Reacties

Ik, als ik mijn pensioen probeer te regelen... — 10 reacties

 1. @ Bij een ‘goede markt’ levert dit over zo’n 15 jaar 425 euro op, beloven ze op Brand New Day. @

  Ze beloven veel, maar dat is dan gelijk het addertje onder het gras.

  Dat gebeurde mij ook in het verleden. Als voormalig ondernemer kocht ik met regelmaat jaarlijks een koopsompolis van € 11.000,-. Er werden mij gouden bergen beloofd, maar toen de tijd kwam van uitbetalen werd dat een grote teleurstelling. Sommige polissen waren nog maar € 500,- waard. Voordat ik ondernemer werd heb ik 30 jaar lang een pensioen opgebouwd bij de overheid en dat maakt gelukkig veel goed.

 2. Je bent rijkelijk laat om nu nog een pensioen op te starten. En hoe later je begint hoe hoger de premie/inleg!
  Ik vraag mij af, of je niet beter alle premies die je moet betalen niet op een spaarrekening kunt zetten. Misschien levert dat meer op dan dat je nu elke maand geld moet betalen en waarvan het nooit 100% zeker is dat je dat ook werkelijk uit betaald krijgt.
  Mocht je voor je pensioendatum overlijden (wat ik echt niet hoop!!!) dan hebben je nabestaanden nog wat aan de spaarrekening. Pensioen wordt nooit aan een nabestaande uitgekeerd.
  Sterker nog, bij de AOW is het zo dat als je overlijdt voor de maand om is, bijvoorbeeld de 10de, en de maand heeft 30 dagen, dan moeten de nabestaanden 20/30ste terugbetalen aan de overheid.
  Denk er nog maar eens rustig over!
  Fijn weekend!

 3. @N8W8: Het geld op een pensioenbeleggingsrekening bij bijvoorbeeld BND, in de derde pijler, gaat wél naar je nabestaanden bij overlijden.

  Goed dat je begonnen bent, Huisvlijt! En nu maar vlijtig door-inleggen.

 4. Ik hoop dat je niet teveel hebt ingelegd. Als ZZP'er kun je in principe geen echt pensioen opbouwen. Het zijn lijfrenteverzekeringen waar maar ene winst bij maakt en het verlies bij jou terecht komt. Maar laten we niet al te zwaar daarover doen, het kan goed gaan.

 5. Vreselijk, dat 'we bellen u', om nog maar te zwijgen over 'we komen langs'. Wel heel goed dat je hebt doorgezet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me nooit zo in mijn pensioen verdiept heb. Toen ik werkte, bouwde het vanzelf op en hoe het nu zit? Geen idee eigenlijk.

 6. Eerlijk gezegd kijk ik daar nooit naar. Ik weet dat ik pensioen opbouw en dat ik dat altijd al gedaan heb via mijn werk. Het zal wel. Ik ben sowieso niet van plan om meer geld voor 'later' apart te zetten. Wie dan leeft...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder