Creatieve tegels in de slaapkamer

tegels in de slaapkamer

Als het om tegels gaat denk ik meestal eerder aan keukens en badkamers dan aan slaapkamers! Maar Maud laat in onderstaand artikel zien dat tegels in de slaapkamer ook een optie zijn!

Creatieve wandtegels in de slaapkamer

Onze slaapkamers worden steeds stijlvoller. De kleuren, stijlen en accessoires die we kiezen, helpen bij het creëren van een geheel eigen interieur. Daarnaast zorgt een fijne slaapkamer omgeving ervoor dat je lekker kunt slapen. Met bijzondere keramische tegels voor in huis, voeg je een unieke stijl toe aan je slaapkamer.

Hieronder vind je een aantal creatieve voorbeelden van tegels in de slaapkamer.

Welke is jouw favoriet?

Een stijlvolle slaapkamer look

Keramische tegels zijn ontzettend makkelijk schoon te houden en vragen weinig onderhoud. Ook zijn ze te verkrijgen in allerlei stijlen, kleuren en vormen, dus je hebt een uitgebreide keuze aan tegels tegen de wand en op de vloer.

Strakke tegelvloer als basis

In de slaapkamer staat een strakke tegelvloer prachtig, zoals een natuursteenlook, betonlook of houtlook tegel. Hiermee heb je een goede basis van waaruit je helemaal los kunt gaan met creatieve accessoires en mooie wandtegels in de slaapkamer. Hieronder vind je een aantal creatieve ideeën voor de slaapkamermuur.

Patroontegels met een vrolijk design zijn perfect te combineren met andere stijlen tegels, een houten vloer of een strak geverfde muur. Kies het perfecte patroon met kleuren die aansluiten bij jouw interieur. Hierdoor voeg je een vrolijk accent toe aan de muur.

Visgraat legpatroon achter je bed

visgraat tegels slaapkamer wand

Een visgraat legpatroon geeft niet alleen een speelse look aan je houtlook tegelvloer. Maar leg deze bijvoorbeeld ook door tegen de achterwand van het bed. Hiermee creëer je een uniforme uitstraling en een warme houtlook tegel geeft meteen een gezellige en warme sfeer in je slaapkamer.

Opvallende slaapkamerwand

Voor een extra opvallende slaapkamerwand, kies je kleurrijke handvorm tegels. Deze tegels lijken allemaal uniek met de hand gemaakt door hun rauwe randafwerking. Ze zijn te verkrijgen in de vrolijkste kleuren, met een mat of opvallend glanzend oppervlak. Plaats ze op een gedeelte van de wand voor een stijlvol accent in de ruimte.

wandtegels

Een keramische mozaïektegel brengt ook een extra creatief accent aan in de slaapkamer. Bij een mozaïek zijn er verschillende kleuren en tinten om uit te kiezen. Zo is een lichte natuursteenlook prachtig om een creatief effect toe te voegen aan een rustige en minimalistische slaapkamer. Maar ook donkere kleuren en stoerdere tinten zijn mogelijk.

Portugese wandtegels achter je bed

tegels in de slaapkamer

Zoals je kunt zien zijn er allerlei creatieve tegel opties mogelijk voor jouw slaapkamer. Naast de bovenstaande vrolijke tegels, zijn er ook nog chique of stoere tegels, bijvoorbeeld in marmerlook, betonlook of roestlook design. Combineer diverse tegel stijlen en accessoires tot een unieke stijlvolle slaapkamer om bij weg te dromen!

Nawoord

Dankjewel Maud. Ik zou zelf nooit op het idee van tegels in een slaapkamer zijn gekomen. Maar ik moet zeggen dat het er op de foto's prachtig uitziet! Vooral de blauwe Portugese wandtegels vind ik prachtig. Het is jammer dat alle wanden in onze slaapkamer zo schuin zijn, anders had ik dit graag in onze slaapkamer gedaan.

Een groot voordeel van tegels in de slaapkamer vind ik bovendien dat ze makkelijk zijn schoon te houden.

Meer slaapkamer inspiratie vind je hier!

Leestip: Slaapkamer zonder raam

Wat voor vloer heb jij in jouw slaapkamer?

Similar Posts

20 Comments

 1. Ehhhh........ ik moet eerlijk zeggen dat ik in de slaapkamer nooit naar de vloer kijk... Maar volgens mij laminaat. Dat moet ik een keer nakijken.

  Love As always
  Dimario

 2. Ik vraag me af wie er zo'n grote slaapkamer heeft. Als ik me dat kon permitteren ging ik ook eens kijken naar een designslaapkamer. Maar ik ben toch heel blij met mijn 20 m2...

 3. Wij hebben tapijttegels op de vloer in de slaapkamer. Donkere kleur. De muren zijn donkerblauw en een wit plafond.

 4. Heel mooi allemaal. Die eerste foto met bruine tinten vind ik zeer geslaagd!
  De laatste foto vind ik dan weer helemaal niet zo ok, veel te druk voor in de slaapkamer.

 5. Wij hebben zowel in de slaapkamers, op de overloop als in de leefruimte parket. Is gezellig en warm. Alleen in de keuken, de bijkeuken, de gang en de badkamer tegels op de vloer. Ik zou in de slaapkamer nooit tegels aan de wand willen, vind het ronduit lelijk. Wel een mooi behang met een motief (heb ik nu trouwens ook).

 6. Op de foto's zien die tegels er heel tof uit, maar in de praktijk in de doorsnee Hollandse slaapkamer zie ik het nog niet voor me. Vooral die eerste foto erg mooi!

 7. Te gek! Ik zag ooit op de woonbeurs gouden tegels achter een bed en was op slag verliefd. Het is alleen een stuk prijziger dan behang, dus voorlopig houd ik het even bij plaatjes kijken en dromen.

 8. ik vind het er niet eens zo heel slecht uit zien. Maar of ik het ooit zal doen, geen idee... Bij eens slaapkamer denk ik al snel al knus en gezellig, niet aan de kilte van tegels....

 9. Ik heb door het hele huis laminaat. Dus ook in de slaapkamer. Ik zoek nog wel iets voor op de vloer in de keuken. En die Portugese tegels vind ik erg leuk...

 10. Ik wist eerlijk gezegd helemaal niet dat je ook tegels in de slaapkamer kunt plaatsen. Maar wat een onwijs goed idee en mooie voorbeelden ook! Ik ben helemaal verliefd op de visgraat. Het maakt een ruimte gelijk optisch een stuk groter voor mijn gevoel.

 11. Tegels in de slaapkamer is niet het eerste wat in mij opkomt, zeker niet op de grond (koud aan de voeten). Ik vind de voorbeelden van die tegeltjes aan de muur wel tof.

 12. Die blauwe Portugese tegels vind ik ook mooi. Alleen zou ik het persoonlijk niet zo snel in een slaapkamer leggen. Ik vind het wat kil. Liever heb ik daar wel laminaat of hout (met eventueel een kleed al trekt dat ook veel stof aan). En verder zo simpel en 'clean' mogelijk. Wel heel leuk om deze opties te hebben bekeken. Dat triggert ook weer de fantasie :)

 13. Wat een ontzettende leuke en originele ideeën! Nooit bij stilgestaan dat je dit soort dingen ook in een slaapkamer kunt doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.