volgens mij nauwelijks.

   Ik ben er in ieder geval theel evreden over!

 1. Jaren geleden heb ik grote stickers op de ramen en deuren van de kinderkamers geplakt. Was toen helemaal in en het stond heel leuk. Zoons zijn nu volwassen, de resten van de stickers zijn nog steeds zichtbaar. Ik heb er al flink op gepoetst, maar helaas dat zal nog wel een aantal keren moeten.

  Jouw stickers lijken me handiger om later weer weg te halen, maar is het dan niet lastig met schoonmaken?
  Ik vind het wel heel mooi staan en het past helemaal bij de nostalgische stijl van de keuken.

  Groetjes, VeggieMo

  1. Het zou zeker lastig kunnen zijn bij het schoonmaken, maar ik heb ze nog maar zo kort dat ik daar nog niet mee te maken heb gehad. En ze zijn zo makkelijk weg te halen, dat ik ze er natuurlijk ook even kan afhalen, schoonmaken, en daarna weer opplakken.

 2. Ze zijn wel tof! Op een foto zie je dat die tegel meer glimt maar dat komt denk ik door de flits? Heb je nu je oude huis wel verkocht trouwens?

  In het onteigende- en gesloopte 250-jaar oude huis van mijn opa en oma (leve de vooruitgang) zaten allemaal van dat soort tegeltjes. Met mannetjes, en molens… Echt die oude waar mensen bijna een moord voor doen. Mijn opa heeft er drie bewaard. Eigenlijk jammer, als het nu zou zijn zou ik proberen ze allemaal te bewaren en hergebruiken.

 3. Heel leuk! Het breekt de witte muur op een speelse manier.
  Ik ben ook makkelijk en plak en probeer gewoon. Voor 2.95 is het het proberen waard toch? Heb je er een paar op voorraad? Altijd makkelijk als er toch 1 stuk gaat of wat dan ook en de winkel ze niet meer verkoopt.

  Groet Isabelle

 4. Ik heb zulke stickers al vijftien jaar op mijn keukentegels zitten. En ik ben er nog niet op uitgekeken. Een simpele en goedkope manier om je keuken gezelliger te maken.

 5. Ik had in mijn oude huis ook die oudhollandse van de X.enos. Beviel uitstekend. Schoonmaken ging gewoon met gemak en met verhuizen had ik ze er zo af zonder lijmresten :-)

 6. Nou en of heb ik ze ook, dat komt dat ik nu een huurappartement woon, met gaatjes in de tegels.
  Mooie hondenpootjes op de tegels, als herdenking aan mijn hondjes. Hans

 7. Niet echt ons ding hier in huis, maar voor mijn ouders zou het echt een goede tip zijn. Die houden hier ontzettend veel van.

 8. Wat leuk en slim bedacht zo met die tegel stickers! Wij hebben een composiet achterwand, maar ik ga dit even tippen bij mijn moeder, want die vindt dit vast helemaal geweldig!

 9. Ik vind ze geweldig, al zou ik ze hier voor de badkamer gebruiken. Ik ga meteen bij Xenos kijken of ze er nog zijn.

 10. Echt superleuk die tegelstickers! Geeft een schattige touch aan de tegels. Ik zou zelf kiezen voor wat meer boho-chique en andere soorten landelijke stickers, maar ik vind het bij jou in de keuken prachtig staan 😍

 11. Heel eerlijk is het niet mijn ding. Daarentegen heb ik ooit zo’n quote (vloekend en tierend, want we hebben een soort van gestucte muur) aangebracht – letter voor letter – op de muur van mijn dochter. Dat vond ik toen heel leuk en die hangt er nog steeds. Interessant van die clikobak-stickers. We hebben allemaal net een nieuwe gekregen en je raadt het al. Je houdt ze niet uit elkaar. Ellende. Dus daar ben ik nog wel naar op zoek. Bij Ali Express zijn ze 8,99? Dat vind ik nog best een fors bedrag voor een sticker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.