Toch maar tegels als keuken achterwand van Gamma!

keuken achterwand gamma
Het is alweer enige tijd geleden dat ik mij boog over één van de grote vragen des levens: Wat voor materiaal wil ik voor de achterwand van mijn keuken?

Tegels keuken achterwand = truttig?

Destijds verkeerde ik in de veronderstelling dat de klassieke oplossing, namelijk tegels als keuken achterwand, tot elke prijs vermeden moest worden. Ik dacht namelijk dat dit de keuken per definitie truttig zou maken. En dus oriënteerde ik me op andere mogelijkheden, waaronder glas. Maar glas bleek zo duur te zijn, dat het om die reden onmiddellijk afviel.

Afwasbare verf als keuken achterwand voldoet niet

Verblind door overschatting van mijn huishoudelijke capaciteiten, besloot ik om onze keukenachterwand gewoon te voorzien van afwasbare verf. En op de ergste plekken, achter het fornuis en de gootsteen, plaatsten we tijdelijk perspexplaten.

Dit bleek helemaal geen ideale oplossing. De afwasbare verf, was maar matig afwasbaar, en die perspexplaten waren echt alleen geschikt als tijdelijke oplossing. Uiteindelijk zette ik mijn innerlijke interieursnob aan de kant, en ging schoorvoetend met mijn man naar de Gamma, voor een keuken achterwand van Gamma tegels. Maar zo moeilijk als het zoeken van een goede vloer was, zo gemakkelijk vonden we mooie tegeltjes!

Keuken achterwand Gamma: Friesche keukentegels van de Gamma

Binnen een kwartier stonden we weer buiten met 'Friesche tegels' in vijf nostalgische, lichte tinten. Inmiddels zijn ze aangebracht en tot mijn verbijstering zijn ze niet alleen praktisch, ze maken de keuken zelfs gezelliger! Wie had dat gedacht! Ik in ieder geval niet.

Ik ben helemaal blij met mijn traditionele, betegelde keukenwand van de Gamma met nostalgische uitstraling.

Dus voor iedereen die zich afvraagt wat een goede keukenwand is: voor mij is het antwoord 'tegels' geworden.

Bij Pixers vind je een enorm aanbod aan keuken stickers!

Similar Posts

12 Comments

 1. Ik vind een betegelde achterwand een nadeel omdat in de voegen vuil en vet kan komen te zitten, hoe goed je de keuken ook onderhoudt. Tegenwoordig is het 'in' om vrij grote wandtegels te zetten waardoor het aantal voegen wel minder is of als er klein tegeltjes gezet worden. De achterwand van onze keuken is in dezelfde materie (en kleur) of het werkblad en vormt daar precies een geheel mee. De overgang (voeg) tussen het vlakke werkblad en het rechtopstaande gedeelte wordt gevormd door een inoxen hoekprofieltje die verhindert dat er vocht naar de muur gaat. Het rechtopstaande blad is natuurlijk niet zo dik of het werkblad zelf. Voordeel van een 'rug' in werkbladmaterie is dat het zeer makkelijk onderhoudt, geen voegen heeft en er nog leuk uitziet ook....

 2. Het ziet er gezellig uit hoor. En ik ben nog erger, want diep in mijn hart vind ik tussendoor een tegeltje met een afbeelding van een kip o.i.d. ook heel leuk! In mijn volgende keuken dan maar...

  En voegen houd je heel goed schoon met een mengsel van water, soda en groene zeep. Nostalgischer kan haast niet!

  Groetjes Jacq.

 3. Jaren geleden was mijn wens een achtermuur van hetzelfde materiaal als het aanrechtblad en dat bleek een ideale oplossing.
  Inmiddels wonen we niet meer in dat huis en heb ik nu zwarte tegels als achterkant......ik blijf poetsen grrr....!

 4. Mooi die tegeltjes!
  Onze keuken zit er al in sinds 1997. Toen had je de keuze uit tegeltjes of tegeltjes.
  Wij hebben cremekleurige tegeltjes met een rand van handbeschilderde Portugese langwerpige tegeltjes. Ik vind het nog steeds mooi. Al is het wel lastig om het netjes te houden met die voegen. Ook beginnen de tegeltjes los te laten. Dat zie je niet, maar hoor je wel als je er tegenaan klopt.

  Groetjes, VeggieMo

 5. Hoi Nicole,

  Gezellig dat je bij me langs bent geweest! Ik ben ook meteen jouw volger geworden..:)
  Ik heb je vraag over het stoeltje beantwoord, hoor, staat onder jouw stukje op mijn blog..
  Groetjes!

 6. Ziet er netjes uit hoor zo....eh....wij hebben afwasbare verf gaat prima hoor....alles ziet er na 3 jaar nog steeds schoon uit....bij het fornuis staat een emaille bord......prima te doen hoor.......liefs fijn weekend van mij....xxx...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.