Reacties

Zenuwachtig van dure dingen — 29 reacties

 1. Ha ha dat hebben we denk ik allemaal. Twijfel,twijfel. En natuurlijk heeft die ander altijd weer een goedkopere als jij.
  Maar kwaliteit is ook belangrijk en daar hangt vaak een prijskaartje aan.
  En wat je ervoor over hebt en hoeveel geld je in je knip hebt .
  Daar draait het altijd weer om.Keuzes keuzes:)

 2. Mijn Kobo E-reader ligt al de hele winter ongebruikt in de kast, hetzelfde verhaal bij mijn Fitbit-tracker. Kom ik na een uurtje joggen terug, merk ik tot mijn ergernis dat het ding het signaal niet heeft opgepikt. Het is niet zo zeer de prijs die me stoort maar veeleer of ik zulke gadgets überhaupt wel nodig heb.

  • Balen als hij je inspanningen niet heeft gemeten inderdaad. Dat is ook wel raar. Als het vaak is zou ik contact opnemen met de Fitbit klantenservice.

 3. Dat heb ik ook. Ik word veel blijer van een jurk die ik uit een kringloop winkel haal dan van een nieuwe. Vooral als ik hem eigenlijk niet veel draag. Ik zou makkelijk met alleen gebruikte spulletjes kunnen leven. Ben ik nog steeds blij met onze Kenwood keukenmachine. 20 jaar geleden tweedehands gekocht en hij doet het nig steeds goed! En nieuw?? Tja. veel dingen vind ik echt te duur.

 4. Ik denk dat Freud de onbewuste motivaties en conflicten bij het maken van keuzes ( en het nadenken) overschat.

  Maar ik begrijp jou wel hoor :-)
  Ik houd niet van duur. Mijn man houdt van goed.
  Komen we toch vaak op duur uit.
  Ik lees zelf altijd reviews en maak dan een keuze.

 5. Heb ik net zo! Ik houd ook niet van dure dingen kopen. Stel je voor dat het snel kapot gaat dan baal je als een stekker! Maar heel goedkoop is vaak slechte kwaliteit. Ik ga meestal voor de gulden middelweg. Dat past bij mij 😊

 6. Nee daar heb ik geen last van ! Als ik wat duurs koop moet het wel iets zijn dat jaren meegaat, dan heb ik er ook echt plezier van. Maar heb ook fantastische kringloop spullen waar ik net zo blij mee ben.

 7. Inderdaad lastig, soms is goedkoop duurkoop en soms niet. Wat is dan wijsheid. Ik kies goedkoop, maar mijn man kiest kwaliteit (bekend merk bijvoorbeeld) en dat is vaak veel duurder. Maar ik denk dat het heel productafhankelijk is. Wij hebben een heel dure koelkast, nu 5,5 jaar oud en het scharnierende deel van de deur ging kapot. Deur kon niet meer dicht! Moest eruit en nieuw erin. Hoge kosten want duur merk. Had m.i. nog niet moeten gebeuren, maar buiten garantietijd. Ik weet niet wat wijsheid is, wij bekijken het per product. We geven niet om merken, we willen wel iets wat mooi/goed is. Soms goedkoop, soms dus duur.

 8. De prijs van een product wordt bepaald door de kwaliteit en naamsbekendheid.
  De kwaliteit is voor jou als klant belangrijk en naamsbekendheid voor de producent, die verdiend er extra door.
  Het is altijd wikken en wegen bij de aanschaf van een product. Hans

 9. Ik ben iemand die liever kwaliteit koopt. Dan maar duurder. Maar je doet er veel langer mee, is mijn ervaring. En dan loont het dus dubbel en dwars. Of het nu kleding is of ander spul.

 10. Als ik iets 2e hands kan kopen dat prima voldoet, dan doe ik dat. Zo gebruik ik de laatste 3 jaar een 2e hands laptop en al 17 jaar een 2e hands fiets. Bij m'n eerste smartphone (3 jaar geleden) deed ik dat niet. Dwz bij oudere processors werkt een deel van de apps niet en gaat de accu kuren geven. Omdat het m'n eerste was, kocht ik wel een redelijk goedkope voor 250 euro. Vergelijkbaar type van de concurrent en zelfs hetzelfde merk waren destijds 2x zo duur. Ik wilde er niet teveel geld aan uitgeven omdat ik bang was zoiets na een tijdje niet meer te gebruiken (kon al ruim 50 jaar zonder) of dat ik 'm ergens laat liggen. Ding doet het nog altijd prima en gebruik ik vooral als fototoestel. Bij een duurder apparaat leef je dan minder ontspannen. Idem voor paraplu's, die ik wel vaak laat liggen. Koop die dingen bij de Hema. Niet duur, niet te groot (qua windvang) en stevig (zou wel eens beter kunnen zijn dan de veel duurdere stormparaplu's, die ik ook kapot langs de weg zie liggen). Op m'n woning ben ik minder zuinig. Die was/is relatief goedkoop en loopt niet weg. Als ie tot de grond afbrandt dan vertegenwoordigd de grond nog altijd de helft van de totale waarde. Bij mij heeft het niet te maken met de absolute waarde, maar met de relatieve waarde tov wat normaal is. Vaak betaal je veel voor een merknaam en de reclamekosten die daar bij horen. Dat maakt een product niet beter, wel irritanter.

 11. Ik heb er geen moeite mee om duurdere dingen aan te schaffen en ben eigenlijk ook niet echt veel zuiniger op mijn duurdere aankopen dan anders. Bij mijn e-reader dacht ik juist.. koop tien paperback boeken en je hebt het bedrag van een e-reader er alweer uit..

 12. Vroeger beef iets duurs langer goed, tegenwoordig is dat allang niet meer. Ik zou een keuken niet tweedehands kopen het moet maar net passen. Ik moet wel zeggen dat ik veel kritischer ben als ik iets nieuw koop.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>