Pimp je betegelde keukenachterwand met 10 tegelstickers

Met behulp van tegelstickers gaf ik onze keuken achterwand een Oud-Hollandse look! Het zijn stickers die plakken zonder lijm, dus geen stress over lelijke sporen.

Ik houd van keukens met een nostalgische uitstraling, en ik vond de Oud-Hollandse tegels die ik her en der zag dan ook prachtig. Ze leken me heel geschikt voor de achterwand in de keuken. Maar helaas kosten die al gauw 17 euro per stuk. Een stuk duurder dan de tegels voor onze keuken achterwand van Gamma.

Xenos tegelstickers

Maar wie niet rijk is, moet slim zijn, en bij de Xenos zag ik tegelstickers met een Oud-Hollandse uitstraling: 10 voor 2,95. Vandaag heb ik ze aangebracht op onze tegels, en ik ben heel blij met het effect. Er komt geen lijm aan te pas, dus ik kan ze er ook zo weer afhalen.

Voor 2,95 heb ik nu precies die nostalgische uitstraling die ik wenste! Die handige decoratiestickers die je tegenwoordig overal kunt vinden, zijn een uitstekend argument voor een neutrale basis in je interieur.

Want dat geeft je de ruimte om helemaal los te gaan met die stickers! En het grote voordeel vind ik nog wel dat je nergens aan vast zit. Het is eenvoudig om te veranderen.

Xenos tegelstickers in close-up

Tegelstickers Action

Helaas verkoopt de Action op dit moment geen tegelstickers. Bij plakfoliewebshop.nl vind je wel stickers met Oud-Hollands patroon. Ook bij bol.com kun je terecht voor keukenstickers, zoals deze vrolijke:

tegelstickers

En tot mijn verrassing hebben ze bij Shein ook veel stickers voor tegels en zelfs folie voor je aanrechtblad.

Leestip: Keukenrenovatie.

Maak jij wel eens gebruik van ‘interieurstickers’ voor je huis?

Similar Posts

13 Comments

  1. Op de foto geloof ik niet ; )

   Als je heel goed kijkt kun je het misschien wel zien, maar als ze goed zijn aangebracht, volgens mij nauwelijks.

   Ik ben er in ieder geval theel evreden over!

 1. Jaren geleden heb ik grote stickers op de ramen en deuren van de kinderkamers geplakt. Was toen helemaal in en het stond heel leuk. Zoons zijn nu volwassen, de resten van de stickers zijn nog steeds zichtbaar. Ik heb er al flink op gepoetst, maar helaas dat zal nog wel een aantal keren moeten.

  Jouw stickers lijken me handiger om later weer weg te halen, maar is het dan niet lastig met schoonmaken?
  Ik vind het wel heel mooi staan en het past helemaal bij de nostalgische stijl van de keuken.

  Groetjes, VeggieMo

  1. Het zou zeker lastig kunnen zijn bij het schoonmaken, maar ik heb ze nog maar zo kort dat ik daar nog niet mee te maken heb gehad. En ze zijn zo makkelijk weg te halen, dat ik ze er natuurlijk ook even kan afhalen, schoonmaken, en daarna weer opplakken.

 2. Ze zijn wel tof! Op een foto zie je dat die tegel meer glimt maar dat komt denk ik door de flits? Heb je nu je oude huis wel verkocht trouwens?

  In het onteigende- en gesloopte 250-jaar oude huis van mijn opa en oma (leve de vooruitgang) zaten allemaal van dat soort tegeltjes. Met mannetjes, en molens… Echt die oude waar mensen bijna een moord voor doen. Mijn opa heeft er drie bewaard. Eigenlijk jammer, als het nu zou zijn zou ik proberen ze allemaal te bewaren en hergebruiken.

 3. Heel leuk! Het breekt de witte muur op een speelse manier.
  Ik ben ook makkelijk en plak en probeer gewoon. Voor 2.95 is het het proberen waard toch? Heb je er een paar op voorraad? Altijd makkelijk als er toch 1 stuk gaat of wat dan ook en de winkel ze niet meer verkoopt.

  Groet Isabelle

 4. Ik heb zulke stickers al vijftien jaar op mijn keukentegels zitten. En ik ben er nog niet op uitgekeken. Een simpele en goedkope manier om je keuken gezelliger te maken.

 5. Ik had in mijn oude huis ook die oudhollandse van de X.enos. Beviel uitstekend. Schoonmaken ging gewoon met gemak en met verhuizen had ik ze er zo af zonder lijmresten :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.