Ik, als ik mijn pensioen probeer te regelen…

pensioen

Het leek me zo simpel: als ik 67 ben, zou het fijn zijn als ik maandelijks zo’n 700 euro binnenkrijg via een pensioen. In combinatie met AOW zou dat een inkomen zijn van rond de 1500,-.

Daarvoor zou ik nu graag een potje willen aanleggen.

Het enige dat ik wil weten, waar en hoe ik nu mijn geld het beste kan storten.

Meer niet.

Waarom kan ik geen simpel antwoord krijgen?

Dus waarom lis het zo moeilijk om een simpel antwoord te krijgen? En waarom wil iedereen die ik het vraag, meteen met mij bellen? Of nog erger, ‘langskomen om één en ander uit te leggen in een paar uurtjes?’

Het is alsof ik iemand vraag hoeveel 1 + 1 is, en ik krijg een antwoord waar ik helemaal NIETS van begrijp.

Met als resultaat dat ik dan maar weer besluit om: ‘te zien hoe het loopt’.

En nee, ik wil geen afspraak maken om daar over te praten.

Pensioen regelen: eindelijk doorgepakt!

Inmiddels is het me toch gelukt! Ik heb een bedrag gestort in een Pensioenrekening Beleggen bij Brand New Day. Het hielp mij dat Adine van Lekker Leven met Minder dit ook zo doet.

Bij een ‘goede markt’ levert dit over zo’n 15 jaar 425 euro op, beloven ze op Brand New Day.

Nou ja, het is tenminste een beginnetje!

Hoe zijn jouw ervaringen met pensioen regelen?

Similar Posts

10 Comments

 1. Ze maken het er inderdaad niet heel duidelijk op, ik vind het ook vervelend als ze eromheen draaien en maar afspraken willen maken. Geef gewoon antwoord..

 2. @ Bij een ‘goede markt’ levert dit over zo’n 15 jaar 425 euro op, beloven ze op Brand New Day. @

  Ze beloven veel, maar dat is dan gelijk het addertje onder het gras.

  Dat gebeurde mij ook in het verleden. Als voormalig ondernemer kocht ik met regelmaat jaarlijks een koopsompolis van € 11.000,-. Er werden mij gouden bergen beloofd, maar toen de tijd kwam van uitbetalen werd dat een grote teleurstelling. Sommige polissen waren nog maar € 500,- waard. Voordat ik ondernemer werd heb ik 30 jaar lang een pensioen opgebouwd bij de overheid en dat maakt gelukkig veel goed.

 3. Je bent rijkelijk laat om nu nog een pensioen op te starten. En hoe later je begint hoe hoger de premie/inleg!
  Ik vraag mij af, of je niet beter alle premies die je moet betalen niet op een spaarrekening kunt zetten. Misschien levert dat meer op dan dat je nu elke maand geld moet betalen en waarvan het nooit 100% zeker is dat je dat ook werkelijk uit betaald krijgt.
  Mocht je voor je pensioendatum overlijden (wat ik echt niet hoop!!!) dan hebben je nabestaanden nog wat aan de spaarrekening. Pensioen wordt nooit aan een nabestaande uitgekeerd.
  Sterker nog, bij de AOW is het zo dat als je overlijdt voor de maand om is, bijvoorbeeld de 10de, en de maand heeft 30 dagen, dan moeten de nabestaanden 20/30ste terugbetalen aan de overheid.
  Denk er nog maar eens rustig over!
  Fijn weekend!

 4. @N8W8: Het geld op een pensioenbeleggingsrekening bij bijvoorbeeld BND, in de derde pijler, gaat wél naar je nabestaanden bij overlijden.

  Goed dat je begonnen bent, Huisvlijt! En nu maar vlijtig door-inleggen.

 5. Ik hoop dat je niet teveel hebt ingelegd. Als ZZP’er kun je in principe geen echt pensioen opbouwen. Het zijn lijfrenteverzekeringen waar maar ene winst bij maakt en het verlies bij jou terecht komt. Maar laten we niet al te zwaar daarover doen, het kan goed gaan.

 6. Vreselijk, dat ‘we bellen u’, om nog maar te zwijgen over ‘we komen langs’. Wel heel goed dat je hebt doorgezet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me nooit zo in mijn pensioen verdiept heb. Toen ik werkte, bouwde het vanzelf op en hoe het nu zit? Geen idee eigenlijk.

 7. Eerlijk gezegd kijk ik daar nooit naar. Ik weet dat ik pensioen opbouw en dat ik dat altijd al gedaan heb via mijn werk. Het zal wel. Ik ben sowieso niet van plan om meer geld voor ‘later’ apart te zetten. Wie dan leeft…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.