Reacties

Vega balletjes smaken naar lever...?! — 15 reacties

 1. Ik heb 2x worstjes in een Too Good to Go box gehad en vond ze vooral sompig, rare struktuur en mondgevoel, de smaak ging wel maar vond het ook te zout.
  En ik heb eens een kaassnitzels vd Lidl gekocht omdat die met korting was, nou ook niet te eten. Maak ze zelf wel weer.
  Ik hour wel va lever en bloedworst ook.

 2. Over het algemeen vind ik de vleesvervangers een aparte smaak hebben. Wel doe ik vega kip- of wokstukjes door ovenschotels en de nasi en dan is het goed te doen. Laatst had ik ook van die vegaballetjes en daar heb ik stroganoffsaus bij gedaan en toen ging het ook wel.

  • In de pasta of in een ovenschotel gaat het bij mij ook beter. Als ik bloemkoolschotel voor in de oven maak, dan gaat vegagehakt bijvoorbeeld best wel.

 3. Na een paar probeersels, ook duurdere, besloot ik zoiets niet meer te eten. Niet alleen viel de smaak tegen, ook vind ik het onzin: geen vees te willen eten maar wel de smaak ervan?
  Dan maar wat minder streng, eens in de paar maanden neem ik iets lekkers, een goeie saucijs of een biefstukje.

 4. Ik eet praktisch nooit kant-en-klare vleesvervangers alleen bij worteltjes eet ik de vega-sticks van Lidl.
  Vega balletjes (falafel) maak ik zelf en verder eet ik veel peulvruchten en sinds kort gerookte tofu (van soja uit Europa)

 5. Waar ik kan wil en zal ik mijn steentje wel bijdragen.
  Maar vleesvervangers en veggie en zo, nee!
  Echt niet.
  Heb het geprobeerd hoor de vleesvervangers, maar bah!!

 6. Gelukkig hoeven die vaak vreselijke vleesvervangers niet, ik eet allerlei soorten bonen, zelfgemaakte burgers, tofu in allerlei variaties en met allerlei marinades, seitan maak ik ook zelf in allerlei variaties. Sinds ik geen vlees meer eet eet ik veel lekkerder en gevarieerder, en nooit meer de 3 eenheid van aardappelen of pasta of rijst of zo / groenten / vlees of vis.

 7. De vleesvervangers nu zijn een stuk lekkerder dan zo’n tien jaar geleden. Toch koop ik ze niet meer. Ik vind ze vaak duur en vaak tegenvallen qua ingredienten. Zo gezond zijn ze vaak niet.
  Ik maak ze liever zelf.

  • Vooral dat ze niet zo gezond zijn vind ik een afknapper. Ik had een keer vega gehakt van het Jumbo merk en daar zat meer vet in dan in gewone gehakt. Heel ontmoedigend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder